Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Radeon HD 7750 low-profile od Sapphiru umí i Eyefinity

Sapphire Radeon HD 7750 low profile 01
Sapphire sice nenabídl nízkoprofilový Radeon HD 7750 jako první (to se poštěstilo PowerColoru), ale právě toto provedení nás zaujalo víc. I přes jeden slot a snížený profil totiž zvládá Eyefinity.

Základními parametry karta nenadchne ani neurazí, jádro Cape Verde běží na 800 MHz (mluvíme tedy o původní referenční verzi, která nevyžaduje přídavné napájení) a 1 GB GDDR5 pamětí na 4500 MHz. Rozměry jsou tentokrát prioritní, takže Sapphire zvolil podle očekávání aktivní chladič.

Sapphire Radeon HD 7750 low profile 02

Zaujalo nás ale provedení výstupů. Zatímco karta od PowerColoru nabízela kombinaci DVI, HDMI a analogového D-SUB, který však při montáž low-profile bracketu musel uživatel odpojit, napadlo Sapphire elegantnější řešení. Vedle DVI-I konektoru (ze kterého lze v případě potřeby dostat analogový signál) je použitý mini-DP a k tomu micro-HDMI (HDMI typ D) konektor. Tím je zajištěna podpora pro Eyefinity 3 digitálních displejů.

micro HDMI redukcemini-DP DisplayPort redukce

V balení samozřejmě najdete redukci mini-DP ⇒ DisplayPort i micro-HDMI ⇒ HDMI, takže je možné připojit jakékoli standardní zobrazovadlo. Přiložen je i bracket standardních rozměrů.

V obchodech zatím novinka dostupná není, ale podle ceníků bude začínat na zhruba 2800 Kč včetně DPH.

Diskuse ke článku Radeon HD 7750 low-profile od Sapphiru umí i Eyefinity

Žádné komentáře.