Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Be Quiet! zvyšuje účinnost zdrojů formátu SFX a TFX

Druhá generace řad SFX Power a TFX Power od FSP Group zvýšila účinnost k dosažení certifikace 80 PLUS Bronze, resp. i 80 PLUS Gold u jednoho TFX modelu. V jiných ohledech ovšem zdroje zůstaly stejné, včetně nepochopitelného použití dvou 12V větví.

SFX a TFX řady Be Quiet! SFX Power a TFX Power už jsou přeci jen trochu letité, nyní se tedy přehouply do druhé generace. Reálným výrobcem jest stále FSP Group a co u poměrně nízkovýkonových zdrojů nějak nepochopím, je použití dvou +12V větví. SFX modely budou dostupné ve výkonech 300 W (BN226) a 400 W (BN227), TFX pak budou dva 300W (BN228 a BN229), z nichž ten druhý je certifikován 80 PLUS Gold, všechny ostatní mají pouze certifikaci 80 PLUS Bronze.

 

Pouze SFX modely jsou vybaveny konektorem PCIe (šestipinovým), na druhou stranu mají kabely poměrně dlouhé, Be Quiet! uvádí 35-50 cm a až 65 cm u TFX Power 2. Zdroje slibují téměř všechny ochrany, chybí proti přehřátí. Teplo každopádně nebude dělat dobře kondenzátorům, zvlášť, jestli budou jako u předchozí verze použity z půlky čínské krámy.

 

Poskytována bude pouze základní dvouletá záruka, což není nijak uchvacující, hlavně s ohledem na cenu. Doporučená koncová cena je 55 a 67 Euro (vždy za nižší a vyšší model), což je s ohledem na likvidaci měny, která nám všem hrozně pomohla (ha, ha) a také samozřejmě šílenou dańovou zátěž poměrně raketa, nějakých 1500 a 1800 korun. Zdroje se už dají objednat i o něco levněji, ale klasicky v (často pochybných) obchodech mimo větší města, tudíž připočítejte dopravu.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Be Quiet! zvyšuje účinnost zdrojů formátu SFX a TFX

Úterý, 4 Březen 2014 - 13:31 | Behemot | To je ten formát TFX.
Pondělí, 3 Březen 2014 - 10:53 | ica sk | Co je to za zdroj, ten uzky dlhy? RAC-kove...

Zobrazit diskusi