Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dobrý tah: Seagate kupuje flash byznys LSI od firmy Avago

Sandforce
Teprve začátkem května dokončila singapurská firma Avago akvizici společnosti LSI. Za 6,6 miliardy dolarů převzala podnik, jenž produkuje síťové komponenty a úložné technologie na bázi flash. Právě tuto část byznysu nyní kupuje za 450 milionů dolarů Seagate.

Obchod rozšíří stávající nabídku firmy Seagate na poli flashových datových úložišť. Akvírovaná aktiva zahrnují divize Accelerated Solutions Division a Flash Components Division. První – původem součást společnosti LSI – se věnuje produkci podnikových komponent s rozhraním PCIe, druhá je známá řadou řadičů pro vysokokapacitní flashové jednotky SandForce. Transakce má být dokončena ve třetím čtvrtletí letošního roku.

 Seagate Logo

Trh podnikových i spotřebitelských datových úložišť aktuálně prochází velkou změnou. Tradiční magnetické rotační disky čelí rostoucí konkurenci technologie SSD, resp. flash. Ta nabízí vyšší přenosové rychlosti, menší rozměry a výrazně nižší energetickou náročnost. Společnost Seagate zjevně nechce ztratit krok s aktuálním vývojem, čehož je ohlášená akvizice důkazem.

Pro flashová a hybridní úložná pole představují řadiče typu LSI SandForce klíčové prvky pro dosahování adekvátních výkonů a spolehlivosti. Podle Henryho Baltazara, analytika společnosti Forrester Research, se firma Seagate musela k podobné akvizici odhodlat. Díky virtualizaci a mobilním zařízením roste význam flashových úložišť, což americký producent magnetických disků musí reflektovat. Jeho stávající byznys nezanikne, ale podíl na trhu ztrácí.

 Sandforce Sf 3700

Díky ohlášené akvizici posílí Seagate svou pozici v segmentu podnikových zákazníků a partnerů, kteří se věnují podnikovým řešením. Vloni firma převzala společnost Xyratex, která vyvíjí systémy pro vysoce výkonná výpočetní prostředí. Tímto nákupem Seagate rovněž překračuje a rozšiřuje svou dlouholetou roli výrobce pevných disků.

Konkurenční společnost Western Digital vloni akvírovala za 685 milionů dolarů dodavatele řešení SSD, firmu Virident. Je zřejmé, že i ona hodlá v rostoucím segmentu expandovat. 

Zdroje: 

TZ

Diskuse ke článku Dobrý tah: Seagate kupuje flash byznys LSI od firmy Avago

Pondělí, 2 Červen 2014 - 12:14 | qee | Akvírovaná aktiva inkludují divize... ;)
Pondělí, 2 Červen 2014 - 10:17 | Mirda Červíček | Když to povede k rozšíření a vyladění hybridních...
Pondělí, 2 Červen 2014 - 08:57 | danieel | Aneb jak Seagate k lejnu prisel. Doufejme ze 3700...

Zobrazit diskusi