Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seagate zachová značku Maxtor, bude ale propouštět

At si Seagate/Maxtor dela co chce, odeme uz stejne neuvidi ani Kacku ;-) Mel jsem Seagaty dva a ani s jednim jsem nebyl spokojen. Prvni sice celou dobu fungoval bez poruch, ale byl v porovnani s disky jinych znacek "proste linej jak prase" a navic ze vsech znatelne nejvic topil. Druhy disk odesel do kytek. Dlouhodobe mam co se spolehlivosti tyka nejlepsi zkusenost s disky WD, jsou sice nejhlucnejsi, ale spolehlivost je dulezitejsi. V soucasnosti jsem duveru dal firme Hitachi, snad nezklame, jejich disk je z trojice Seagate/WD/Hitachi nejtissi a taky nejsviznejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě, teď můžeš čekat že i maxtory budou mít kvalitu jako seagate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nemá náhodou právě Hitachi nejvyšší poruchovost? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem, ako kto, ale ja mám celkom dobré skúsenosti so značkou Seagate, čo nemôžem tvrdiť o WD... - ale proti gustu žiaden dišputát. Seagate sa možno poučil práve od Maxtor-u, pretože keď pred časom Maxtor kupoval Quantum, tak až na niektoré dosť svojské typové rady (napr.Atlas, alebo 5.25" BigFoot) nadobro zrušil portfólio Quantum-u a "skalných" zákazníkov skúšal privyknúť na značku Maxtor ( - nie moc úspešne...).
Hitachi je silný v oblasti 2.5" diskov pre notebooky (TravelStar), do desktopov však uprednostňujem Seagate. Je pravda, že WD sú mnoho krát výkonnejšie, no zároveň aj o poznanie poruchovejšie(!), no a keď ide o dáta, tak je to dosť podstatný rozdiel (či tomu disku verím, alebo nie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Já: anebo Seagate bude mít kvalitu Maxtoru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jesteze je tu tichej Samsung

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja ve svem okoli pozoruji, ze jsou disky stejne poruchove nehlede na znacku :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A právě díky zachování značky Maxtor si možná Seagate zachová více původních zákazníků této společnosti, než kdyby jim nabídl pouze disky Seagate a oni se tak přirozeně začali ohlížet po jiných produktech, kterými by nahradili právě Maxtor."...z cehoz mi vyplyva, ze sam Seagate vi, ze po padu Maxtoru by nikdo z tech zakazniku HD znacky Seagate stejne nekoupil, protoze by "prirozene" okamzite sli ke konkurenci nez k Seagatu:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tomcat: no, je vacsia sanca, ze by presli pod inu znacku ak by prestal maxtor existovat.
btw. ja som s maxtormi nemal problem (ani nikto v mojom okoli)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seagate, Maxtor, Hitaschi, IBM, Quantum, Toshiba, Western digital - se vsema temato vyrobcema jsem spokojen a nemuzu si na jejich produkty stezovat. Mimo posledniho jsem je totiz nikdy nepouzival :). Nekde na webu se vali adresa kde je krasne tabulkove serazene jake maji vyrobci naklady ne reklamaci vuci prodanym kusum nebo obratu nebo tak nejak. Az najdu hodim diskuse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na www.storagereview.com maji celkem rozsahlou databazi ("drive reliability survey") zabyvajici se spolehlivosti pevnych disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to no-X: Doufám, že ne :-) Kdysi před pár lety se to týkalo disků IBM, ale to jsou tak 3 roky zpátky a to je ve výpočetní technice celá věčnost, takže předpokládám, že vývoj/konstrukce dnešních disků je jinde - otázkou zůstává, kde? :-)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem vždycky vybíral mezi Seagatem a Maxtorem, takže svým způsobem mám o starost méně. I když teď akorát budu mít dilema, jaký nápis budu chtít na disku a v biosu mít :-) Mě to přijde logické, že zachovali původní název, protože pořád existují zákazníci, kteří možná o sloučení firem neví. Doufám jen, že nezdraží :-( Netušíte někdo, jestli to budou totožné disky s různými názvy a nebo to budou rozdílné původní disky (třeba jen s drobnými vylepšeními o techologie jejich bratříčka)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.