Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Shrnujeme novinky z Fujifilm X Summit PRIME 2021

V mém okolí je to Canon, Nikon, Sony a nebyla možnost si to osahat. Má někdo něco od Fuji? Spokojenost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuji XT-3 , cesta vedla přes CANON D10 - až 50 , na SONY NEX , a skončil jsem zatím na Fuji XT-3 , za mě osobně každé mělo něco do sebe , jen u Fuji se to tak nějak všechno sešlo naraz. Ale jsem z generace 40+ a neuvěřitelně mi vyhovuje vyvedené ovládání všech zásadních parametrů na vlastním mechanickém ovladači. To byl problém u SONY než se člověk prokliká v menu je po momentce.
Jinak kvalita objektivů a provedení těla je taková, že se člověk opravdu nebojí to používat. Kvalita fotek a videa je podle mě super. Skvělé jsou dva sloty na kartu s volbou co se na jakou kartu bude ukládat.
Mám to video slot 1 a fotky slot 2 . Jinak se dá nastavit i volba ukládání fotek zároveň na obě karty když jde o velmi důležité fotky a nedá se riskovat že odejde jedna z karet atd. Je toho moc co je u Fuji jinak a zdá se i lépe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám X100, je to hrozně příjemný foťáček, vypadá retro - což mi maximálně vyhovuje. Koupil jsem si to z nostalgie po starých časech, kdy jsem měl starou kinofilmovou "Taxonu", se kterou jsem moc rád fotil. A ukázalo se, že na takové to "street foto" je to výborná volba. Ostrý světelný širokoúhlý objektiv (pevný), ovládací prvky všechny mechanické, ... prostě paráda.

Ale do (bez)zrcadlovky od Fuji bych asi nešel, už jenom proto, že používám teď prakticky jen Sigma Art skla (na Canonu) a tam je výběr pro Fuji minimální (možná dokonce žádný). Fuji skla jsou sice skvělá a nejsou vzhledem ke kvalitě ani tak drahá, ale ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuji X-E1, a uz pekne obouchanej ...
setovej 18-55 sem prakticky hned prodal, misto toho mam Metabones MD to FX focal reducer 0.71x, takze mam defakto fov jako na FF.
a MD objektivy Rokkor 24mm/2.8, Soligor 35mm/2, Rokkor 50mm/1.4, Rokkor 85mm/2, Vivitar 70-210mm/3.5, Rokkor 500mm/8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.