Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Software

HP dvd200i
Vypalovačku od HP jsme tu neměli opravdu dlouho. Vlastně již více než rok. O to více jsme rádi, že vám nyní můžeme představit vůbec první DVD+R/RW vypalovačku, navíc od této značky. DVD+RW jsme již testovali (Sony DRU 110) a tak se nabízelo srovnání. Už nyní vám mohu říci, že mnoho parametrů bylo opravdu vylepšeno. Opět se nám pravděpodobně podařilo jako prvním na světě se takto důkladně této mechanice podívat na zoubek

Kapitoly článků

2.  Software
3.  Testy
4.  Testy
5.  Testy
6.  Hodnocení

Nyní si něco málo řekneme o programech, které na přiložených CD najdete, protože moc známé u nás opravdu zatím nejsou:

MyDVD

O tomto programu jsme si říkali už u předchozího modelu. Zde je ale už novější verze (3.0), která dovede navíc i VideoCD a editovat vaše již vytvořená DVD video. Program vám velmi rychle nahraje například domácí video z kamery na DVD.

HP dvd200i MyDVD1

HP dvd200i MyDVD2

ShowBiz

ShowBiz od ArcSoftu je nástroj pro editaci videa, real time rendering i s možností použít integrované efekty. Stahovat dovede z digitální kamery, mikrofonů i scanneru. Zvládá formáty MPG, AVI, MOV, ASF, MP3, WAV, BMP, JPG, TIF, PCX, TGA a FDX. Minimální konfigurace je Pentium II 300, 64MB a DirectX 8.0, ale doporučená Pentium III 450a 128MB RAM. Jeho zpracovaný video sigál pak můžete použít k vypálení třeba v MyDVD.

HP dvd200i ArcSoft ShowBiz

HP RecordNow

Je pak nástroj pro klasické nahrávání. Dovede kopírovat CD (ale ne DVD), nahrávat audio CD (a to i jako CD s MP3 pro MP3 přehrávače) a také samozřejmě datová CD i DVD.

HP dvd200i RecordNow

My jsme takto zkusili nahrát DVD+RW:

HP dvd200i RecordNow DVD nahrané

HP SimpleBackup

Je jednoduchý zálohovací nástroj. Vzhledem ke kapacitě DVD se přímo nabízí k zálohování vašich pevných disků. Podobně jako některé další produkty z příslušenství HP, je i tento z dílny softwarové firmy Veritas.

HP dvd200i SimpleBackup

Kapitoly článků
2.  Software
3.  Testy
4.  Testy
5.  Testy
6.  Hodnocení

Diskuse ke článku HP dvd200i DVD+R/RW (12×10×32×8×2,4×2,4 IDE)

Žádné komentáře.