Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

VAIO se vrací, ale už bez Sony

Feature 03
Původní notebooky Sony VAIO jsou minulostí. Japonský gigant značku před časem prodal, takže nyní již bez něj znovu ožívá.

Nově vzniklá VAIO Corporation pokračuje tam, kde Sony skončila. V tuto chvíli nabízí sice jen dva stroje a pouze v Japonsku, ale to může být nedostatkem konexí v dalším světě. Možná se tedy jednoho dne opět slavných notebooků VAIO dočkáme i na Starém kontinentu.

Aktuálně firma nabízí notebooky VAIO Fit a VAIO Pro a pikantní na tom je, že ač nenesou značku Sony, je možné je koupit skrze online obchod Sony. Společnost VAIO má nyní pouhých 240 zaměstnanců a nějakou větší expanzi zatím nechystá. Podle dostupných zdrojů si mají stroje VAIO nadále zachovat svoji specifičnost, což je jistě dobře. Ale skeptik v nás již zdvihá prst a připomíná, jaký osud a proměny stihl(y) kultovní notebooky Thinkpad po jejich prodeji Lenovu.

Feature 02

Společnost VAIO byla oficiálně založena dnes a Sony v ní vlastní 5 %. Přejme jí úspěch, protože stroje VAIO byly fajn a byla by škoda, kdyby trh přišel o další konkurenci. Nevíme přesně, kdo všechno firmu vlastní, či bude spoluvlastnit v blízké budoucnosti, ale oproti čínským molochem vlastněným Thinkpadům by mohla být skutečně odolnější proti tlakům na měnění vlastností, které danou značku proslavily. Tak jako se to stalo klávesnici Thinkpadů.

Tagy: 
Zdroje: 

VAIO

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VAIO se vrací, ale už bez Sony

Středa, 2 Červenec 2014 - 20:06 | Bird | a čo zlé urobilo lenovo z Thinkpadmi ? keby to má...
Úterý, 1 Červenec 2014 - 20:33 | Jan Konvalina | Budu jen doufat že se později dostanou i do...

Zobrazit diskusi