Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Seagate / Micron ohlašují 12,0Gbit/s SAS SSD 1200.2

Společná aliance dvou významných hráčů na poli úložišť vyústila nově v řadu SSD určených pro 12,0Gbit/s SAS rozhraní. Přivítejte až 4TB SSD s rychlostí až 1,8 GB/s.

Seagate jakožto tradiční výrobce datových úložišť a Micron jakožto tradiční výrobce NAND flash čipů, zformovali svoji alianci v únoru tohoto roku. Netrvalo to dlouho a dokončili skládačku svých produktů, která se představuje světu jako Seagate 1200.2 SAS, tedy SSD určená pro 12,0Gbit/s rozhraní Serial Attached SCSI. Cílem pochopitelně bylo uvést produkty pro enterprise segment, čemuž nová SSD plně odpovídají.

Nová SSD využívají dual-channel připojení, právě proto mohou nabídnout rychlost sekvenčního čtení až 1800 MB/s. Jak se občas stává, je to jediný údaj o rychlosti, o kterém se nyní dozvídáme, takže nemůžeme říci, jestli i zápis běží podobně rychle, nebo řádově pomaleji, nebo někde mezi tím.

Jinak jsou SSD 2,5palcová klasika, což je pochopitelné, musí se vejít do současných rackových řešení pro disky. Kapacita je nabízena až do 4 TB, nechybí technologie jako Power Loss Protection či pokročilé ECC a nástroje pro diagnostiku zabezpečení, plus pochopitelně integrované šifrování. Seagate bude tato SSD dodávat velkým partnerům již tento měsíc.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Seagate / Micron ohlašují 12,0Gbit/s SAS SSD 1200.2

Žádné komentáře.