Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony končí se zrcadlovkami, tedy alespoň těmi "klasickými"

Takze najprv odkupila MINOLTU a teraz budu vyrabat taketo hybridy. Takto sa po likviduje konkurencia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Jako že Sony zlikvidovala Minoltu jejím odkupem? Vždyť Minolta šla ke dnu sama, Sony byla záchrana systému na poslední chvíli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. I když s odstupem čassu můžeme říci i to, že Sony jen prodloužila agonii DSLR Konica-Minolta.

Stále fotím Dynaxem 5D a dokud se nerozsype, nevyměním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Dynax 3D už v šuplíku a užívám si Sony A700.
Dřív jsem si říkal, že bych chtěl jako nástupce zase klasickou zrcadlovku, ale pokud bude elektronický hledáček na A77 dostatečně pokročilý, mohl bych o tom uvažovat. Tělo vypadá po ergonomické stránce dobře, tlačítek snad víc než na A700, snímač bude zase o pořádný kus dál a když se povede i EVF...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A NIK0N ti neco rika ;-))) ... kdyz se bavime o tech amaterskych fotacich a ergonomii ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, my se nebavíme o amatérských foťácích, my se bavíme o foťácích od Sony a jejich směřování. Jako majitel dvou těl, osmi objektivů a spousty dalšího příslušenství nemám nejmenší důvod měnit systém, neuvažoval jsem o tom a ani neuvažuju.

Informace o nástupci A77 vypadají slibně, tak jsem zvědav, jaká bude realita. Pokud nebude mít nový model zásadní nedostatky, jsem připravený na SLT přejít. Tak jako tak je optický hledáček odsouzen k tomu, že přestane být obecným standardem, je jen otázka, kdy ta chvíle přijde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Optický hledáček od té doby, co je výrobci přestali dávat do kompatů, už obecným standardem není. Podíl trhu zrcadlovek proti kompaktům (v počtech) je malý a navíc bezzrcadlovky z něj zdatně ukusují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obecně je to tak, ale v kontextu článku jsem měl na mysli aparáty pro pokočilejší uživatele/práci, tj. dnešní zrcadlovky. Optický hledáček se stane minoritou pro nadšence, stejně jakou se jí stal film.

P.S. Vidím, že zabrousíš i někam jinam než na DigiArenu... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím optickým hledáčkem a minoritou. A až mě jednou okolnosti donutí vyměnit 5D, taky bych o SLT uvažoval.

Zabrousím ledaskam. Dělám v podpoře uživatelů a správě serverů a když je klid... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja na optickem hledacku trvam, mimochodem na tom videu nerika nic o tom, ze opticky hledacek hodlaji zrusit ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už ho zrušili - SLT optický hledáček nemají. Měl byste se o té technice trošku poučit, než sem budete zase psát, nic ve zlém, prosím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jmenujte jedinou "zrcadlovku" o next a njinych kompaktech se nebavim, tam ani hledacek nema zase takovy smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím tomu šuplíku. Nevím o tom, že by existovaly jiné DSLR Minota, než 5D a 7D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem se upsal, samozřejmě tam měla být pětka: 5D.
Psal jsem to ve spěchu při odchodu na volejbal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stane se. Dík za vysvětlení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale A33 a A55 jsou podle ohlasů velmi dobré, polopropustné zrcadlo "ukradne" jenom cca 1/3EV světla a digitální hledáček umí zase zvětšit výřez pro lepší zaostření. A33 a A55 by měl člověk co do kvality výstupu řadit normálně k DSLR. Stejně tak se dnes s despektem pohlíží na micro four thirds (ve všech jeho inkarnacích), ale přitom je to velice šikovný formát s moc pěkným výstupem a kompaktní optikou - prostě se doba posunula a staré přístupy je potřeba taky trochu přehodnotit. Neříkám zahodit, ale zkoušet to udělat i jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak ja myslim, ze to redakce nechape, ja sice prorokoval, ze SONY pujde smerem lowend fotaku pro sirokou verejnost, ale tohle znamena, ze fotaky zrcatko mit budou, jen budou polopropustne a AF bude asi na snimaci a ne na specialnim chipu jen pro AF a mozna pres to budou delat liveview ... nic noveho pod sluncem, OLYMPUS to uz razi dlouho ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V SLT není zrcátko kvůli hledáčku, ergo to není zrcadlovka. Je to "bezzrcadlovka" neboli "kompakt s výměnnými objektivy" neboli "EVIL". Zrcátko je tam pouze kvůli autofokusu.

Olympus takovouto konstrukci nemá a asi ani nechystá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale to se bavime o NEX5 etc .... Oluympus ma zrcadlovky s poloprupustnym zrcatkem, nekdo jiny ma na luive view dalsi CCD snimac nahore spolu se snimacem na AF a jini pri live view zrcadko odklopi (treba moje D700) .... no a moje D700 umi pri luive view pouzit 2 mody ostreni, na hornim snimaci a nebo pres chip, tedy pak umi ostrit kdekoliv, ne jen na bodech .... ale kdo by fotil na LiveView, kdyz to ma tak hezky hledacek, zvlaste kdyz si ho clovek vytuni a je mnohem vetsi ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste pořád nepochopil, že SLT a33/a55/a77 NEJSOU zrcadlovky, nemají optický hledáček a zrcátko mají kvůli AF senzorům. Hledáček mají elektronický a ten si obraz bere z hlavního senzoru.

Žádná jiná firma takovouto konstrukci (zatím) nemá a neprodává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, tak to pardon, to jsem nedel, ze klesli az tak hluboko ;-))

jsem velice rad, ze jsem ze SONY tak rychle vycouval, kdyz jsem se jich ptal, zda budou delat i kvalitni zrcadlovky, tak mi rekli ze ne, takze jsem si koupil D200 a pak D700 a dobre jsem udelal ... SONY stejne nema ani dobry FF, taky to nema stredovy kontakt a nosit sebou ty velke kostky, neni nic pro me, odpaluji radiem velice casto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dopustím se něčeho, co obvykle nedělám, a to k poznámce nikoli o tématu diskuze ale o jejím aktérovi. Dopředu se omlouvám:

Izakova oblíbená kratochvíle bývala chodit do diskuzí k foťákům Sony, posmívat se jim a jejich uživatelům. Zřejmě se tak utvrzoval v tom, že jeho přechod k Nikonu byl správný. A zdá se, že ho to stále ještě neopustilo.

A jinak obecně - diskutovat s někým, kdo se ani neobtěžuje zjistit si základní fakta, je poněkud vyčerpávající.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opticky "klasicky" hledacek ma svuj duvod proc je v profi technice, to jen amateri se honi za stale "lepsi" technikou aniz by pochopil kd eje problem jejich slabych fotek.

Opticky hledacek ti da nahled perspektivy senzoru/kinofilmu. Tudiz uvidis to co bude na fotce. Opticke hledacky a jine sajrajty co se tu posledni doubou stavaji trendem jsou dobre na foceni pri party, kde pod vlivem lakoholu stejne nikdo nevi co foti.

Elektronicky hledacek je k fotografii k nicemu. Jsem presvedcen, ze svechny profi a polo-profi modely budou mit vzdycky zrcatko a opticky hranol. KOlik z vas pouziva Pentax light meter k nahledu sceny nez fotite ;-)

Ovsem trh pro amatery/prosumery bude kompletne digitalni. Brzy nebude treba ani zadne optiky uvnitr objektivu. Dnesni generaci fotografu zajima jak slabe fotky "vylepsit" ve photoshoku a nebo lightroomu. nikdo se dneska nepozastavuje nad tim, jak vyfotit spravne hned na miste a napoprve ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s tím nepoužitelným EVF je kardinální blbost, taky mi je POCITOVĚ blíž OVF, jenomže v OVF vidím co vidím, EVF zobrazuje to, co vidí snímač a to je neoddiskutovatelná výhoda, stejně tak funkce lupy při přesném manuálním ostření. Nejsem nadšen z plánů na zachování pouze SLT konceptu, na druhou stranu než se pustíte do kritiky zkuste si uvědomit jeho nesporné výhody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nepopsal sem to dostatecne k cemu jsou vyhodne tyto eHledacky?

psal sem, ze pro vetsinu je eHledacek vyhodny. Profici zustanou u toho k cemu fyzicky hledacek je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevšiml jsem si, ve včerejším příspěvku není zmínka o EVF. A add profíci - tak jediné plus OVF je nulová spotřeba energie, což je asi největší slabina SLT a pokud pánům za Sony dojde, že by to chtělo battery gripp a třeba i s vertikální spouští tak nevidím nic, v čem by EVF profíka neuspokojil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrejme budete jeden z HDR fandu. Pro me optika je jediny zpusob vizualizace sceny a "videni" okem fotaku. me foto tomu tez odpovida, nepotrebuji HDR na korekci mojich pruseru a nepotrebuji manipulace neceho co tam neni. to je jedina a nesporna vyhoda opticky hledacku coz digitalni hledacek nikdy nenhradi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslím, že kto si potrebuje vizualizovať scenu stačí sa mu pozrieť na svet bez fotáka a vidí to najlepšie. EVF mu len ukazuje ohraničenie tohto sveta a spústu ďalších info. Jedna z nich je aj tá, že vidíte ako bude fotka asi vyzerať( čo je možno pre niekoho dôležité ...) a taktiež bez toho, aby ste dali oko z hľadáčiku preč, vidíte náhľad zhotovenej fotky. Poviem Vám žmuriť na slnku, čo som to vlastne vyfotil .... no neviem. Ak máte aspoň jednu negat. skúsenosť s EVF povedzte mi ju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.