Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigma nabídne všechny pevné objektivy Art pro Sony E-mount

zero bias, excellent write up :) Excellent journalism... Určitě jsi musel zaregistrovat novou A7 III. Potenciálně parádní mašina, akorát mě trošku znepokojuje, že je tu u těch zavedených výrobců jistý trend ty konsekutivní modely dělat dražší a dražší, jako u applu a některých jiných smártphonů, kde se zdá že s cenou Iphonnu X narazil... Jasně, ty konsekutivní iterace těch modelů jsou většinou lepší a přinášejí inovace, ale doba plyne a zlepšení zákazník přirozené očekává, né už tak to cenové navýšení... I když vydělávám nadprůměrně, tak určitě néjsem ten typ abych peníze ulíval ve smartphonech.... Ve foťácích a objektivech to jo :-), ale ty drží lépe cenu, hlavně když už si je koupil second hand nebo levně. Někdy je to potom zase i otom, že výrobce někdy blblě segmentuje. Jako třeba teď u Canonu M50, ten se mi celkově strašně libí a v mnoha ohledech ho považuji za zatím néjlepší bezzrcadlovku Canonu, ale má to být entry level a za tělo snad chtějí litr $?! U těla za litr, které umí 7fps nechci RAW buffer na jednu sekundu kurwa (protože je to "entry level")... apod. atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

M50 jde na trh za £539.99 (asi 16 000 Kč), M5 stojí £850 (cca 25,5 tis. Kč).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ, sem to střílel jen tak z hlavy... co jsem si zapamatoval z dpreview viz.

The Canon EOS M50 is scheduled to be available in April 2018 for an estimated retail price of $779.99^ for the body only.

Takže špatně zapamatoval. £539 je velice, velice lákavá cena, že bych šel teprve podruhé v životě do nového těla? Mě strašně láká M50 s kiťákem + adaptér na EF objektivy... EF-S ultrawide zoomy mají jeden z nejlepších poměrů cena/image quality , ne-li nejlepší, mezi aps-c systémy ale i obecně. A hlavně miluji rendering lidové EF 85 1.8 USM -

zde na moji A7 MK I -
https://photos.google.com/share/AF1QipP1ul5DHCTfExSxL_nfJosOmm0PTocu3IbK...

Nicméně mi teďka na cestování hodně vyhovuje Panasonic GX80/GM1 a na hraní jsem si koupil ergonomicky velice povedený Panasonic G2 za cca 1700kč :-)

Btw, nejsem žádný fotografický talent apod. U mě je to více něco jako zábava testovat různé těla z technického a ergonomického hlediska a taky trochu GAS (Gear acquisition syndrom) :-D Hobby, které se někdy vymyká kontrole :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bezva....doufám že se jim i díky tomu bude dařit a budou pokračovat ve vývoji Foveonu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.