Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Lian-Li připravil novou verzi své PC-X2000F, má více slotů pro karty

Iko Lian-Li PC-X2000F
Nová PC-X2000FN má deset pozic pro karty, ovšem ubylo těch pro mechaniky. Celková koncepce a cena zůstává stejná.

Lian-Li, známý výrobce zajímavých a mnohdy až extravagantních skříní, uvedl novou sub-verzi své černé skříně PC-X2000F. Rozdílů není až tolik, normálně by se snad ani nevyplatilo skříň zmiňovat, ale s ohledem na to, že ani o první verzi jsme nepsali, jistě si zmínku zaslouží. Nová verze se nazývá PC-X2000FN a hlavním rozdílem je zvýšení počtu záslepek pro karty ze sedmi na deset. Ano, opravdu tolik, skříň je v základu určena pro E-ATX desky, které s rozměrem 240 × 963 × 442 mm pojme s přehledem. A to včetně dlouhých grafických karet (až 34 cm).

Lian-Li PC-X2000FN zepředu

Celý původní drobek váží téměř 12 kg i přes to, že je výhradně z hliníku. Nová verze se nejspíše moc lišit nebude. Místo pro sloty bylo odebráno 5,25" mechanikám, nyní se do skříně vejdou pouze dvě, stále přístupné zajímavým způsobem -  skrze bočnici. Pod nimi je malá šachta na až tři 2,5" jednotky, která ovšem mohla být vyřešena inteligentněji. Jednak nebýt uprostřed 5,25" pozice, mohly se do skříně vejít dvě vedle sebe a být nakrmeny hned šesticí disků. Dále mohla být osaditelná třetí 5,25" jednotkou.

Lian-Li PC-X2000FN z boku

Místa pro běžnější 3,5" disky se podařilo zachovat tři dole před zdrojem a čtyři nahoře nad deskou. Zde díky tomu, že u původní verze byly dvě klece vždy pro diskový pár vyjímatelné, nyní je jedna napevno. Stále zůstávají přístupné z boku, což je praktické pro hot-swap. Značného zvětšení se dočkala výztuha spojující právě horní šachty se spodními, což může spolu s příčkou oddělující desku a zdroj (původně nebyla přítomna) dále utlumit vibrace.

Lian-Li PC-X2000FN

Beze změn je naopak celá čelní část z kartáčovaného hliníku a bez perforací, za kterou se ukrývají tři 140mm ventilátory (vybavené prachovým filtrem), nasávající vzduch opět skrze bočnici (těsně za čelem). V zadní části je nyní menší, 120mm ventilátor, zcela nahoře vzadu zůstal třetí 140mm. Zdroj je umístěn dole, jak již bylo naznačeno. Gumové průchodky pro kabely nechybí, skříni tak je celkově koncepčně málo co vytknout. Prodávat se bude za původní cenu staršího modelu, 499 amerických dolarů.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lian-Li připravil novou verzi své PC-X2000F, má více slotů pro karty

Čtvrtek, 19 Červenec 2012 - 11:42 | BTJ | Kurnik 12 litru za skrin? TO JE ZADARMO! Pri te...

Zobrazit diskusi