Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Smartphone Doogee HomTom dostal 6250mAh akumulátor

Kéž by to bylo standardem mít ve smartphonech takový akumulátor. Možná by mohla pomoct všemocná EU a nařídit aby akumulátory pod 6000mAh se do smartphonů nedávaly :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Díky, ale takový akumulátor opravdu nechci. Nepotřebuju sebou tahat takovou cihlu. Současná výdrž kolem 2-3 dní mi úplně stačí.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

2-3dni??? :-() Vy asi máte mobil jen v kapse a moc nevoláte (ani necestujete, kdy se musí často přelaďovat mezi vysílači) ani nepoužíváte Blůtut, GPS ani data???... Jinak si totiž nedovedu pedstavit výdrž smartfounu více jak 1 den!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nehraju hry (nepůjčím mobil dětem na hraní) a kdybych si vypnul monitoring spánku s chytrým buzením, tak mi mobil vydrží i dýl... Pravda, volám málo a hlavně krátce (nehodlám si uvařit mozek).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Správně usuzujete že spotřeba je daná způsobem použití. Cestuji denně 20 km do práce a zpět. BT, GPS a data používám když chci ... nepotřebuju aby jely pořád. U auta taky nemám pořád puštěnou klímu, namontovaný střešní nosič, zapojenou ledničku a připojený přívěsný vozík - to bych samozřejmě mohl, ale asi bych pak nadával že musím furt tankovat ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne kazdy Pepa musi mit mobil prilepenej cely den k uchu, a i tak nejvic zere baterky asi display a ne preladovani atd ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm, mam mobil s baterii 1,5 Ah, a vydrzi mi tyden. asi je to tim, ze ho pouzivam hlavne na volani, gpsku kazdy den nepotrebuju (tu cestu do a z prace uz znam nastesti nazpamet, ale trvalo to), v praci i doma mam internet na komplu s velkym monitorem, tak me to cuceni do pidifounu nelaka.
v MHD ctu knihu na eink ctecce (ta vydrzi mesic a displej je na cteni nesrovnatelne lepsi)
co vlastne vsichni s temi smartfouny delate ze baterie nevydrzi?
(samozrejme kdyz cestuju a neco musim vyridit, tak wifi a displej sezerou baterii za dva dny)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na celkovém návrhu a uspořádání součástek. Zas taková cihla to nebude. Lepší, než "žiletka", co se snadno ohne...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

"tahat takovou cihlu"

THL 5000 s (prekvapive) 5000mAh baterii ma tloustku 8.9mm, tendle foun ma mit 9.9mm. Takze jaka cihla ?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tohle výrobci power bank zarazí. Degenerace v přímém přenosu. Kdyby mi někdo v době Nokie 6303i řekl, že za 6 let sebou bude půlka lidí s mobilem tahat externí akumulátor jako někde v pravěku nebo hledat zásuvku-usb jednou denně, tak bych ho měl za debila.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale co chceš dělat když ty "zábavné" mobily tolik žerou? Pokud se s mobilem nic nedělá a vydrží jen 2-3 dny, tak je něco špatně (dle výrobce ok?).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teď mně došla zvrácenost power bank i z jiného úhlu. Dříve měl náruživý telefonista připravený náhradní akumulátor (proti power bance objemově malý-skladný) a v případě potřeby ho lehce vyměnil. Dnes se výměnným akumulátorům výrobci často brání a nutí tím uživatele do power bank i čím dál tenčími mobily s rostoucími lcd-oledy. Tenhle stav je v pořádku asi jako soulož s beranem, ale lidi se nevzepřou. Uměj jen kecat a někdy to dokonce sami omlouvají.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží co chceš. Cheš blbej telefon s výdrží. Tak si ho kup, není jich moc, ale jsou. Chceš kompaktní výkonný počítač do kapsy s baterií radiosystémů jak na Appolu a s nejrychlejším internetem? Tak to holt není zadarmo a žere to. Ta rádia můžeš povypínat a ten telefon vydrží rázem týden - ale v tu ránu je k prdu. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co když chci něco mezi? Dnes jsem četl recenzi a recenzent nazval mobil s 4,5" displejem „prckem". Asi je zvyklý na tablety. Chci blbej telefon (nebo klidně i chytrý s WP nebo RIM) s displejem od 2,2 do 4" s gps čipem ze solidních materiálů a s dobrou výdrží. Dotykáč, klasický tlačítkový, výsuvný nebo véčko - přizpůsobím se. Za moderní náhradu např. Nokie 8800, kovových véčkových žiletek od Motoroly, Nokie N8, 6700 bych dal s postupující debilitou trhu čím dál víc.

Dnes jsou v kurzu anorektické šmejdy s 5" co se do menších kapes nevejdou, člověk je musí mít v pouzdru, protože i malý pád znamená dead a vzhledem k té tenkosti i velikosti se jako oblázek fakt nedrží.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jo ten znám a možná bych překousl i toho droida a průměrné materiály:).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S klavesnicou moc uz nepochodis ale taky samsung S4 Mini s najnovsim Cyanogenom, proti tomu moc neni co namietat. Velkost mensia nez 5ky, odoberatelna baterka (a lacne nahradne baterky), sd karta, aktivna komunita na romky.
Najdes aj lacnejsie napr xiaomi redmi 1s a pod. Treba si vybrat podla toho aky aktivny vyvoj tam je. Romky bez bloatwaru su na nezaplatenie. Krpce pod 4.5 palca uz moc asi nie. Medzi 4.5 a 4.8 sa da vybrat stale.
Proste taka je doba, vyrobcovia displejov to tlacia vonku v takych rozmeroch masovo tak inak sa to neda. A ludia to kupuju. Tiez ked vidim te 5.5 (a vaic !) palcove lopaty tak sa musim pozastavit ci ten clovek neni retardovany.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

S4 mini s Cyanogenmod + rozsirujuci kit na tlustejsiu bateriu ;) To same sa da aj v pripade S5, napr. 7000mAh - http://goo.gl/ikcEyM

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by stacilo, kdyby ty zabavne mobily meli odpovidajici baterky. Automobil taky nema nadrz na ujeti 20km, ikdyz je kazdych 10 km benzinka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"kdyz je kazdych 10 km benzinka" Jen technicka: to plati hlavne pro CR kde je prebenzinkovano a i tak nejak konkurence nefunguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, ale proste mi to prijde jako dobre prirovnani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco je na obrazku Alcatel Idol 3 ?

Aha, sak je to cinnan ktorych je plna prdel, Mlais, Landvo, Elephone, Oukitel, aj tento Doge. Naozaj doverihodnost zarucena, ale proti gustu.

Inak taketo megabaterky robia aj v Blu a THL.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tohle vypada dobre. Rozliseni displaye taky staci... Clovek si musi uvedomit ze 720p ma dnes jeste hodne 15,6" notebooku a tak to na 5,5" prezit jde taky. Vyssi rozliseni by jen znamenalo nizsi vykon a nizsi vydrz na baterku. Podle me ma telefon vse co je nutne a vykonove pouzitelny bude. Baterka zni skvele... zvedavy jsem na cenu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne by se libil mobil, ktery by mel na jedne strane e-link a na druhe strane oled. Ale oba by zobrazovaly jen jeden system. Probuzeni by bylo pres nock-nock , takze clovek by si zapnul vzdy ten display, ktery prave potrebuje. (pro pripad zvoneni by si clovek mohl nastavit, ktera strana se defaulne zapne) Samozrejme gorila glass posledni generace, aby se to neposkrabalo. (takovy black and white styl)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.