Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire Theatrix 550 Pro

Dva roky dozady by som si ju mozno kupil, v sucasnosti preferujem DVB-S.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úplně poslední věta pěkně vystihuje, na co v dnešní době tato karta je. Poučení z krizového vývoje v případě ATi je to, že zdaleka nemusí být v dohledu doba, kdy tento tuner bude fungovat ve stereu. K tomu mě vede to, že v jiných zemích jede asi zvuk normálně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nemel u toho taky byt pribalenej ATI Multimedia Center? Tam je to nastaveni ponekud jednodussi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@TBS: Taky se divim. A rozhodně toho umí víc. Myslim, že přidat do MMC podporu HW enkodéru by nemělo bejt tak těžký a bylo by to i v zájmu ATI. Jenom mě na MMC mrzí nemožnost jemného (fine) dolaďování. U K!TV mi v pohodě funguje a obraz je tak kvalitativně o 50 % lepší - čistší. Jenže ....... Remote Wonder jaksi nefunguje. Ale pro nahrávání je K!TV good...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

esi sem to dobre pochopil to je klasicka analog TV nebo uz digital?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> TBS, DavesMan:
ATI Multimedia Center si prý s touto kartou nerozumí.

>> pan-x:
Čistě analogová. Být digitální, tak nepotřebuje ten HW MPEG2 enkodér ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

MMC to mal a udajne bude podporovat, ale sudruhovia v ATI nieco pokaslali/nestihaju, preto sa dodava v prvych varkach Cyberlink.. podla slubov tu uz mala byt aj verzia PCIe, tiez v nedohladne.. inak tie WDM drivery su riadne odflaknute a zial aj nestabilne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak receno pro domaci kutily dobry, ale prodat to normalnimu uzivateli tak vam to prijde omlatit do dvou dnu o hlavu. Opet zabili potencionalne dobry HW velmi spatnymi drivery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tým Cyberlink PowerCinema 3 a jehou pomalosťou to môžem potvrdiť. Ja som to síce dostal k MSI NX6600 128 VTD Diamond, ktorá ma len VIVO, ale ten soft proste ide strašne lenivo a tiež mám AMD64 3000+ a 2GB RAN.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor: Citlivost karty a tím i úroveň šumu v obraze nemá nic společného s použitým čipem BT8x8, Philips SAA...), je dána konstrukcí a provedením vstupní části tuneru, tj. té plechové krabičky na kartě. Obecně jsou všechny TV karty málo citlivé a potřebují silný signál, silnější než stačí pro běžné TV přijímače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TomK:
ano, na kvalitu prijmu ma opravdu vliv vstupni cast karty, tedy zejm tuner a tudiz samotny grabovaci cip o tom nerozhoduje (ten pouze z hlediska zpracovani obrazu, ktere u bt878 je 8bit, saa713x 9bit, bt881 10bit a tento theater 550 pro 12bit), to jsem mozna nezduraznil dostatecne.  ja jsem v tomto porovnani citlivosti na signal mel na mysli nasledujici: setkal jsem se s nekolika bt878 kartami, ktere na to byly vsechny stejne (a v porovnani s 550pro velmi bidne), pak s Asus saa7134 (jeste s "analog" tunerovou casti), ktery si se signalem poradi zhruba stejne skvele jako testovany theatrix 550pro (ktery ma jiz tunerovou cast "digitalni", stejne jako soucasne saa7135 tunery).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TomK: no, ADC BT878 za nic nestojí - pokud nemá signál z tuneru optimální úroveň a je silnější nebo slabší, degraduje to obraz (pamatuju si, že na nějaké TV/FM kartě pinnacle (studio PCTV pro?) byla úroveň signálu z tuneru příliš vysoká a způsobovalo to silný barevný šum). Kvůli těm mizerným ADC maj obecně všechny karty s BT878 horší obraz, než karty s např. SAA713x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - zaspali dobu - a to je velmi smířlivě řečeno, na trhu je již několik duálních modelů analog + DVB-T a po prázdninách by měl Lifeview začít nabízet FlyDBV Trio s podporou analog + DVB-T + DVB-S, už na ní mám políčeno :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že zůstanu u stařičkého PCI TV Wonderu... Obraz mám srovnatelný se zde prezentovanými obrázky (na TV + teletext používám DScaler -> neprokládaný výborný obraz; a na nahrávání ATV). No a to ta karta kvalitní signál ještě neviděla (malý talířek + společná anténa, která už 10 potřebuje generálku).

No a Sapphire? Netřeba komentovat (spíš se divím, že má ještě někdo po té ostudě s R9100 odvahu tu Sapphiry prodávat)...

Ale recenze pěkná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skutočne pekná recenzia. Vďaka. Uvažoval som o kúpe nejakej TV karty od ATI, pretože svojho času, keď som mal All-In-Wonder, sa mi v MMC páčila funkcia, kedy som si mohol dať TV obraz ako tapetu pracovnej plochy. Toto som nikde inde devidel, že mám ikony na TV obraze :-) Po prečítaní tohoto článku som však zneistel a váham, či mám do takéhoto niečoho ísť. Keď som kedysi (asi pred 2 rokmi) zháňal TV kartu, povedali mi, že od ATI samostatný tuner neexistuje, len All-In-Wonder. Tak som kúpil Leadtek WinFast 2000/XP Expert. Zo začiatku mal tiež problémy so softvérom, pretože nebolo možné naladiť kanály v rôznych zvukových normách. Toto bolo však vyriešené a tak dúfam, že aj ATI tieto veci dá čoskoro do poriadku. Osobne pri ladení preferujem, keď môžem zadať priamo kanál, ale ešte lepšie priamo frekvenciu. Vtedy som si istý, že sa budú dať stanice naladiť OK. No a len tak na okraj - ja som pri ladení v prípadoch, keď som nemohol zadať priamo frekvenciu programu, vybral Čínu. Vtedy, po jemnom doladení niektorých staníc, to bolo OK. Avšak ako softy na pozeranie a nastavovanie sa mi osvedčili DScaler a naposledy aj ChrisTV. Tam ide ladiť tak, ako potrebujem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přibalený soft degraduje kvality. Chyběla mi tam funkce ručního doladění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V recenzi je pár zavádějících informací - např. se zde hovoří o "...Všechny hlavní části (čip Theater 550 Pro, digitální tuner i paměťový čip) poměrně dost hřejí...", přesto že to je klasický analog TV tuner (?!).Dále nerozumím relaci "...spojení s dodávaným programem Cyberlink PowerCinema je vcelku jasně vidět jeho směřování na Windows XP Media Center Edition platformu..." Software Cyberlink PowerCinema je samostatnou aplikací prto TV tunery, stejně jako Win XP MCE je samostatnou platformou vč. OS, a aplikačního rozhraní pro řízení analog i digital TV tunerů. Bez žádných souvislostí se CyberLinkem. Možná to recenzent neví, ale právě pod MCE není třeba žádných dalších SW pro TV tunery. V této souvislosti bych naopak očekával, že recenzent kartu s XP MCE otestuje, MCE se dá objednat ze zahraničí bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

->kptBobr: Kazda analog i digital TV karta obsahuje digitalni tuner (ta mala stinena krabicka), jinak bys musel ladit programy koleckem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa mysli technologia vyroby TV tunera (samozrejme ide o tuner pre analogove normy NTSC, PAL, SECAM), klasicky analogovy (vacsia krabicka) je vyrobeny z diskretnych suciastok (odpory, kondenzatory, cievky, polovodice), digitalny TV tuner (mala plocha krabicka) je vacsinou monoliticky integrovany obvod, v ktorom su nahradene funkcie indukcnosti a ladenych obvodov zapojenim tranzistorov. Digitalny TV tuner ma nizsiu vyrobnu cenu, teoreticky lepsiu stabilitu, vytyka sa mu obcas horsia citlivost (v TV kartach sa pouziva vacsinou od fy. Micronas), kvalitny Philips alebo Temic (nie ich cinske noname kopie) ma podobnu citlivost a lepsie sumove cislo ako digitalny tuner.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tuhle kartu nebrat. reseni k nicemu podle me. za tu cenu mam SAA7131E s analog i DVB-T prijmem v podani asusu :) asus my cinema 7131 Dual :) nevim proc by nekdo mel solit tolik penez a nemit defakto nic. takhle muzu mit analog i bejt pochystanej na dvb-t. kupovat dneska novou kartu na obycko telku je podle me k nicemu. mozna tak za litr :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě ATI klasika, podle specifikací solidní HW ale sprasenej SW. Když je objem prodeje v ČR pro ATI tak nezajímavej, že jim to nestojí za doladění SW, tak ať to tu radši ani neprodávaj. Dokud se nenajde další AtiMisch (Vzpomínáme...) tak je to o ničem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plne tu kartu podporuje Beyond TV - vcetne HW encoderu - sam jsem to odzkousel a vicemene bez problemu rozchodil...
na druhou stranu musim rict, ze ani tento sw mi nepripada jako idealni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam tuto kartu uz asi mesiac, pouzivam ho aj pod wxp mce 2005, karta je rozpoznana bez problemov, stanice naladene bez problemov. Vyuziva HW kompresiu karty. Mam to v microatx skrinke s 1700+ Athlon XP a obraz na moj vkus vynikajuci! Bez problemov fungovala taka ficuria, ze sa mi program este nahraval, ale uz som ho zacal pozerat od zaciatku, a to bez nejakeho vplyvu na kvalitu dalsieho nahravania.
TimeShifting tak isto uplne bez problemov. Pritom v tom pc mam len starsi maxtor 40GB HDD.
Dalej ho pouzivam v programoch GB-PVR (free) a MediaPortal (tiez free), GB-PVR nahrava rovno do MPEG2. Najnovsi ChrisTV (4.8) uz tiez plne podporuje tuto kartu, neviem, ci nahodou nie aj s podrobnejsimy nastaveniami kvality enkodovania. Vsetky tieto programy vyuzivaju HW kompresiu karty. Zatial som mal problem so zvukom Nicam Stereo, zvuk bol kazdych cca 0.3-0.5 sekund zasumeny/prebudeny.. Tento tyzden som nainstaloval nove driver-y, tak cez vikend skusim, ci to nahodou nevyriesilo aj tie problemy so zvukom. Pripadne ci ten novy ChrisTV na to nema nejake nastavenia.
Ja len, ze zatial som s tym spokojny. Dodavany DO od CyberLink-u v baliku Saphire je tiez celkom pouzitelny, nepotrebuje ani ovladace. Podporuje to aj MCE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá tato karta zakoupit ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s Rhinem mam ATI TV Wondera asi 3tiho 2x jsem reklamoval (zbytecne) cely problem je stale a jenom, a to v SW, ATI mozna umi udelat kvalitni zelezo, ale prasi ovladace uplne nehoraznym zpusobem, za celou dobu co mam tuhle kartu jsem se nesetkal s tim ze by makala na originalni drivery bez problemu, proto mam temer alergii na ATI....... skoda kdysi jsem jim fandil proti nVidii za to co dela s konkurenci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

    Na ATI mi řekli že by měla fungovat MMC v. 9.14 [ATI Customer Care > Drivers and Software > Windows XP > RADEON > ATI Multimedia Center 9.14].
 
    Nemohl byste to prosím vyzkoušet, protože jinak bych asi kartu nekoupil.
   
    Děkuji za pomoc.
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rad bych se zeptal, jak mohu toto kartu rozbehnout pod Win MCE 2005 tak, abych mel cisty zvuk a pritom vyhody programu z interneru. Nebo jak donutit aplikaci, aby sla v mono zvuku. To prebuzeni je bohuzel neposlouchatelne. Mam nainstalovany posledni WDM ovladace 206.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.