Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SeaMonkey 2.29 staví na Firefoxu 32

"používá vůbec někdo SeaMonkey?"

Ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by mě zajímal ten důvod. Fakt, bez rejpání. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvyk. Netscape Navigator -> Netscape Communicator -> Mozilla Suite -> SeaMonkey.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne.

A dovoluji si zastávat názor, že čím víc věcí program umí, tím méně jich umí opravdu dobře. Nesnáším programové kombajny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Silno som to zvazoval ale pro vydani Classic Theme Restoreru pre FF uz to nema zmysel, pretoze som si vsetko obnovil do povodneho stavu. Taktiez tomu brani nekompatibilita addonov (mam ich asi 40).
Na druhom mieste je opera ktora sa pomaly vracia do pouzitelneho stavu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a ten nepoužitelný stav u opery byla +- jaká verze? protože to co opera předvádí od prvního vydání next (~15) je snad jen nepovedená kopie chrome....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim, ale zanedlho bude 25, a vratia tam napriklad zalozky v plnom rozsahu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ANO

používám hlavně jako mailového klienta ve win 7. Jedu na něm již od pravěku a vyhovuje mi. Je mnohem přehlednější a jednodušší než Thunderbird a spol a přitom umí vše co se žádá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dlho som ho pouzival, potom sa akosi prestal vyvyjat, E sla hlavne do FF. Skusil som pouzivat FF+TB moc mi to nevyhovovalo, presiel som na Operu, s tou som bol do 12.15, teraz tak vo vzduchu na FF/novej Opere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používal jsem to kdysi dávno kvůli jednomu pluginu, co uměl fakt velmi dobře pracovat s taby (http://multizilla.mozdev.org) a co nefungoval na Firefoxu. To bylo ještě v době, kdy se to jmenovalo Mozilla Suite a vypadalo jako starej dobrej Netscape.

Když se SeaMonkey přehoupla do řady 2.x, přešel jsem někdy v roce 2010 na Chrome, protože mě začala SeaMonkey víc štvát než mi pomáhat, a Chrome byl tenkrát fakt rychlej a hlavně pro něj konečně vyšel AdBlock adekvátní tomu ve Firefoxu (co fungoval i v SeaMonkey), takže jsem neměl důvod na Chrome nepřejít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Seamonkey hlavne jako poštovního klienta. Původně (před 8 lety)i jako browser.
V Browsování jsem přešel na Operu, ta pro mě skončila verzí 12.17(presto jádro)...
Teď je docela problém najít nějaký browser, který bude "normální" bez desítek pluginů. Například stahování souborů ve FF i ve Chrome je oproti Opeře hrůza.
Je reálná šance, že se k Seamonkey jako browser vrátím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam to uz od doby kdy to byla jeste Mozilla. Proc ? Protoze chci jak email klienta tak prohlizec (firefox + thunderbird nikdy nebyla adekvatni nahrada), protoze nepodleha silenejm modnim vlivum kdy prohlizec v kazdy verzi vypada jinak. Nebo ty sileny mode kdy kazda nova verze prohlizece je jeste vetsi kripl aby to vic vyhovovalo i tem nejblbejsim uzivatelum. Pouzivam na windows, vlastni 64bit build.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam, pretoze som si v davnych casoch zvykol na Netscape (pamata sa este niekto?) a Mozilla a teraz SM pokracuje v tradicii Netscapu. U ostatnych browserov/mail-klientov nemam rad omalovanky a zbytocnosti a vzrastajucu komplikovanost ovladania trivialnych veci.
Skusal som FF+TB, ale ta ich schizofrenia ma neoslovila, mam rad vsetko v jednom. Opera ma neoslovila, takze sa tesim zo SM, navyse, pouzitim Classic Firefox temy je SM aj na vzhlad celkom prijemny. ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to používal, kdyby tam ten Australis naopak byl. :-) Ne že bych byl nějaký Chromefil (před půl rokem jsem s ním skončil a šel zpět na FF), ale ten vzhled se mi víc líbí a přijde mi takový modernější a čistší. Že to nepřežil skoro žádný plugin je věc druhá. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho pouzivam vylucne ako browser. Presedlal som na nho pred pol rokom ked FF zacal tlacit Australis...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Používám SeaMonkey s přestávkami už od dob Mozilla Suite. Vyhovuje mi jak webový prohlížeč, tak e-mailový klient. Taky uživatelské prostředí mi vyhovuje víc než ve Firefoxu, Chrome či Opeře. Právě časté změny uživatelského prostředí a znefunkčňování doplňků mi u Firefoxu vadí. Uživatelské prostředí prohlížeče Chrome mi vadí jako celek. O Opeře se dá jenom říci, že je nepovedenou kopií Chrome, ničím víc. Ať si Firefox, Chrome, Opera a další klidně mění vzhledy třeba s každou novou verzí, je mi to jedno. Stabilita uživatelského prostředí je tím, co mi na SeaMonkey vyhovuje. Ať si je nemoderní, prostě mi sedí klasické nabídky, velká tlačítka a stavový řádek. Firefox jsem používal od jeho prvních verzí, ale po zahájení jeho překotného vývoje jsem se vrátil k SeaMonkey. Australis mě jen utvrdil v tom, že jsem udělal správný krok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Seamonkey (tehdy Mozilla Suite) používám od přechodu na PC platformu (win 2k -> wnXP64+Mandrake -> Debian) před 10+ lety (po krátkém intermezzu s tehdejším IE).
Od začátků mi vyhovovala propojením více klientů v jeden celek (i když třeba pro irc jsem používal spíš mirc, xchat, později konversation a na ftp se mi lépe lezlo přes directory opus, nebo midnight commander) - provázanost mail, usenet news, webu a množství dostupných addonů mi umožňovalo (a stále umožňuje) si to celé nastavit podle svých představ. Vyhovuje mi i konzervativní přístup ke změnám v UI.

Zkoušel jsem i jiné browsery, ale žádný mne zatím nepřesvědčil, abych u něj natrvalo zůstal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám browser, email a kalendář (addon Lightning). Nastavené mám "old-schoolové" téma Modern a zvykl jsem si natolik, že na jiný prohlížeč nedokážu přejít. I když musím několikrát denně přepínat mezi Chromem, Firefoxem a IE (potřebuji testovat, ne kvůli SeaMonkey), tak se vždy rád rychle vrátím. Přítelkyně tomu podle loga říká "vložka", ale taky je na něj zvyklá.

V práci se mi vystřídal Exchange, Lotus i Gmail, ale klient zůstává pořád stejný. Po přechodu Mozilla Suite => SeaMonkey byl trochu nestabilní, ale teď je to celkem v pohodě (tehdá to byla vlastně ještě beta).

Nedávno Firefox předělal synchronizaci bookmarků a při nové instalaci SeaMonkey už se nedá na jejich servery zaregistrovat. Snad to brzo spraví. Synchronizace nastavená před změnou funguje stále.

V SeaMonkey snad odjakživa fungovalo vyhledávání přímo z address-baru, ve FF až nedávno. Sidebar SeaMonkey vs. FF - nebe a dudy. Okno Nastavení/Možnosti ve FF a Chrome taky tragédie. SeaMonkey má náhled okna pod záložkou, takže na ni nemusím klikat, jenom abych zjistil, jestli se tam něco změnilo. I taková drobnost jako přepnutí do offline režimu, případně změna proxy na jednom tlačítku. Správa cookies, hesel, oprávnění, záložek, atd, atd.

A hlavně mi přijde intuitivní, nic se nikde neschovává, všechno má své místo.

Windows 32bit, Linux 64bit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.