Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sleva Xbox One indikuje příchod nástupce

Oficiální doporučená cena aktuální verze herní konzole Microsoft Xbox One byla snížena na $299, slevy doznaly i různé bundly. Tato strategie patrně souvisí s příchodem nových modelů…

Microsoft oficiálně snížil doporučenou cenu Xbox One z $349 na $299 a adekvátně tomu (o padesát dolarů) klesly též ceny variant s dalšími přibalenými bonusy. I když oficiální prohlášení hovoří o dočasné slevě, objevují se informace, že tato dočasná akce bude dříve či později potvrzena jako stálá.

Zásah do cenotvorby může souviset s nadcházející s E3 2016 (Electronic Entertainment Expo), kde Microsoft na 13. června plánuje tiskovou konferenci. Předpokládá se, že právě na E3 dojde k odhalení nebo alespoň ohlášení nové varianty Xbox One nazývané pracovně slim nebo mini. Mělo by jít o model, který se výkonnostně nebude významně lišit od stávajícího, ale (patrně díky přechodu na novější výrobní proces) nabídne nižší spotřebu a díky poklesu odpadního tepla i kompaktnější konstrukci, která bude v některém ohledu o zhruba 40 % menší. Zda dojde k prostému zmenšení, ale design digestoře zůstane zachován, zatím není jasné.

Zdá se, že se Microsoft snaží povzbudit prodeje a snížit skladové zásoby aktuálního hardwaru, který se s ohlášením nástupce v jakékoli formě stane obtížněji prodejným. Xbox One ve zmenšeném provedení by měl být dostupný ještě v letošním roce, ale není jedinou hardwarovou novinkou herní divize společnosti. Pro příští rok je v přípravě nový Xbox s krycím jménem Scorpio, který by měl přinést až o polovinu vyšší výkon než nový Playstation 4 Neo. Oproti stávajícímu modelu Xbox One se očekává několikanásobný posun ve výkonu.

Zda Microsoft na E3 ohlásí krom Xbox One mini také Xbox Scorpio, není známo - pravděpodobně ale ne, na odhalení hardwaru chystaného na příští rok je zatím ještě dost času.

Diskuse ke článku Sleva Xbox One indikuje příchod nástupce

Žádné komentáře.