Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seasonic Platinum Fanless 520 W: platinový skvost

Pekny clanok, konecne nieco co je od behemota pochvalene aspon trochu. Len by ma zaujimalo ci existuje zdroj ktory prejde testom na viac ako 95% :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/clanek/delta-electronics-dps-500qb-recenze-test/hodnoceni...

Doporučuji se podívat za co jsou udělovány/strhávány body. Např. mě vůbec netankuje jestli jsou ke zdroji šroubky a při vybírání zdroje bych se na to neohlížel vůbec. Natož to míchat s elektrickými parametry. A takových věcí je tam hafo. Vybírám zdroj podle elektrických parametrů a předpokládané životnosti. Jestli zrovna recenzovaný kousel prošel přes opravárenskou linku a je na něm poznat pájení nebo je hůře očištěn mi opravdu žíly netrhá. Podobně s odpojitelnou kabeláží. Někdo ji chce někdo ne. Proč hanit zdroj, který ji nemá? Atakdále...

Je to asi jako se zprůměrováním průměrných hodnot na konci recenze grafické karty. Vypadne jedno nicneříkající číslo:-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tady by me zajimala jedna vec, jak je mysleno to ocisteni.
Jestli ocisteni pred pajenim (to ma samo velky vliv na kvalitu vysledneho spoje), nebo jde o ocisteni od kalafuny/nejakeho laku po manualnim pajeni?

Pokud je to ten druhy pripad, vite nekdo, jakym zpusobem by nadbytecna kalafuna/lak mohl ovlivnovat kvalitu/zivotnost ci elektricke parametry spoje? Ja vzdy myslel, ze vetsi mnozstvi kalafuny/laku nicemu nevadi (na hotovem spoji), naopak to brani pristupu vzduchu/vlhkosti/prachu primo na kov, coz je jen dobre.
Ze to nevypada esteticky hezky, to elektronice nevadi a uzivateli by to melo byt jedno - neni to videt.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si myslel taky, než jsem byl svědkem odpáleného tranzistoru v invertoru po hnusném pájení se zbytky tavidla a mě osobně nefungoval Fortron THN-P nebo něco podobnýho dokud jsem neodstranil kalafunu napříč zdrojem, tekly tam proudy dostatečné na to, aby to zbláznilo zpětnou vazbu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Jestli zrovna recenzovaný kousel prošel přes opravárenskou linku a je na něm poznat pájení nebo je hůře očištěn..."

Možná to bude také o tom, že pájení autorovi recenze samému moc nejde:
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/11736-Pajeni-plosne-spoj...

...tak se povozí po výrobcích, protože ti to podle něj umět musí vždy na jedničku :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bože, jake prasátko to pájelo. Pletacím drátem nad sporákem by to dopadlo lépe. A ta fixační srajda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý, akorát to je z roku 2007 a sám píše, že začíná.. :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Konečně si někdo všimnul. Ale to víte, trodas a podobní eksperti vylezli sotva z kolíbky a už uměli pájet…

Já na rozdíl od něj od roku 2007 ušel hodně dlouhou cestu. Ale tak holt byl indisponovanej, to je zase fakt.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak může být také, že Delta Electronics DPS-500QB dostal 100,5 hodnocení proto, že ho Boček prodává :)

Samozřejmě to může být JEN proto, že ten zdroj je opravdu dobrý a vybral dobře. Je ale možné, že tu může být malý motiv k tak vysokému hodnocení právě pro otázku prodeje...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To podla mna dovodom nie je. Proste dostal/kupil/ziskal zdroj pozrel opravil nieco zle, zrecenzoval a hodil do shopu .... je tam toho viac, alebo aspon bolo co sa vyskytlo v recenziach a vela produktov dopadla v recenziach zle. Reklamu si robi vacsinou v diskuznom fore ponukanim niektorych produktov, ktore sa v diskuzii objavia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Delta Electronics DPS-500QB:
Jelikož se jedná o OEM prodej, stejně jako u jiných zdrojů z tohoto druhu distribuce by k tomu za normálních okolností nic nebylo. Šroubky a napájecí kabel nicméně přibalím.

Eurocase ECO+ 85 500 W:
Zdroj mi přišel jen tak volně v jakési krabici, která byla pravděpodobně právě při ruce. Hledáním jsem nezjistil žádné kloudné informace, tudíž vyjdu-li z dobrého předpokladu, že co marketing záměrně nezmiňuje, tam počítat s nejhorším, zdá se, že je dodáván jako bulk, tedy bez jakéhokoli příslušenství (ani napájecí kabel, ani šroubky). Projde-li testováním, tak za to dostane bod dolů.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Takto by som to neporovnával. Zákazník si tú Deltu kúpi už s káblom aj šrubkami od Behemota, na rozdiel od toho Eurocasu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Delta: kabely+šroubky. EC: nic Kdo toto nechápe, tak je marnej a nebudu ztrácet čas se s ním dál bavit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A proč Delta nedostala mínus za nestandardní rozměr?

To je zas žabomyší válka :D Ta recenze Delty bude spoustě lidem v žaludku ležet ještě dlouho :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měla? 1U zdroje co jsem dělal ze serverů taky nedostaly.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl jsem u nich zmínku o šroubcích. Dostali za to bod dolů?
Navážu na dolní vlákno - dodatečný nákup šroubků prodraží nákup zdroje o cca 5Kč? Pokud to nezmění kategorii zdroje, tak z hlediska ceny to nehraje roli.

Kdo to nechápe:
Nejde o blbé šroubky, ale o různý metr a přímou porovnatelnost technických parametrů zdrojů.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je reakce, že 1U zdroje do serverů za nestandardní rozměr také nedostaly body dolů, tak proč ona Delta by měla.

Inu třeba proto, že na serverové zdroje do racků nelze vztahovat plně ATX normy (rozměr), zato když se recentuje ATX zdroj do ATX kejsy, tak je standardní rozměr podstatný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Od behemota nikdy neuslyšíš "máš pravdu, příště na tom zapracuju". Na místy až absurdních argumentech stojí a padá jeho image.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Problém nejsou šroubky, ale situace, kdy autor má metodiku, díky které získává body oproti konkurenci na základě přibalení šroubku jím samým. Což ho zvýhodňuje při prodeji jakéhokoli zdroje. Když bude prodávat ten Eurocase, tak dostane lepší hodnocení.

On se prostě pochválí v recenzi, jak k tomu dá šroubek a jak to pěkně zabalí. A ostatním strhne bod, protože šroubek nedodají. Jsem jedinej koho to bije do očí?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No, nikdo nám to takhle nikde "nenaservíruje" a jakési pomyslné bodování, tak to je asi to poslední, co by mě mělo nějak dráždit. Já su za takový články rád, než někde "šmrdlit" u výrobců a louskat miniatury. Ono to psaní, co si budem namlouvat, není to jednostranná záležitost, krmit hladový oči veřejnosti a myslet na dodržování různých pravidel, zásad a přitom nevypadat komicky. Je to často "rosa na čele", co si budem namlouvat. Díky za takový články

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Body za taštičku na zbylou modulární kabeláž chápu, ale proč proboha body za taštičku na zdroj? Od zdroje očekávám, že ho vrazím do PC a už ho neuvidím, ne že ho budu brát v taštičce na procházku ...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

U těchto top zdrojů se často předpokládá přenášení na různé akce (OC, LAN party), s rozloženým HW. Je to tak trochu pro efekt. Použít to můžete na co chcete, v každém případě to tam za tu cenu kupujete a je to něco navíc než nutné minimum. Rozhodně lepší, když to tam za ty peníze je, než když to tam není.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Enermax Liberty má také krásné taštičky na kabely :) Alespoň se v krabici s kabely rychle nejdou, má to něco do sebe... u Hi-end zdrojů.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě to říkat nemusíš, já ho mám i s taštičkou :-) Ten ovšem není plně modulární a tak nemá taštičku na sebe.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tobě to naopak říkat musím, protože dle tvého vlastního vyjádření se Enermax Liberty 620W dá zapnout bez zátěže na 12V railu a oba dva mé zdroje tohoto typu se vždy okamžitě vypnou ochranou, když tohle zkusím.

A na to jsem narazil proto, že moje "zapínátko na zdroje": http://postimg.org/image/7o0m6irxj/ s nimi prostě nefunguje.

Ergo mám za to, že máš buď nějaký pokažený Enermax Liberty 620W, anebo jen lžeš. Což by ostatně nebylo poprvé, nedávno jsi lhal, že jsem měl tvrdit, že: "frčíš FullHD video na Athlonu XP ve dvoutisícovkách", což je lež (ale můžeš zkusit doložit opak, aby bylo tedy vidět, kdo lže a kdo mluví pravu :)))) ), protože o FullHD videu jsem mluvil na skoro 3GHz Opteronu s "kapku jiným" HW a FSB, než má AXP :))) A rázem budou tvé lži odhaleny ;-)

Tedy prověřováním tvých výšplechů dojde jeden k závěru, že je VICE NEŽ VHODNÉ tvá tvrzení prověřovat. A pokud v tom budeš pokračovat, tak vytáhnu starou zálohu emailů a odcituji, jak se o tobě vyjadřoval a jak z tebe HoNY tekl (a ty víš, za co tě považoval moc dobře - že jo?) - aby jsis ho příště odnaučil brát do úst či se nad něho či mně vyvyšovat na základě absurdních keců a zcela lživých tvrzení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já taky nikdy neříkal, že mám 620W verzi, takže sni dál.

O tom Opteronu jsem mluvil já, protože já takto ladit zkoušel a stejně to náročná FullHD videa nedalo. Tím jsem vyjadřoval podiv nad tím, jak tvůj kouzelně_naladěnej_systém_jak_to_umíš_jen_ty_s_upirátěnými_optimalizovanými_kodeky(TM) s Athlonem XP může dát 1080p, protože to není možný. Ale krapet se ti to začíná v hlavě se všema těma dalšíma konspiračníma teoriema pomíchávat…

Pro začátek, tady je ta úchvatná sestava http://www.techpowerup.com/forums/threads/media-player-classic-crashing-... přetaktovaná až nevím kam, kde jsi to blábolil o 1080p už si bohužel nevybavuju.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mně jsi tvrdil, že mám Enermax Liberty 620W pokažený, že tvůj se zapíná i bez zátěže a že jdou zdroje stejné uvnitř, dokonce že 620W verze je "nejhorší" :) Tak se zase rychle vrať do reality svých lží.

Ad. FullHD - blábolíš jedině ty, protože kde v tom odkazu vidíš, že bych uváděl, že ten přenosný počátač původně ségry na dobu rekonstrukce přehrává FullHD?
Takže znovu - kde jsem tvrdil, že se na AXP dá přehrávat FullHD video? Já naopak vždy uvedl že jde o Opteron, ty si pleteš už své lži a chceš to, co jsem řekl já vykládat za své. Tak to ale panáčku nepůjde, internet a emaily mají historii, víš?

Inkriminovaný text emailu:

Od: Pavel Boček <bocek.pavel@post.cz>
Datum: 28. 7. 2013
Předmět: Re: ramky :))

(...)

Pokud chceš radu, tak buď vezmi tady upgrade za pár korun, nebo rovnou upgraduj na nějakou platformu adekvátní době. Mluvím se zkušenosti - sám jsem nalil hromady peněz do A7N8X-E Deluxe a ať jsem s tím dělal cokoli, FullHD video to nedalo. Ono totiž FullHD video nedal ani Opteron 144 na 2,6 GHz, což je někde úplně jinde, takže jsem tam nakonec dal GT 610, a pozděj (na to 1 % neakcelerovanejch filmů) Opteron 180. Kdybych tedá o pár drobných víc nalil rovnou do 939 místo 462, tak rodiče doma měli slušnou sestavu už tři roky.

... moje odpověď:

Tak píšu ti proto, že mně tvůj inzerát pobavil :-) Neuvedeš ani časování a pak mně darazíš
tím 2T a žádný interleaving... To je hustý :))))

Časování i frekvence mají u AMD vliv solidní, u Intela malý až neměřitelný. 200MHz na CPU
neudělá bez změny s ramkama skoro nic... ani skok u Opterona z 2200 na 2800Mhz (tedy
600MHz UP) neudělá sám o sobě skoro nic.

Jen magor má tak málo ram a tak rozežraný OS (Win7 či 8?), aby přišel SWAP k reálné
akci... ;-)

Vidíš, mně full HD video jede v pohodě i na podstatně pomalejších strojích - holt to chce
umět nastavit PC a používat správné nastavení FFDshow a playeru... a asi také používat
ne rozežrané playery, ale malé a rychlé...
No, to není můj problém, ale tvůj :)))

....

Stále tady není uvedeno nic, co by říkalo, že jsem tvrdil, že FullHD video přehraji na AXP, když
se tady mluví o S939 Opteronu, což byla platforma, na kterou jsem sháněl lepší ramky:

"...jen se tak dívám, zdali nejsou nějaké lepší PC3200 1G moduly než moje OCZ
co dělají jen 2,5-3-3-6 @ 233MHz při 2.64V..."

"Co jede či nejede ve čtyřech kusech mně zas tak moc nezajímá jako to, co jede
v 2x 1G konfiguraci a lépe než moje OCZtky. Jinak řečeno, dívám se po UPGRADU
a ne downgradu :*)))"

...a jak se lze podívat v mé konfiguraci jenž byla součástí podpisu:
http://trodas.wz.cz/c.htm
...tak PC trodas
Windows 2000 SP4 Czech
Sapphire "Grouper" A9RX480 (ATI RX480) a very nice board :)
Opteron 148 2800MHz 279x10 1.40Vcore
2x 1024MB OCZP4001G 2.5-3-3-7 231MHz 2.65V"

....se vcelku jednoznačně bavím o Opteronu, nikoliv o AXP, kde 2x512MB je strop a 2x1024MB ramky ta archaická V266B deska v VIA KT266A chipstem prostě nebere :))))

To jen aby každý viděl, jak lžeš, když chceš tvrdit, že jsem nemluvil o Opteronu já ale ty.

PS: odkdy je FFDshow "upirátěný kodek (TM)"...? To je pokus o citát roku, nebo co?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Trolldasi, nechceš si to svoje debilní off-topic pindání a absoutní verzi pravdy odpustit? Nebo si prostě musíš toho pindíka naměřit delšího? To radši nepiš vůbec nic, když se k tomu neumíš posavit profesionálně, zrovna tenhle článek si tě nezaslouží...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nemám (skoro*) nic proti článku, já mám něco proti tomu, aby o mně - a zrovna Boček - sprostě a drze lhal.

*) to málo málo prd, co mám proti článku, se nevleze ani za nehet, takže tam klikám na sdílej a pochvalné plus dávám.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Recence vycerpavajici jako vzdy.
Ale souhlasim s nazorem, ze by se nemely hodnotit blbosti okolo - ktere nemaji vliv na primarni funkci zdroje.
Kvalitka navrhu, pajeni soucastem, kabelu, mereni velicin, ucinnosti, zvlneni, ochran - vse jasne, to se musi bodovat. Vse ma vliv na primarni funkci zdroje, bezpecnost a jeho zivotnost.

Ale veci jako pridavne tasticky, barva kabelu! a podobne kosmeticke a nedulezitecne veci by se bud nemely hodnotit vubec, nebo jen pochvalit/pohanit slovne, nebo bodovat zvlast.
Napr mit bodovani kvality zdroje jako takoveho, a zvlast bodovani veci okolo (barva kabelu, dale treba nadstandardni mnozstvi kabalu navic, delka kabelu, ruzne pridavne veci navic (stahovaci pasky napr), kvalita zabaleni zdroje v krabici, popr. i nadstandardni delka zaruky).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nedrážděte hada bosou nohou, jo? Norma ATX jasně specifikuje barvu vodičů, kdybych chtěl, tak za to ten zdroj z fleku vyřadím a nic víc mě nezajímá. Už jen kvůli tomu vopruzu se v tom bordelu vyznat a vytřídit si vodiče daného napětí pro měření proudu. Jsem zvědavej jak lidi co maj problém najít zelenej vodič budou v tomto hledat PWR On, nebo Power Good, či cokoli jinýho. Symbolického půl bodu dolů je z mé strany hodně velkej ústupek.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Dobra, norma to chapu, problem pri mereni chapu, pripadne problemy pri oprave kabelu (treba vytrzeny jeden vodic) chapu.

Nicmene uprimne, ma ta barva vliv na normalni provozovani pocitace? Nema. Bezny uzivatel, pokud se z kabelem neco stane, tak koupi novy.

Nikoho drazdit nechci, ale jako byvaly slaboproudar bych radeji videl hodnoceni neovlivnene vecmi okolo. Nic vic, nic min.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Má účinnost vliv na normální provozování počítače? Nemá.
Má záruka vliv na normální provozování počítače? Nemá.
Má cena vliv na normální provozování počítače? Nemá.
Máš funkčnost ochran vliv na normální provozování počítače? Nemá.

Co to je normální provozování počítače?

Takže to vlastně můžeme omezit na orientační měření zvlnění a řízení napětí, protože i tam mohou být výsledky naprosto rozdílné s ohledem na stav a kvalitu ostatních komponent, při zapojení na nějaké sestavě co má příkon 1/3 nominálního výstupního výkonu zdroje, jako 2/3 amatérských rádoby „recenzí“, a bude to dobrý, ne?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Normalni provoz pocitace bylo mysleno tak, ze to nema funkcni, mechanicky, elektricky, bezpecnostni ani financni vliv na provozovani pocitace.

Takze ucinnost - primy vliv na penezenku uzivatele, neprimy na hlucnost zdroje, pravdepodobne i nizsi zivotnost (vice topici soucastky snizi zivotnost soucastek nachylnych na teplotu, napr kondenzatoru)

Z toho plyne ze to je dulezity parametr.

Zaruka - nema vliv na funkcnost, ale je zde potencionalni financni vliv pokud se zdroj v zaruce pokazi.

Cena - nema vliv na funkcnost, ale primy dopad na penezenku.

Ochrany - obrovsky vliv na bezpecnost, coz je jedna z primarnich vlastnosti zdroje

Ve sve prvni reakci nepisu nic o tom, co se merit ma a nema a porovnavat/popisovat a co ne. Merit, porovnat a hodnotit se ma vse, s rozsahem toho nemam a nikdy jsem nemel problem ve vasich recenzich. Pripominka v mem prvnim komentari byla jen k bodovani, k nicemu jinemu.

Proste ni trochu vadi, ze zdroj, ktery nema skoro zadne prislusenstvi a ani pekne nalakovany kryt, ale pritom s vybornymi elektrickymi a bezpecnostnimi parametry (a treba kabely v barvach dle ATX normy a prurezy jeste vyssimi nez pozaduje norma) ziska finalne stejny pocet bodu jako zdroj, co treba bude mit horsi ucinnost, nebo horsi zvlneni ale vyrobce to tomu doda 10 kabelu navic, pozlaceny kryt, oflexovane kabely a 10 stahovacich pasku. Proto jsem navrhl body za funkcnost a body za prislusenstvi/design od sebe oddelit.
Aby proste mel ctenar, co u zdroje misto funkcnosti preferuje mit vice prislusenstvi, original obal na LAN party anebo pozlacenou mrizku ventilatoru (nejake zdroje tohle maji a muze to byt dulezite pro nekoho s pruhlednou bocnici treba) mel moznost to snadno z recenzi zjistit dle bodovani prislusenstvi. A zase ctenar, kteremu jsou tyhle veci uplne fuk, mel moznost zjistit/porovnat funkcni kvalitu zdroju.

P.S: Ano souhlasim s tim, ze oflexovane/nebo volne kabely maji i funkcni vliv, bo ovlivnuji proudeni vzduchu v PC, takze jsem pouzil spatny priklad.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť je tam vypsané za co jsou jaké body, slovně okomentované a ještě je vzádu tabulka +-, co víc byste chtěl? Pokud čtenář není úplně dementní a chce si vybrat, tak si vybere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ovsem dobra otazka.
K cemu by to bylo, kdyz to vse uz v recenzi popsano je.

Tohle je namet pro redakci, jak diit trochy vylepsit. Ono totiz Vy jste uz udelal hromadu recenzi zdroju, ale na diit chybi neco - nejaka rubrika/clanek/shrnuti, kde by byly uvedeny vsechny recenzovane zdroje v souhrne tabulce a nekolika paramteru a odkazy na jednotlive recenze. A samo aby se po kazde recenzi tam novy zdroj pridal. Proste takova databaze zdroju, podobne jako kdysi na cdr byla databaze vypalovacich mechanik.
Samozrejme tohle by neslo delat manualne, to by byla otrocina. Ale lehce to zvladne mala aplikace nad databazi. Ale zase pro strojove zpracovani nelze pouzit cely text recenze, ale jen nekolik cisel a udaju, co zdroj charakterizuji (vyrobce, nazev, cena, vykon, bodove hodnoceni)

Tohle by to tiz bylo uplne super pro ctenare, ktery kupuji novy zdroj a potrebuji si vybrat pro sebe ten nejlepsi. Samo jedna tabulka by bestacila, muselo by se udelat nekolik kategorii treba dle vykonu zdroje - napr. 200-300W, 300 - 500W, 500-700W apod.

Ono totiz ted neni jednoduche ani vyhledat vsechny Vase recenze zdroju - michaji se do toho clanky s preview zdroju, informace o novinkach, clanky o tvary sinusovek u UPS apod.

Priklad, stavim novy PC a hledam zdroj mezi 450W-550W - ted je jedina moznost kliknout na Diit v hornim menu na zdroje a jit clanek po clanku a koukat, co je recenze, co jsou zdroje jinych vykonu apod.
Nebo nekdo hleda zdroj pro HTPC a tak zase potrebuje zdroj s minimalnim vykonem ( nejlepe pasivni kvuli hluku). Nekdo, kdo tezi litecoiny, zase vyzaduje monstrum vykonem vice nez 1kW.
Recenze na to jste delal, ale najit je a mit je nejak pohromade to na Diit chybi. Pro ctenare je to celkem dost prace, nez to vse projde a vybere si svuj idealni zdroj.

Ale jak pisu to neni na Vas, ale na redakci, aby se s tim pokusila neco udelat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čtenář zjevně myslel článek, jenž se bude updatovat. V linkovaném článku např. chybí mainstream král - Delta Electronics DPS-500QB, shodně jako v něm chybí současně recenzovaný Seasonic SS-520FL2 520 W... a tak by se dalo pokračovat (Thermaltake Litepower 400 PP...).

A je to celkem podstatný, protože pokud se lidé orientují podle těchto recenzí při nákupu, pak to chtějí mít "všechno na jednom místě" v nějaké přehledné tabulce, do níž se budou doplňovat nově zrecenzované kusy.

Už je snad připomínka řečena jasně a přesně. A je zajímavé, jak se prokázaný lhář (je možno to samozřejmě zkusit vyvrátit! :))) ) snaží druhé osočovat ze lži, aniž by si přečetl jejich argumenty - tedy co vlastně pisatel shání a potřebuje... Přitom to bylo napsáno vcelku srozumitelně: "na diit chybi neco - nejaka rubrika/clanek/shrnuti, kde by byly uvedeny vsechny recenzovane zdroje v souhrne tabulce a nekolika paramteru a odkazy na jednotlive recenze. A samo aby se po kazde recenzi tam novy zdroj pridal."

Jak jsem snadno prokázal už 3 příklady (a mohu hledat další, vidím, že se připravuje Enermax TriAthlor 300W... chybí Eurocase ECO+ 85 500 W... atd.), článek nebyl aktualizován o nové recenze (což je to, to explicitně čitatel žádal) a přesto byl nařčen ze lži on, když jediný, kdo tu lže, je (zase) Boček.

Tato diskuze začíná být zajímavá :-D

(aby bylo jasno, stále se mi Bočkovy recenze líbí jako málo které - protože zhodnocení si udělám sám podle toho, co je pro mě podstatné, čímž by se měli řídi všichni, nespokojení s bodovým systémem... protože je prostě třeba užívat selský rozum a nikoliv Bočkovi slepě věřit cokoliv - např. tady v diskuzi uvedl, že by pro chybějící barevné značení vodičů mohl jinak výborný zdroj také "nenechat projít", ale v případě recenze zdroje Delta Electronics DPS-500QB mu nestandardní rozdíl case PSU nevadil a projít zdroj nechal :))) (ano, uvedl to, že je tam nestandardní velikost - jen srovnávám důležitost těch prohřešků proti ATX standardu - designově OK kabely verzus "nevejde se mi sakra zdroj do case!") )

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Už je konec roku? Já si nevšiml. To už ztrácíš pojem o čase?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Čtenář chtěl updatovanou tabulku po každé recenzi: "A samo aby se po kazde recenzi tam novy zdroj pridal." Ne 1x za rok a tys ho odkázal na něco, co jeho představy rozhodně nesplňuje.

Tedy moje orientace v čase je ok, ale ty už ztrácíš schopnost číst či pochopit význam psaného slova.

PS: v roce 2007 jsi sám navrhoval na SHW, že by přehledná tabulka s odkazy na recenze zdrojů měla být zavedena:
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/10846-Prekopani-sekce-Zd...

"Napadlo mě překopat trochu sekci Zdroje (...) říct základní problematiku výběru, pak naházet linky na kalkulačky a hlavně testy zdrojů..." A o pár let do budoucna a ejhle, už se k vlastnímu nápadu neznáš?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím a odůvodním:

"Norma ATX jasně specifikuje barvu vodičů"

- to je pravda, ale lidi chtějí třeba hezkej design a nahrazují běžně barvy kabelů, oflexovávají, atd. Černý vodič je ústupkem designu proti normě. Tolerovatelné a z hlediska designu dokonce žádoucí.

"vytřídit si vodiče daného napětí pro měření proudu"

- to uživatel nedělá, tedy není to nic, co by mělo ovlivňovat recenzi

"Jsem zvědavej jak lidi co maj problém najít zelenej vodič budou v tomto hledat PWR On..."

- kdo a proč by proboha měl pro PWR On hledat zelenej vodič?! Pokud mluvíš o PSU konektoru, tak ten user prostě zapojí a basta. Je nemožné ho zapojit špatně bez excesivního násilí. Pokud mluvíš o front panelu na zapínání, tak už hooooodně let je tu Intel® Front Panel I/O Connectivity Design Guide:
http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-009016.htm
...a tento snadard znamená, že pro PWR On nic nehledáš a prostě to tam nacpeš jak to patří (je tam pojistka, jinak to zase nejde bez excesivní síly).

"Power Good"

- ukaž mi uživatele, jenž vůbec ví, co je ten Power Good signál a co z něj pro PSU / mainboard plyne a můžeš se bavit o tom, co s tím. Jinak je to součást PSU konektoru, který se prostě zasune a víc se o něj nikdo nestará do konce životnosti PC či co jeho rozebrání.

"cokoliv jinýho"

- to by chtělo asi trošku rozvést, protože v praxi těžko hledám jediný důvod, aby byly vodiče tak barevné jak berevná hudba...

-------------------------------------

Naopak podstatný argument - že se tak hodnotilo dříve a musí se v tom pokračovat, aby byly zdroje srovnatelné - jsi neuvedl. Holt Hony měl pravdu, když tě hodnotil velmi, velmi podprůměrně...
A není to o znalostech. Je to o přístupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli sis přišel zase zanesouhlasit s každým mým slovem ubohými ad hoc argumenty o ničem, tak zase můžeš jít, já na to nejsem zvědavej. Nemáš nic lepšího na práci?

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Tak na takovou "úroveň argumentace" se toho opravdu nedá moc napsat :) To hovoří prostě samo o sobě...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tvoje "úroveň argumentace" je na úrovni trotlování a zabývat se jí může jen ten, kdo má chuť vést nekonečnou filipiku.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

co je špatnýho na tom dodržovat "standart"??? Laikovi je to možná jedno, kdo tomu rozumí to "pomůže". Tady výrobce neuštřil nic a vytvořil jednoznačně paskvil. Mínus body za zančení vodičů jsou jednoznačně na místě!!!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Není to právě autor tohoto článku, který tvrdí, že veškeré normy, předpisy (a to včetně elektrických, stačí si projít diskuze...) jsou k ničemu a vše vyřeší "trh" ? Proto je poněkud tristní, že na SELV bazíruje na barvách vodičů :) Má tedy nechat na trhu, aby rozhodl, zda-li je nutné, v této kategorii produktů, mít vodiče přesných barev (o:

R.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdybyste byl skutečně liberální pravicově smýšlející inteligentní člověk, tak byste pochopil. Protože nejste, nechápete o čem mluvíte, plácáte pitomosti a ztrapňujete akorát sebe.

Já jsem taky součástí toho trhu, aha, víme? To je, co? Tímto svým doporučením mohu běh věcí na trhu měnit a měním, už několikrát na základě mého doporučení nebo kritiky výrobce něco ve výrobě změnil nebo upravil cenu, naposled u zdroje, jehož recenze vyjde příště. O dopadu na zákazníky vůbec nemluvě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nerozporuju normu jako takovou, sám jich musím plnit tuny, aby se něco mohlo prodávat, ale jiný fakt. A to konkréně ten, že dle tebe žádné normy potřeba nejsou a jen svazují trh, který "sám" rozhodne. Potažmo podobné recenze, které řeknou, co je nebo není kvalitní. Proto mi nedává smysl, se ohánět normou :)

Nicméně, nejsi člověk se kterým se dá diskutovat, tož to nebudem dělat, ztráta času pro oba z nás. A na otázku, kdo z nás dvou se ztrapňuje více, by myslím řada lidí měla jinou odpověď (o:

R.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem nic takového neřekl a omýláním toho nesmyslu stále znovu se to nestane pravdou. Naopak, budete víc za blbce.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mam Seasonic Platinum SS-860. Trochu overkill na moje potreby, ale tenkrat neexistovaly slabsi verze Platinumu. Jak napsal tenkrat Anandtech, tehdy asi nejlepsi pc zdroj na svete (po strance kvality konstrukce, soucastek, stabilizace, zaruky). A koukam, ze se od te doby moc nezmenilo, protoze tohle je v podstate stejny navrh. Az na to, ze u me verze jsou sekundarni mosfety na desce spoju a jsou chlazene hlinikovymi zebry prochazejicimi deskou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To bude nejspíš XP? Toto je XP2. Verze XP (X Platinum) vycházela z X, de facto tam došlo k typickému nárůstu účinnosti díky většímu výkonu, jinak to bylo totéž. Zde právě udělali tu změnu o které jsem psal.

Zase jako z hlediska řízení napětí a zvlnění to nijak úchvatné není, hlavně kvůli těm DC-DC měničům, které tady nejsou nic moc. Na tom všem ve třech případech ze čtyř ztratil body, být to trochu lepší, měl by hodně přes 70 %. Stařičké Delta DPS-500QB které jsem recenzoval nedávno jsou někde trochu jinde a jelikož cenou spadají do mainstreamu, proto taky mají tolik bodů…

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, SEASONIC P-860 Platinum (SS-860XP).
Nemuzu se uz ve svem veku moc spolehnout na pamet, ale X (a pozdeji soucasne G, a jeho derivaty nahrazujici S-II) prisel az po rade Platinum. Coz je pomerne normalni, protoze hitech sel obvykle jako prvni do premium rad, a postupne zjednodusovanim a zlevnovanim bublal do consumer class (pokud vubec)..
Mereni toho meho je zde
http://www.anandtech.com/show/5464/seasonic-platinum-series-860w/5
i ty menice na 3.3 a 5V zda se funguji vyborne, ale museli bychom porovnat tvoji a jejich metodiku. Pro cloveka co ma jedno ssd je to celkem jedno, ale ja tam mam bezne ssd, 3-4 hdd a dve vypalovacky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, řada X přišla zhruba v říjnu 2009, první platinové modely (860 W a 1 kW) až okolo listopadu 2011.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenzia fajn, ale suhlasim s mnohymi nazormi ohladne bodovej/percentualnej metodiky. Skutocne to v niektorych pripadoch bije do oci, ako napriklad tento zdroj so 68% a pred nedavnom recenzovana Delta s 100,5%. Samozrejme pre toho, kto precita celu recenziu a pozna Behemotov "postup a styl" tak tie konecne percenta az tak nevadia a z recenzie si vezme to, co je pre neho podstatne.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Co zase bije do očí? Že mainstreamovej zdroj je hodnocen podle mainstreamových měřítek a high-endovej podle high-endových? Kdyby tohle stálo 1500 tak to má asi 120 %. To bych zas bylo snad ještě víc kvičení…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť má právdu. Je právě na mne, jakožto konuzmentovi, abych se rozhodl, jestli chci zdroj co má 80% nebo 90% nebo 50%. A podle tohoto měřítka srovnávat cenu. Zahrnutím ceny do hodnocení celé hodnocení defacto shazuješ, protože ZA MNE, jako konzumenta, hodnodíš obchodní stránku věci. To ti, jako recenzentovi, nepřísluší. Jako konzument pak nemám šanci zdroje rozumně porovnat, neb je v něm zahrnuto již tvé subjektivní zhodnocení patřičnosti prodejní ceny. IMHO bys měl, pokud to má mít smysl, hodnotit technickou stránku věci. Nic víc nic míň.

R.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Další věc je, že se cena v čase může měnit a to hodnocení je tedy "platné" pouze v době vzniku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako u každé jiné recenze publikované v ostatních vydavatelstvích, kde se hodnotí poměr cena/výkon už dlouhá desetiletí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je tedy vskutku objev. Ano, cena se může snížit, ale taky ten zdroj tou dobou zastará a na trhu budou novější (což by mělo znamenat lepší, ale poslední dobou tomu tak není vždy :D), takže se nijak výrazně nic moc nezmění. No a pokud vynikne v high-endu, asi logicky bude ještě lepší, když zlevní, že? Když naopak propadne v mainstreamu, po zdražení se to asi nezlepší. Pokud je v high-endu nic moc, po zlevnění možná bude trochu lepší, ale stejně tak nejspíš v průměru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nenapadlo mně, že to musím vysvětlit polopatě:
Problém je v porovnání zdrojů z jiných kategorií, které se nemusí cenově příliš lišit a mohou i mezi kategorií přestoupit v průběhu životnosti.
Hezky je to vidět na opěvovaném zdroji Delta, který je starší a je z "druhé ruky" a má tedy sníženou cenu. Jaké by měl hodnocení v době, kdy se prodával za plnou cenu?

"Ano, cena se může snížit, ale taky ten zdroj tou dobou zastará a na trhu budou novější (což by mělo znamenat lepší, ale poslední dobou tomu tak není vždy :D)"
Právě ten "vtipný" dovětek ukazuje, že by bylo dobré neomezovat platnost technického hodnocení na trvanlivost ceny.

"No a pokud vynikne v high-endu, asi logicky bude ještě lepší, když zlevní, že? Když naopak propadne v mainstreamu, po zdražení se to asi nezlepší. Pokud je v high-endu nic moc, po zlevnění možná bude trochu lepší, ale stejně tak nejspíš v průměru."
To zní hezky, ale "zapomněl" jste na další varianty(mimo jiné):
Vynikne v highendu a zdraží. Vynikne v mainstreamu a zdraží na úroveň highendu.

A hlavně nelze přímo srovnat dva zdroje si cenově nepříliš vzdálené, ale každý z "jiného" segmentu. I u těch grafických karet, kde jsem narážel na průměr z průměrů, je možné po změně cen stále porovnávat výkon mezi jednotlivými kartami.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na co by kdyby ne by nemám čas ani náladu, krom toho, volně se nikdy před tím neprodával, prodává se až teď když to výrobce sestav (Fujitsu-Siemens) vyřadil.

Pokud něco v high-endu zdraží, nestane se nic, rozdíl maximálně několik bodů dolů s tím reálně nehne (jeden bod=každých započatých 45 halířů na watt).

Pokud něco vynikne v mainstreamu, tak to musí být tak dobré, že i v high-endu by to byl stále minimálně průměrný výrobek, což je případ např. Seasonicu SSP-350GT, co víc hlavně proto, že nejbližší podobně dobrý zdroj v tomto výkonu je G 360 a ten stojí ještě mnohem víc.

Že jsem stále dokola odkazoval na metodiku testování naposled ve flame u Delty mělo svůj význam - a nikdo z vás si to doteď nepřečet, nepromyslel, nedal do souvislostí s reálným bodováním, nepochopil. Naprosto největší vliv na bodové výsledky má regulace napětí, zvlnění, kvalita použitých součástek, tady se to hýbe klidně o DESÍTKY u každého parametru.

NELZE vyrobit mainstramový zdroj co bude (pod)průměrný v těchto věcech a současně si nahrabe na přislušenství, modulární kabeláži, záruce apod. tak, aby vyniknul (řekněme 70+ %) v mainstreamu, protože taková věc by nakonec stejně stála tolik, že by byla v high-endu.

Když jsem to teda pro pomalejší konečně vysvětlil po lopatě, tak už o tom do budoucna nechci slyšet a další neustálé omýlání tohoto nesmyslu budu považovat za trolling.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jawohl, Mein Fuhrer!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

+10

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omyl. Jako konzument můžeš rozhodovat jen o tom co budeš konzumovat. Ne o práci redaktorů. Trotluješ takto i na ostatních webech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento názor si mohou dovolit jen opravdu velké korporace, kde nabídka určuje poptávku. Ostatní, minimálně zatím, fungují opačně. Tedy prřirozeně, kde poptávka určuje nabídku. A není nad to, vytáhnout trolování, když není lepší argument. Vypovídá to hlavně o tobě (o:

A také patřím mezi ty lidi, kteří četli tento web od nepaměti, ještě na jiné doméně a chodím jsem čím dál tím méňe. Přinejmenším se mění skladba lidí, která sem chodí. A to i z těch důvodů, které ty považuješ za trolování :)

Nicméně, kvalita není měřítkem, měřítkem kvality je naštěvnost, potažmo vydělané peníze. Což nerozporuju, platí to v dnešní době obecně. Takže redakci chápu :)

R.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak : úkoluješ redaktory i jinde, jako by jsi jim šéfoval?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jen jsem řekl svůj názor, všimni si té formulace, ikdyž pravda, použil jsem IMHO. Měl jsem napsat český tvar :) Příště tak učiním, třba to bude srozumitelnější.

Já to vyřešil tak jako řada ostatních, chodím sem sporadicky. Nic jiného, jakožto konzument, dělat nemohu. Protože pokud sdělím svůj názor, ba přímo napíšu, že se jedná o *můj* názor, jsem stejně jen napaden (o:

R.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak šetři čas, nečti to a netapetuj diskusi. To bude srozumitelnější než hromada nic neříkajících slov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem nad tímto zdrojem uvažoval z hlediska odhlučnění sestavy a součaně udržení si vysoké kvality a efektivity. Doteď jsem měl seasonic 520W S12II a odjakživa mu pískali cívky, což začlo hodně vynikat s postupným ztišováním ostatních komponent. Po krátkém průzkumu jsem došel k závěru, že to je úplně standartní vlastnost prakticky všech zdrojů tohoto výrobce, takže jsem se rozhodl jít raději do EVGA SuperNOVA G2 750 W, který je založený na platformě výrobce Superflower. Recenze naprosto perfektní, cena perfektní a hlavně stačí zapnou ECO mod a máte po 90% času naprosto pasivní zdroj a ŽÁDNÉ PÍSKÁNÍ + 10 let záruka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam uz nejaky rok Super Flower 500w tiez pasivny a platinum. Nestal malo, ale u tohoto vyrobcu sa hadam mozem spolahnut, ze nejaky rok vydrzi. http://goo.gl/aWXrjP

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odkazujete tady na ten Seasonic ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, uklik.. Ide o tento: http://goo.gl/z2VhRF

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Díky Behemont za pěkné recenze. Konečně se někdo zabývá i součástkovou základnou zdrojů a ne jenom měřením. Těm co tady spamujou a hledají problémy za každou cenu vzkazuji - Pokud se Vám to nezdá, tak to nečtěte. Ještě jednou díky Behomnte.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Oni by to právě asi chtěli nečíst a jen se mrknout do závěru na bodové ohodnocení, ev. pěkně v tabulce a hrr do eShopu.
edit: tab. srovnávacích měření je např. pod odkazem "Click here for an extensive comparison table" na
http://uk.hardware.info/reviews/4683/45-psus-tested-at-very-low-loads-wh...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak nefim. stale se omyla ucinnost, a pak se da zdroji plus za plne odpojitelnou kabelaz. Za odpojitelne kabely k hlavnimu napajeni by melo byt minus. Vzdy a vsude bez diskuze.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jako ta pitevní zpráva je dneska snad ještě podrobnější než jindy. Moc hezký :-) Nechápu, jak zjišťujete typy kondíků v dodatečném rukávu, nebo typy tranzistorů na přídavném plošáčku pod plechem... ono i na obyčejné elyty nastojato by člověk často potřeboval zubařské zrcátko. Velice vítám zmínky o použitých švábech a tranzistorech - datasheety jsou výborné čtení před spaním.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.