Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Lucy Koh zamítla další žádost Applu, tentokrát chtěl vyšší odškodnění

Soud kladívko palička spor
Apple nemíní polevit v soudních bojích se Samsungem. Poté, co soudkyně Koh odmítla vykázat produkty Samsungu s amerického trhu, vyjádřil Apple nespokojenost s výší $1,05miliarového odškodnění.

V začátcích celého případu patentových sporů žádal Apple o odškodnění převyšující $3 miliardy, přičemž soud nakonec dospěl k závěru, že adekvátní bude částka $1,05 miliardy. Proti té zprvu Apple nijak neprotestoval - Samsung však příliš spokojený nebyl a žádal otevření nového případu, který ovšem soudkyně Lucy Koh zamítla. Krátce poté smetla ze stolu i žádost Applu o zákaz prodeje mnohých produktů Samsungu a americkém trhu (v jejím verdiktu však právník Manotti Jenkins vidí určitý prostor, který by mohl Apple využít ve svůj prospěch - ten je založen na domnělém poklesu zájmu o iPhone 5, jež však Apple nepřímo popírá).

Samsung mezi tím hledal alternativní cesty, jak zabránit platbě miliardového odškodného, přičemž se jako nejschůdnější ukázalo zpochybnění samotných patentů, na jejichž údajném porušení verdikt stojí. Samsungu se zatím podařilo zpochybnit dva z pěti. Apple zřejmě pochopil, že nejen přichází o zbraně v podobě patentů, ale také o část odškodného, které by soud chtě nechtě musel úměrně krátit. Rozhodl se proto požádat o zvýšení tohoto „základu“ - patrně aby si i po jeho krácení přišel na své.

Soudkyně Koh však žádost Applu opět zamítla. Své rozhodnutí vysvětlila tím, že Apple stále nebyl schopen vyčíslit a zdůvodnit konkrétní škodu, kterou mu měl Samsung způsobit - nepředložil nic jiného než finanční zprávy svého konkurenta.

Diskuse ke článku Lucy Koh zamítla další žádost Applu, tentokrát chtěl vyšší odškodnění

Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 11:50 | Alexandra Stanovska | A to nielen za jeden telefón, ale celú sériu od...
Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 08:20 | Pety | Že by Apple nedokázal vyčíslit škodu stejně, jako...
Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 06:15 | De | Idiotovi se musí všechno říkat víckrát, ale někdy...

Zobrazit diskusi