Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sony chce převzít trhy Nintenda, jinak jim prý hrozí krize

Když Sony odkoupila továrnu vyrábějící čipy pro konzole Nintendo, mohlo to vypadat jako shoda okolností. Nyní však Sony otevřeně přiznává, že má zájem o trhy, se kterými až dosud z velkých výrobců konzolí operovalo pouze Nintendo.

Nintendu se v poslední době po finanční stránce příliš nedaří. Prodeje Nintendo 3DS (~$200) i novějšího 2DS (~$130) nejsou vůbec špatné, přesto společnost za poslední kvartál vykázala finanční ztrátu ve výši $15 milionů. Na vině může být mimo jiné i nízký zájem o Wii U, klíčový produkt ze současné nabídky.

V posledních dnech jsme se měli možnost dozvědět, že Nintendo pracuje na náhradě neúspěšné konzole i to, že jednou z příčin tohoto rozhodnutí může být rozhodnutí Sony odkoupit továrnu, ve které je grafické jádro Wii U vyráběno, a její následnou přestavbu na výrobnu digitálních fotosnímačů CMOS.

Může jít o náhodu i souvislost - Fergal Gara ze Sony UK v rozhovoru pro Trusted Reviews uvedl: „[Úpadek Nintenda] by mohl mít na tento trh zhoubný vliv, pokud s tím lidé jako my [Sony] něco neuděláme a nezaměříme se více na mladší zákazníky, kterým [Nintendo] slouží dobře.“

Dále o převzetí této části trhu Gara hovořil jako o velké výzvě, rozebíral, že budoucí strategie Sony musí být více přátelská k rodině. Připustil (nebo lépe řečeno novou strategii vysvětlil tím), že přestože prodeje Playstation 4 byly velice dobré, nedokázaly překonat prodeje konzolí Nintendo 2DS a 3DS, které mají v záběru i uživatele nižších věkových skupin.

Sony by ráda rozšířila vliv mobilní konzole PS Vita (jejíž slimová verze byla v těchto dnech uvedena na trh) a věří, že právě výraznější zaměření na nižší věkovou skupinu hráčů, která až dosud „nakupovala“ výhradně u Nintenda, může být klíčem k úspěchu.

Diskuse ke článku Sony chce převzít trhy Nintenda, jinak jim prý hrozí krize

Žádné komentáře.