Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigma DP2 Quattro: JPEG může být lepší než RAW z DP2 Merrill

btw co ta slibena recenze na tu sigmu dp2 z minuleho roku? stale nic?
zato vyblytky ze sony byly orecenzovany a vychvaleny raz dva ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jdou na to TVRDĚ :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Příjde mi že takovýhle Foeveon tak trochu ztrácí svoji exkluzivitu. Částečně totiž stírá hlavní výhodu oproti bayeru, kterou bylo lepší podání detailů na úrovni pixelů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky vidite ty pixely navic na te znacce? Na cisle 4 je jeden a 0 jsou hned tri. Par dalsich takovych se da v obrazu najit. Kde se to tam bere?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem jakoby tam těch 40m3 tam bylo "dophotoshopováno". Stejně jako ten nápis na chrómu. Ta bílá je taková nějaká bělejší než by v reálném světě měla být. Ale pokud je to skutečné, tak ty "pixely navíc" můžou vzniknout tiskem přes šablonu kdy se to někdy trochu rozmázne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za zajímavý článek! SD15 bude asi můj poslední stroj s Foveonem (je to výborný foťák a doufám, že mi dlouho vydrží!), ale vývoj v této oblasti mě velmi zajímá. Držím Sigmě palce, je obdivuhodné, že jdou stále vlastní cestou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak můžete tvrdit, že JPEG je lepší než RAW, už jen proto, že JPEG má komprimaci a pouze 8-bit na kanál, kdežto v RAW je k použití 14-bit na kanál, podstatný to rozdíl... mám DP1 a už těch 12-bit je obrovský rozdíl proto JPEG vůbec jako nosný druh obrazu použít až po zpracování snímku, takže vždy pracuji s nekomprimovaným TIF a až úplně nakonec uložím do JPEG.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.