Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sigmatek PVR820 (stolní HDD rekordér, CD/DVD/DivX přehrávač)

Ještě by to chtělo dva digitální tunery pro možnost zároveň nahrávat a dívat se na televizi, alespoň jeden :-(. Analog už skoro nemá cenu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle za 10.500Kc? :-)
 
Dost drahy suplik na disk s moznosti zaznamenavani analogoveho TV signalu s monofonnim zvukem, bez FW, bez VPS a ShowView ...
 
To uz jsem videl v akci DVD/HDD 80GB rekorder (samo ze analog) ktery tohle vse umel za 5.000Kc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Firma Acomp je českým distributorem produktů Sigmatek (včetně manuálu v češtině) a na www.sigmatek.cz lze získat spoustu informací rovněž v češtině.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spousta užitečných funkcí, ale každá je zabita nějakou podstatnou chybou programátorského charakteru...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prošel jsem tu recenzi několikrát, ale stále mi uniká, pro koho je tohle zařízení určeno. Zapálený hračička, který má rád technické vychytávky by zešílel ze všech těch nedodělávek, které to zřejmě obsahuje. Na druhé straně "obyčejný člověk" který si chce nahrát 384 díl svého oblíbeného seriálu v nepřítomnosti by asi spíše ocenil obyčejné vhs video, které na to bohatě stačí a dnes ho dávají k většímu nákupu potravin zdarma jako bonus. Rozhodně nepotřebuje výměnný šuplík. Člověk počítačový je přece jen asi už zvyklý na poněkud vyšší kvalitu a komfort a představa analogového kopírování dvd na disk, nebo monofonního záznamu z tuneru, když vedle stojí nadupané PC, které to zvládne digitálně a stareo... hmm. Pro ty, "kdo například rádi poslouchají svoje oblíbené skladby takřka v nekonečně dlouhém maratónu" bude asi vhodnější něco jako tohle: http://www.slimdevices.com/ A tak nevím, komu bych tohle asi doporučil, protože pro američana to zase už má moc tlačítek...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, lze tento přístroj používat jako MP3 jukebox bez televize, jenom připojený k věži?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 -pao-: úplně s tebou souhlasím, pro člověka, který si potřebuje něco nahrát je to zbytečně složité a pro toho kdo využije možnosti přenositelnosti do pc a zpět má tento přehrávač moc much, které ho odradí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tu fatku32 je dobry program SwissKnife V3:
http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

coolio: Lze to tehdy, když je vstrčeno CD či DVD, které má mp3 přímo v rootu. Pokud jsou v nějaké adresářové struktuře, musí se nějak vybrat a to bez TV jde obtížně - jedině, když to popaměti známe. Pokud jsou na HDD, musí se vybrat i pokud jsou přímo v rootu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- :Zásadní nevýhoda je monofonní tuner. VHS video je levnější, ano, ale kvalita obrazu i zvuku je dost jinde (u hifi videa zvuk ne, ale to má zase se zvukem jiné problémy). A jestli si člověk chce nahrát 384. díl svého oblíbeného seriálu zase je rozdíl v tom, že se na kazetu vejde 10 dílů a zde na disk třeba všechny. Jenže: videa často umí VPS, toto ne. U videa mohu alespoň přetočit na konec předchozího dílu, pokud VPS nemá, nebo nahrává z Novy, zde to upravit nemohu. A Nova dodržuje začátky programů s přesností 0 až +15 minut i více. Například mně by toto vyhovělo, pokud by to mělo stereo tuner. Nahraju si co chci, kvalita obrazu i zvuku velice dobrá, žádné trhání, zcela bezproblémové a spolehlivé, naprosto jednoduše překopíruju do PC a tam si to upravím a udělám DVD, stejně bych to jinak nedělal, protože bych nedostal takové DVD, jaké si představuju. Jenže s monofonním tunerem je to qzteku.
A nahrávat TV přímo na PC je velmi nepohodlné, PC musí být perfektně vyladěno, jinak to bude trhané, jak s časovým programováním děkuju, nechci, zažil jsem a už to nechci opakovat. Tímto jsem nahrál několik pořadů, vše perfektní, spolehlivé, kvalitní, perfektní přenos do PC. Jen to, že to je mono, je zásadní průšvih, takže zase nemám, čím bych nahrával. Snah jedině DVB-T přijímačem s HDD a s USB2.
i když možná, že se už něco rýsuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kecup: a jak se dají z disku toho akčního rekordéru kopírovat nahrané pořaddy do PC? To má také šuplík nebo USB2?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
Diky za recenzi, aspon vim ze se necemu podobnymu mam velkym obloukem vyhnout a na co si casem pri nakupu rekorderu davat velky pozor. Ale kdyz uz tam neni fotka zevnitr, mohls aspon dat nejaky fotky zepredu, alespon vzhled by v recenzi videt byt mel.
Tenhle sigmatek mi podle recenze mi pripadne jako totalne neprakticky a hlavne nepouzitelny zarizeni, ktery je extremne predrazeny. Kdyby to stalo 2500-3000 (bez HDD), urcite by se o to dalo psat jinak, ale za tuhle sracku (sorry, jinak to napsat nejde) chtit 10 tisic ? Hlavne nechapu cilovou skupinu lidi, komu to chtej prodavat. Jednoduse a prakticky se to podle recenze ovladat neda, znalejsi clovek by musel vykvasit z nedostatku.
USB suplik je na prvni pohled pekna vec, ale prakticky podle me uz prezitek. Hlavne v kombinaci s nestandardnim FAT32 formatem to musi byt k vzteku. Aspon, ze tam je USB.
 
Asi uz jsem s tim trapnej, ale naproti tomu filozofie Dreamboxu je presny opak. Je to otevreny system, takze pro to stale vychaji nove oficialni i neoficialni verze firmware (spis OS) opravujici chybky a hlavne schopne totalne prekopat vlastnosti a ovladani pristroje. USB je tam (mimo jine) taky, ale naprosto zasadni a podle me u podobnyho veci nezbytnejsi je Ethernet. Sice neni tak rychly jako USB, ale pohodlnost a moznosti to nekolikanasobne nahradi. Tezko potahnu USB kabel o dve mistnosti vedle od obyvaku, kde nemam pocitac. Zbytecne bych vyndaval HDD (a tim chvilkove znefunkcnil rekorder), kdyz se cokoliv da prenest po celym baraku po siti. Nemluve o tom, ze ze pres ethernet se daji streamovat zive nebo nahrane porady do jineho PC v jinem patre (to by se hodilo lidem s MCE PC u TV), daji se do masiny nahravat updaty, addony, da se vzdalene z pocitace ovladat, nastavovat programy a milion dalsich veci, spoustu z nich si "samo" stahne z internetu.
Tenhle SIgmatek se z Dreamboxem neda srovnavat, protoze ma jiny urceni (DVD prehravac s nahravanim z TV vs. satelit s rekorderem s moznostma pocitace) a Dreambox s DVD vypalovackou a TV tunerem by byl cenove jeste nekde jinde. Ale kdyby nekdo delal zarizeni s moznostma dreamboxu a pritom se stejnym ucelem jako tenhle Sigmatek, nebylo by o moc drazsi a melo by asi 10x vetsi uzitnou hodnotu. Nez koupit takovyhle paskvil, lepsi by bylo koupit nejake znackove zarizeni, ktery sice nebude mit HDD suplik a nebude umet tolik veci, ale alespon pujde snadno ovladat a nebude plny necekanejch problemu. A nebudou mu chybet pro tenhle ucel zasadni vlastnosti jako treba VPS.
Abych jen nekritizoval, pochvalit si zaslouzi podpora analogovyho 5.1 vystupu (ale proc nema DTS?) a vykaslani se na zivot otravujici macrovision a regiony. A urcite na rozdil od znackovejch pristroju volna ruka k vyberu HDD.
Jak uz jsem psal, dokud tomu nevychytaj mouchy nebo to zacnou prodava za cenu do 3000 bez HDD, nevidim jedinej duvod to kupovat.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Tady jsou fotky. Je to sice jen Sigmatek PVR800, ale rozdíl je jen v tom, že tem má jen jeden SCART (in-out), kdežto 820 má dva, in a out rozdělený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen jeste doplnim, ze DVB-T (nebo DVD-S) rekorder ma svoje nevyhody. Tam se proste uklada MPEG2 stream chycenej z vysilani (je jedno jestli pozemniho nebo sat) a pere se rovnou na HDD bez jakuhkoliv uprav. Proto vetsinou nemaji tyhle masinky volbu kvality nahravky a hlavne proto nemaji analogove vstupy. Takze je pekne si nahravat porady z TV,v pripade satelitu s Czechlinkem (mimo novy) vsech ceskych mimo novy a stovek cizich, ale nedokaze to prevest do digitalniho zaznamu stare nahravky z VHS nebo videokamery. To je podle me jedna celkem zasadni nevyhoda. Zatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s dvd rekordérem Sencor SHR 8108 resp. 8216. Podle popisu by to mohl být celkem solidní stroj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Ale jo, na internetu se to najit da, ale od tak zkusenyho recenzenta a na cdr.cz bych cekal vic iniciativy. Par vlastnich fotek a hlavne popis zpracovani. Jak na tebe pusobila kvalita zpracovani, plasty, dalkovej ovladat, celkovej design, display a podobne. Na tech fotkach to pusobi strasne levne a "cinsky".
Precejen tohle neni vec jako DVD mechanika, ktera je schovana v PC, ale vec co bude nejspis par let v obyvaku. A tam na vzhledu a vydrzi zalezi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Co se týče toho DVB-T rekordéru - tam právě není vůbec nutné měnit kvalitu zachyceného streamu, protože DVB-T má dost malý datový tok (u nás průměrně cca 2500-3000kBit/sec, i méně), takže konvertovat to nemá smysl. Kvůli místu ne, protože už je to dost malý. A nahoru není proč. Ze satelitu je to něco jiného (tedy pokud to není z UPC), tam je to někdy příliš velké. Ale i tak bych to raději udělal v PC, než někde realtime, protože leckdy dopředu nevím, kolik toho budu přesně chtít a tak. A ooflajnově to bývá kvalitnější. Proto je důležité, aby to šlo jednoduše do PC přenést. Jinak například KVR-1100 umí i digitalizovat analogové video, jenže stojí bez disku 19 kKč.
Co se týče kvality zpracování, tak já bohužel nejsem nějaký estét. Přístroj působïl průměrným dojmem (tím nemyslím něco špatného), na zpracování mně nepřišlo nic zvláštního ani do plusu, ani do mínusu. Běžnej přístroj, jakých je většina, ale určitě ne zase ty nejlevnější. Zalíbilo se mi řešení výměny šuplíku, je velmi jednoduše přístupné a vypadá dobře, displej se jednoduše odklopí a přesně dosedne a zacvakne při uzavření. Šuplík se tam nemusí rvát, neboť je to typ se zámkem v držadle, takže dám držadlo vodorovně, zastrčím a sklopením držadla lehce docvaknu. Fotek jsem udělat víc mohl, to je pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: jo, teď jsem zjistil, že v recenzi mi jedna fotka chybí - celkový vzhled přístroje. Zřejmě ji tam v redakci při publikování zapomněli dát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Ten Kaon Combo vypada sakra pekne. Teda zatim jsem nekoukal na presny parametry, ale vypada hardwarovou vybavou (i cenou) nekde o tridu vys nad Dreamboxem rady 7xxx. Ale vse to doma stejne nenahradi. Porad je k tomu treba minimalne DVD prehravac.
A zasadni je, jak se rozsiri a jak moc bude otevreny system. Hlavni vyhoda Dreamboxu je obrovska neoficialni podpora (staci videt pocet firmwaru/linux distribuci a softu na http://www.dreamboxworld.com) a naskok na trhu.
Nemluve o tom, ze DBV-S prijimac/rekorder si hodne velka cast lidi porizuje ne kvuli moznosti sledovat 24 hodin za den Al Jazeeru, Iraq TV, God channely a kreteny v nasi vlade (24CZ), ale kvuli moznosti "neceho zakazanyho" jako sledovani kodovanych programu, stejne jako si velka cast lidi kupuje DVD vypalovacku kvuli kopirovani filmu a her z cizich zdroju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Wolf: mam Sencor 8216 a jsem spokojen az na par drobnosti. USB, nebo LAN propojeni s PC by bylo super. Diskuze k 8216 je na : http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=6609&start=285

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic v zlom, ale ziaden lacny DVD rekorder (s ci bez HDD) v noname kategorii nema stereo tuner.. takze to nie je ziadna zvlastnost ani pri tomto pristroji..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a koukali jste na Xoro HRS5500 (80GB) za 350?? Dual tuner, DVD zapis, HDD 80GB v cene, USB2.0 pro pripojeni vnejsiho disku (pro prenos dat do PC ?????) ...
http://www.xoro.de/product/XOR610370.prod

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tom: z toho, co jsem vyčetl, tak ten USB port není pro připojení PC, ale periferií. (čteček karet či dalších disků). Otázka je, zda umožní kopírovat na tyto disky a pokud ano, tak co všechno. A o tom zda má mono nebo stereo tuner tam také nepíšou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: Trosku si to pomiesal... HVR5500 je DVD rekorder s HDD, takisto nema stereo tuner, HRS5500 je digitalny sat receiver, ten ma dualny tuner a nema DVD mechaniku.
Mikrob: Pri HVR5500 na USB zariadenie nenakopirujes nic z HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě teda zajímalo, kdy si konečně nějaký výrobce uvědomí, že existují (a dnes už docela rozšířené a populární) formáty OggMedia (OGM) a Matroška (MKV), a ještě kdy už se konečně zmůžou na implementaci fukncí quater pixel a global motion compensation. Kde asi vězí zakopaný pes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za stejnou cenu se dá koupit Panasonic, stereo, s 80G HDD, s VPS a možností střihu, sice bez šuplíku, ale také bez problémů v recenzi zmíněných a data do PC lze z něho jednoduše přenést na DVD-RAM, nebo DVD-RW, na něž rekordér vypaluje vysokorychlostně, tedy beze ztrát. I když pořád nechápu, nač může někdo potřebovat přenášet data nahraná v rekordéru do PC, když s dobrou TV kartou se dají v PC pohodlně z jakéhokoli zdroje zaznamenat přímo (myslím tím analogového zdroje), a pevných disků pro video do šuplíku v PC mohu mít kolik chci. Vyladěný počítač k tomu nutný není, stačí když má TV karta HW podporu kódování Mpeg2, výsledky jsou pak dokonce lepší, než z jakéhokoliv stolního rekordéru (otestované to zatím nemám, je to jen můj současný dojem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CD: Jsi docela neobjektivní. Přenášet jednoduše po DVD-RAM nebo RW? A jak to uděláš, když je to delší, než 4,7 GB? Proč to proboha nejde přenášet jednoduše? Po síti, USB, nebo šuplíkem? A o nahrávání počítačem opravdu nestojím. Tohle si naprogramuji, nejsem omezen tím, že když se nahrává na PC, že na něm nemůžu dělat. S nahráváním na PC mám nedobré zkušenosti, ztrácím mnoho svého času. Naopak, tento rekordér nezaváhal ani jednou, nevynechal ani snímek. Je to totiž úžasně pohodlné. Naprogramuji, on mi vše bez problémů nahraje, dám si disk do PC a můžu si to zpracovat. Do rekordéru dám druhý disk a klidně může nahrávat dále. To je nesrovnatelné. Jen kdyby to umělo stereo. Ale asi přejdu na DVB-T rekordér s HDD a samozřejmě USB2 nebo LAN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hezký, že má analogovej TV tuner. Ale v ČR do budoucna naprosto nepoužitelné.Důvod je jednoduchý. Do budoucna se počítá s přechodem na DVB-T a analog se bude rušit. Co pak? Dát tomu čtuři nožky a bude to výbornej stoleček :-DDDD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To zrusenie analogoveho vysielania je IMHO taka vzdialena buducnost, ze ten analogovy rekorder bude dovtedy davno v kremikovom nebi. Dnesna elektronika sa bohuzial nevyraba na 10 rokov dopredu, ale na zarucnu dobu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Mikrob: Sdilim nazor ostatnich, tohle je pristroj nanic. Za stejny prachy si postavim PC, ktery bude v pouziti mnohem univerzalnejsi. Postaci rozumna integrovana deska, CPU, neco pameti, pekny (asi desktopovy) case s nejakym tim maticovym LCDckem, do toho analogovou TV kartu, disk, DVD palku ... toto se do 10k vejde. Nahodim tam nejaky prijemny distro Linuxu a bude to prehravat COKOLI a presne jak si budu prat. Pripadne tam muzu prihodit DVB-T/S kartu(y) (tady uz bych asi 10k prelez).
Uchladi se to bud pasivne nebo jedinym velkym vetrakem, o kterem ani nebudes vedet. Mas tam USB, Ethernet, u nekterych MB by mohlo byt v zakladu i FireWire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Myslim, ze na Panasonicu jde zkopirovat porad ikdyz je delsi nez 4,7 GB pres DVD-RAM do PC , ikdyz asi ne uplne jednoduse. Neno snad nekdo tvrdi, ze to nejde ? Je to skoda, docela jsem o tom Sigmateku uvazoval, ale je fakt, ze bez disku a s mono tunerem to je mooooc drahe, to radzi toho Panase

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to J:  S tím "stavěním" HDD rekordérů je to myslím podobné jako s tuningem aut. Mnoho lidí o tom mluví, ještě víc si jich o tom se zájmem čte, ale prakticky to zkusí/zkusil jen málokdo. Ceny rekordérů totiž padají tak rychle, že se finanční úspora ve srovnání s investovaným časem vyplatí jen málokomu...  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: Já bych to nedělal, i když s Linuxem jsem to nezkoušel. A jak tam funguje programování časového nahrávání? Počítač se sám zapne a nahraje to? Anebo musí být pořád zaplý? Já jsem zjistil, že pokud by to mělo stereo tuner, na veškerá řešení s počítači bych se s chutí vykašlal, protože je to prostě pohodlné a nezabere to moc času, kvalita záznamu je velice dobrá i pro tvorbu DVD a přenos do PC jednodušší snad už být nemůže. Digitalizuji či nahrávám dost často a tady najednou bylo vše daleko snažší, rychlejší i kvalitní. Dokonce jsem zdigitalizoval jeden záznam ještě ze SECAMu, který mi karty do PC nikdy nechtěly brát. Vše zcela v pohodě. Nikdy si u počítače nemohu být jist, zda mi něco nevynechá, i když u nějakého jednoduše nainstalovaného Linuxu a skutečné dobré grabovací karty (nejlépe s hw enkodérem) by to mohlo fungovat. Sigmatek nic nevynechal ani v jednom případě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MIKROB: NA W98SE se daj FAT32 naformátovat až do cca 400GB bez problémů. Fdiskneš na jeden oddíl, ten když máš Fdisk od Mrdkosoftu ukazuje nesmyslnou velikost a pak naformátuješ ve W98 a kapacita bude správná. Používam FDISK121 kterej ukazuje rozumější velikosti oddílů a furt jako blázen něco nekontroluje. Dá se tak naformátovat pole 2x200GB ale 3x200GB už ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TR: Ten formát musíš provádět v gui WIN98, nebo stačí startovací disketa? S tou jsem měl problémy. Já Win98 nainstalovány už dlouho nemám, tak jsem to v nich nezkoušel a instalovat se mi to kvůli tomu nechtělo. U Win ME stačí startovací disketa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
Nahrávám běžně na PC s WinXP, který používám k běžné práci i následnému zpracování nahrávek. Pro analog třeba z VHS karta s HW enkodérem, pro televizi teď už jen DVB-T. Obě karty bez problémů můžou nahrávat klidně i najednou a ještě se dá na PC souběžně i pracovat. A to je prosím jen staré P4 2GHz. Karta s HW enkodérem(analogová) Hauppauge PVR 250 zatíží procesor tak na 10-15% a to ještě spíš je způsobeno zobrazováním a ne nahráváním. Karta pro digitál (Airstar2) se tváří jako síťová karta, při vypnutém zobrazování ukládá už digitalizovaný stream na hdd a zátěž je téměř na 0%. Zapínání počítače před nahráváním z hibernace a opětovné uspání do hibernace není problém. Pokud tě to bude zajímat, více informací v tomto threadu:http://www.tvfreak.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nasty: Dobrý. Já mám Pinnacle 300i, interní DVB-T i analog. Ze začátku OK, nahrál jsem např. celou Dunu bez problémů, ale teď se stane, že vypadne několik snímků třeba za půl hodiny i ze záznamu z DVB-T. Asi ho budu muset přeinstalovat, zřejmě mi to něco zku.... Přitom nahrávání z Firewire je bez problémů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
vypadávání může být i problém kabelu-antény,zkontroluj pečlivě konektory, kabel, propojení atd. někdy i chybky ve vysílaném muxu, to by ale nemělo být pravidelně. S pinnaclem bohužel zkušenost nemám, ale poté, co jsem se vyvztekal s tím Airstarem a dal to takhle do kupy, bych něco jako stolní rekordér už ani nechtěl i kdyby měl pozlacený tlačítka:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Updatovany FDISK pro win98 (uz umi ukazat i disky nad 64GB) je tady:
http://support.microsoft.com/kb/263044/cs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Nasty:  A jak s tím (= obsluhou PC based rekordéru) válčí manželka, resp přítelkyně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM:
tu zajímají až výsledky:) Ale v zásadě už jsem jí naučil, že když chce ukončit práci na PC, tak nesmí dát na konci "vypnout", ale jen "přepnout do režimu spánku" a naprogramovat časové nahrávání u DVB-T jedním tlačítkem z EPG je určitě jednodušší než hledat někde v novinách showview kódy nebo přemejšlet kolikátýho je pozítří:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob 08:07, Tlamik 10:05:Na Panasoniku lze samozřejmě nahrát třeba i 20GB soubor, ten pak jednoduše rozdělit na 5 částí, ty přenést do PC a jednoduše spojit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob 08:07:Nabráním se ještě jednodušším řešením, ale přenos dat přes DVD-RAM je použitelný způsob. Tv kartu v PC lze samozřejmě také programovat, během grabování na něm sice nic jiného nedělám (ani jsem to nezkoušel), ale s vypadáváním snímků problémy nemám. Samozřejmě je to vhodné řešení jen pro toho, kdo si chce občas něco nahrát. Kdo nahrává denně, koupí stolní rekordér. Ale takový člověk si to bude v tom stolním rekordéru také vypalovat, nebude ztrácet čas přenášením práce do PC a pro příležitostný přenos dat se DVD-RAM pozužít dá. Proti šuplíkovým stolním rekordérům nic nemám, je to dobrý nápad a někomu se může hodit, ale tento model, už proto, že je zvuk pouze mono, bych určitě nechtěl, zvláště za tu cenu, když za stejné peníze mohu mít něco lepšího.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Format musi probihat z GUI W98.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupovat dnes přístroje bez HDMi je oničem.Dnes to ještě sice běžné není ale za půl roku to běžné bude a totálně to nahradí SCART.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z popisu funkce TIMESHIFT jsem nepochopil, jestli je možný posuv o libovolný čas, nebo jen určité úseky. Jde o toto: na sračkometu začíná film ve sračkometích 20:00, to je zhruba ve 20:10 SEČ. Já pustím TV ve 20:40 a čumím od začátku přes timeshift. Když se konečně dočkám vložené reklamy, přeskočím ji rychloposuvem a čumím dále, ale už s menším časovým posuvem. A tak to udělám i s dalšími reklamami, takže nakonec dokoukávám jen s nepatrným zpožděním. Lze to takto provozovat ?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: K části: Určitou nevýhodou je to, že volím normu pro všechny kanály. Nemohu například mít na jedné předvolbě program v jiné normě než na jiné. Tady ve vnitrozemí to nevadí, ale pokud někdo přijímá programy z více států, má smůlu. Anebo si pro každý stát založí jiný disk. Myslím si,že to může tady ve vnitrozemí vadit, třeba když používáš společnou anténu a ta má naladěny 4 základní české stanice na kanálech 3 až 12 v D/K a zbytek na kanálech i nad mezi 3 až 20 v normě B/G. To samé může možná být i na kabelové TV. Nebo se mýlím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fr:
Na kabelovkách je to taky tak, možná ne na všech, ale běžné to je, že české stanice mají D/K a ostatní B/G. Pozor na to, takové hloupé ladění tuneru je i na některých TV kartách do PC, respektive jejich SW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
Ale jinak děkujeme za recenzi. Jen podle reklamy nebo manuálů bychom si těžko vybírali, co je pro nás nejvhodnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fr: Přesně tak, ale přístroj musí být zapnut alespoň v těch 20:10 a mít předvolen Sračkomet. Maximální posuv musí být zvolen aspoň 45 minut. Pak je možné skoky vzad a rychloposuvem vzad se dostat na začátek a při reklamách se posouvat rychloposuvem vpřed. Ale, milý fr, tebe snad nezajímají reklamy?  
Co se týče kabelovek, tak bohužel máš pravdu. Skutečně není možné mít různé normy naladěny najednou, takže tam to také vadí. Zřejmě kabelovky nemusí dodržovat naše normy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CD: Jsi vždy vítán.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Vás,
dívám se okolo s maximalistickým přáním na přístroj ,který umí DVB-T+DVD+DiVX/české titulky/+HDD s tím ,že umí načíst DVD strukturu z HDD, zatím co jsem našel bylo spíše PC do obýváku ,ale ne stolní přístroj.Samozřejmě že za přístupnou cenu do max. 20000Kč včetně DPH. Nevíte o něčem???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.