Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview: Seasonic G-550, plnohodnotný zlatý zdroj

Lidi Seasonic P-460 FL2 F3 460W Fanless je dobrej ? Neudělám chybu, když ho koupím ?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pasivní 520W verze dostala stříbrné ocenění http://diit.cz/clanek/seasonic-platinum-fanless-520-w-ss-520fl2-recenze-...

Ovšem pozor na montáž, vyžaduje to montáž dolů, vrchním děrovaným deklem vzhůru.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jo půjde dolů a skříň má velkej větřák nahoře ( mimo jiné ), ten to teplo vycucne pryč. Mám koupit 460 W a nebo ten 520 W ? PC bude mainstream - CPU i grafika, žádná divočina. Dík.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

S dostatečným chlazením bude stačit 460W. Můžu ho sehnat tak za 3800, plná záruka.

ADD// koukám, že závistivci zas nemůžou snést, že bych to uměl prodat levněj, než je tržní cena. Tak třeba praskněte…pak mi tu budou vykládat něco vo tom, jako voni néé, voni nic nezáviděj…

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, Behemote. S tebou je to tezke. Jsi +400 az +500Kc nad trzni cenou. Tak asi tak...

Viz treba: http://www.zbozi.cz/hledani/?q=Seasonic%20P-460%20FL2%20F3%20460W

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

http://www.zbozi.cz/hledani/?q=SS-460FL2&razeni=nejlevnejsi

P-460 vůbec netuším, co je za zdroj, nic takovýho totiž neexistuje a bůhví, z jaké to je distribuce, jestli to zas není nějakej vedlejší dovoz přes Poláky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Se divím, že tě Diit tady ještě drží. Pokud jsi takový znalec zdrojů a zpochybňuješ existenci tohoto zdroje, tak tu nemáš co dělat. Oficiální stránky Seasonic: http://www.seasonicusa.com/Platinum_Series_FL2.htm . Navíc se tu snažíš obchodovat v rámci svého pochybného kšeftu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jste utekli z léčebny? Já tam samozřejmě stále vidím SS-400FL2 (Active PFC F3) přesně tak, jak říkám, žádné P-460. Můžu poprosit o screenshot s označeným místem, kde je uvedeno P-460? Zjistím u distributora, co to má být zač, nicméně toto není žádné oficiální označení toho zdroje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na začátku Bohouš píše, že chce P-460 !! Ty mu odpovíš recenzí na SS-520FL2 (takže to vypadá, že je to ona řada) a nabídneš cenu +400,- nad tržní P-460.
A najednou se dozvídáme, že P-460 neexistuje. Tak nevím, cos mu teda nabízel. Notabene, když sám Bohouš chtěl P-460. Nechápu teda, proč se divíš nad mínusama. Máš rovnou říct, že je označení divné, že takovej se nevyrábí.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Já bych Behemota chápal tak, že ho neměl v ruce a netestoval ho.
Ono s těmi obrázky u P-460 FL2 F3 je to zajímavé, protože někde jsou naprosto identické s SS-460FL2 F3 a někde (TSB, vypocetnitechnika.eu, ...) mají nafocenou zadní stranu dvakrát a pokaždé jinou.
Když by někdo našel ten zdroj u výrobce, pls, hoďte přímo link, bo P-series taky vede k označení SS-... .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napsal Fanless, z čehož jsem si dovodil, že se jedná o SS-460FL2. Jiný pasivní zdroj totiž Seasonic už nevyrábí.

Rozdíl mezi SS-460FL2 a SS-520FL2 je minimální, dost pravděpodobně mají i totožné osazení výkonových součástek. Ptal se, jestli je dobrý, proto jsem odkázal na recenzi SS-520FL2, který dostal stříbrné ocenění, a logicky i proto, že SS-460FL2 jsem tu netestoval, tak asi není na co odkázat.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pokud umíš číst, tak tam je uvedeno Platinum-460 Fanless (SS-460FL2 Active PFC F3) taky označen jako X-460 Fanless, což obchody zkrátily na P-460, http://www.tsbohemia.cz/seasonic-p-460-fl2-f3-460w-fanless_d156567.html 3426 Kč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč to má dvě různé zadní stěny s modulární kabeláží?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Což je hloupost, protože Seasonic X-460 je předchozí generace, s 80 PLUS Gold. Došlo tam k fyzickým změnám, které jsou mj. popsány v recenzi SS-520FL2 (proto FL DVA, je to druhá generace). Nejsou to stejné zdroje, X-460 se už nevyrábí a neprodává. To jen prodejci v tom dělají bordel.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych ti doporucil spise neco jako Corsair RM550/RM450, je to polopasivni zdroj s plne modularnima uzkyma/plochyma kably. Gold certifikce a vetrak se zapne jen pri vytizeni tusim nad 50 procent a i tak nejde slyset pres ostatni vetraky. Je levnejsi nez tebou zmineny seasonic a ma dobre recenze. Sam ho provozuji uz rok bez problemu v mini itx skrini s haswell i5 4670k na 4GHz + GTX 760.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

RM750 od Chicony (pak je radši vyřadili):
Overall, the Corsair RM750 failed our load testing today. Now, the data above looks odd as it indicates the unit failed during Test #2 and usually units that fail at some point like that are not able to continue on to tests with greater loads than where it failed. However, this unit failed differently than most other units we have seen. You see, rather than the unit simply tripping the OTP on the unit at some load level where every load greater would as well because there is more heat being produced, this unit has a problem turning its fan on appropriately under select conditions. In Corsair’s great exuberance to produce the quietest power supply on the market, it got WAY too aggressive with the passive mode on this unit and the fan fails to turn on in our load testing even at 50% load at 45C. When this occurs, the unit internally heats up to the point that the OTP trips and the unit shuts down as you would expect from a thermally controlled fan controller. However, when the unit is run at loads greater than 50% the fan turns on even if the temperature is not as high as it was at 50% load. So what does that tell us? Well, two things. First, the fan controller on this unit is not functioning correctly. Second, the fan in this unit is not strictly thermally controlled or load controlled, and it is improperly implemented. Rather, there is some sort of combination of thermal and load determination to when the fan turns on and there certainly are cases where the fan will not turn on even at loads/temperatures greater than what are indicated on the package as well as situations where it should have turned on to prevent an OTP shutdown.

Aktuální modely od CWT používaj tak z poloviny Crapxony GF, já bych na to bez výměny kondenzátorů nehráb, kór kolem těch 50 % když to bude topit jak kamna.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ty si strasny dezinformator, ja o voze a ty o koze... RM650 a nizsi (RM450, 550) pouzivaji jinou platformu nez RM750 - As I already mentioned, the RM650 uses a different platform from that of the RM750 and RM850 units I tested in the past, so it doesn't have the annoying, at least to me, problem of the fan engaging rather late.

http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/RM650/11.html

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Napíšu ti, jak se věci mají, a ty přijdeš a začneš huhlat něco z cesty, se třetinou informaci (protože víc ti ta recenze nedá) a ještě zastaralejch. Modely od Chicony UŽ NEJSOU V PRODEJI, TEDY ANI TEN 750W MODEL UŽ NENÍ V PRODEJI. Modely od CWT jsou v prodeji a MAJÍ NAPŮL ŠMEJDSKÝ OSAZENÍ. Už to došlo i pomalejším?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To snad ani uz nestoji za komentar, bud si delad srandu, nebo si fakt politovanihodne out.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Taky to vypada ze si par lidi u toho seasonicu stezuje na piskavy zvuk, z civek, kapacitatoru? http://www.amazon.com/Seasonic-Active-Platinum-Fanless-SS-460FL2/product...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že to postihuje většinu zdrojů od G nahoru, nakonec, je to stejná topologie.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Měl jsem také lepší zdroj od seasonicu 650W (nevím jestli G řada) se zvukovým doprovodem. Před pár lety cena kolem 3500 Kč a večer v klidu se to nedalo vydržet. Při přepnutí PC do režimu spánku kdy poblikává stavová dioda na case, tak v tom rytmu to i pískalo :).
Naštěstí mi v obchodě vrátili peníze. Nakonec na moje PC stačil obyčejný šedý 400W seasonic a bez píšťalky :).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. To bude stand-by větev.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

..rád by som sa redakcie opýtal či sa neplánujú recenzie zdrojov be quiet! či Enermax alebo menej známych značiek. Sam mám záujem o Be quiet! STRAIGHT POWER E9-CM-480W Gold, Alebo ENERMAX 430W ERX430AWT Revolution X't Gold..proste dáke zlaté zdroje od cca 430 po 550 W to je asi tá najbežnejšia a najpoužívanejšia kategória..Chápem asi že nie každá značka dá zdroj na test s tak podrobnými testami aké sú tuná. Všetka česť za odvedenú prácu verím že je to zdlhavá práca , len akosi na webe je málo recenzii tak vám želám veľa zdaru a hlavne by mali výrobcovia uvedomiť že dnes si ľudia kupujú kvalitu a bez recenzii je aj čo len dobrý výrobok nepredajný.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hledej, Behemot testoval jak E9 Straight Power, tak L8-CM Pure Power, stejně tak Enermax Revolution X´t a další... I když ne zmíněné výkonné kategorie, nicméně rozdíly tam nejsou tak markantní.

Napovím, dej si pozor, ať jeden z nich náhodou nekoupíš ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.