Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ballmerův odchod zřejmě není úplně dobrovolný

MS bol pod Balmerom titanik co narazil na ladovec, dnes som si rano precital clanok o moznom nastupcovi, ze vraj Elop, titanik sa prave chysta spustit zadny chod...

Chvylu som bol smutny ze blamer odchadza a uz nebude mat kto potopit lod, ale ak je to s Elopom pravda tak uz aby startovala vyhliadkova ponorka obzriet vrak, ten ma s potapanim bohate skusenosti.

Len tak dalej MS.. len tak dalej... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jakej je duvod chtit, aby se Microsoft "potopil"? Asi mi neco unika.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ále, měl by se potopit jen tak, aby se v IT branži něco dělo, aby měly noviny o čem psát a my o čem číst a na co vzpomínat, ne?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, jasne ze sa do MS a vobec kazdej velkej spolocnosti dobre kope ale zasa nema MS iba blbe a priemerne produkty.Bing neni uplny odpad a funguje celkom pouzitelne, Visual Studio urcite neslo s kvalitou dolu (aj ked samozrejme by sa dalo co to zlepsit) a je to stale spickove IDE, Office si tiez stale drzia slusnu kvalitu a aj rozsirenie a samozrejme kopec dalsich produktov (SQL Server, .NET, C# a dalsie). Jasne usiel im mobilny segment, aj ked stale je otazne do akej miery je to modna zalezitost alebo dlhodoby trend. Osobne si myslim ze este stale hlad po tabletoch a smartfonoch je pertrvavajuca vlna boomu a casom sa to stabilizuje a ludia si uvedomia ze stale potrebuju na pracu klasicky desktop/notebook. Tak isto cloud sluzby, za az taku tragediu by som to nepovazoval ze sa im to nepodarilo podchytit. Jasne z ich pohladu velkej spolocnosti s klientamy ktory chcu byt in a pozaduju to, lebo inak pojdu ku konkurencii je to blbe ale celkovo cloud je tak trochu nafuknuta bublina. A zvlast aktualny stav ako novinari tlacia spravy o spionovani NSA, cloudu akurat tak pilia konar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s vámi, také si myslím, že Ballmer nebyl až tak špatný ředitel. Pokud vezmeme pouze čísla, tak obrat i zisk za jeho vedení vzrostly. Připadá mi, že čeští novináři nedokáží objektivně a trochu více do hloubky zhodnotit jeho působení a tak jen dokola papouškují, že se Windows 8 nepovedly, Ballmer je špatný, Microsoft je Titanic apod.

Sám vidím 2 zápory:
- většina jeho úspěchů je ve firemní sféře a naopak neúspěchy v té konzumní. Tudíž se běžnému uživateli Windows zdá, že MS jde do háje.
- Ballmer je dobrý obchodník, ale špatný vizionář. A MS potřebuje spíše vizionáře, který by udával směr.

Howgh

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Zahraniční média hodnotí působení Ballmera mnohdy daleko ostřeji než česká.
2. Tak tedy opačně. Pokud vynecháme Windows 7, tak kolik povedených či pozitivně hodnocených produktů Microsoft pod vedením Ballmera vyprodukoval? Bylo by možné nějaké jmenovat? :-)
3. Jak se od nástupu Ballmera vyvíjela cena akcií Microsoftu? Jakým způsobem se vyvíjel podíl Windows? S jakým hardwarem se Microsoft dokázal prosadit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Office, Windows Server, SQL Server, Azure, Xbox.. To vsechno ma velky uspech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Xbox byl prakticky hotový před nástupem Ballmera, za něj už byl jen vydaný, takže nejde o projekt, se kterým by přišel, jen v něm pokračoval. Office - nějaké konkrétní, nebo obecně? Opět jde jen o evoluci původní myšlenky, která navíc nešla optimálním směrem. Kritika Ribbonu, nejednotnost rozhraní mezi aplikacemi, bobtnající požadavky na diskový prostor... Výsledkem je klesající podíl mezi kancelářskými aplikacemi. Nemám nic proti Microsoftu jako takovému, ale to, že v posledních letech nenabral dobrý směr, je podle mě fakt.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ad 1 - v zahranici je podstatne vice lidi, co investuji do akcii. Pokud vedeni dela takova rozhodnuti, ktera vedou k velkym ztratam, pak se to projevuje na dividendach.
Nepredpokladam, ze je u nas hodne drzitelu akcii MS, takze vcelku je lidem i jedno, jestli se te firme dari nebo ne.
A to, ze firma v urcitych oblastech roste nemusi znamenat, ze je to exaktne zasluha kvalitniho vedeni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ad3 Co mate na mysli tim, jak se vyvijel podil WIN - to jako v ramci verzi nebo ve srovnani s podilem apple a ostatnich OS? Pri takovem trzni podilu muze MS rust v oblasti PC pouze s rustem trhu, jinak ztrata casti trhu je v jeho pripade vcelku prirozena. To pokud se bavime o desktopovem segmentu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dle hesla Developers, Developers, Developers ... byl největší tlak na vytvoreni poradne komunity vyvojaru kolem MS produktu. Visual Studio dostalo značnou pobídku kupředu. Z poněkud nemotorného prostředí se stal vysoce privetivy a komunite otevreny nastroj. Ackoliv to konkurence (ta korporatni) nerada uznava, mnozi vyvojari jsou si vedomi toho, ze komunita kolem Studia a .Netu a SQL Serveru je jedna z nejlepe fungujících.

A myslim ze i cloudove reseni MS, které je zcela poplatne Ballmerovu vedeni, se da povazovat za slusny uspech. Nejen, ze dokazali zurocit cloud pro vlastní potřeby ... ale nabidly službu, která doposud na trhu nebyla. Tam kde amazon zurocil svůj opravdu vyborny systém "baleného výpočetního vykonu" a zacal prodávat Infrastructure Service nabidl MS primo Application Service.

V developerských kruzích by se toho dalo najit preci jen znacne .... a dle uvodniho hesla to beru tak, ze to byl i zamer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Visual studio s verzi 2012 rozhodne s kvalitou dolu slo. Vzhledove je to hnusny, podpora pro xp nejdriv nebyla vubec. Ted je ale nefunkcni a muj kod co funguje s vs2008/10, gcc a borlandim compilerem tak najednou nekterejm lidem bezduvodne pada :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

VS2012 vypadá tak, jak chceš aby vypadalo. Bylo tam provedeno tolik změn, že se divím, že to vůbec funguje. Mě také ze záhadných důvodů do něj nešlo nainstalovat WP8 SDK. To však nemění nic na tom, že se jedná o nejlepší vývojový nástroj na trhu a VS2013 je už na cestě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravda ze absence barev byla trosku za carou, nekdo se orientuje lepe tvarem, nekdo lepe barvou. Ale prez všechny me puvodni obavy rikam, ze novy vzhled je opravdu dobry ... protoze funkcne splnuje to pro co byl zamyslen. Dokonce si na to clovek zvykne natolik, ze jsem byl po case nucen i Eclipsu prebarvit. (narazim na rusivost nekterych prvku a hran).

A popravde zminky o XP taky uplne nechapu,...nove verze studia vzdy byly poplatne aktuálním nastrojum a systemum na trhu. Casto je vydani spojene i s vydanim vetsich technologických inovaci. Nikdy se nesnazili byt jen převlečenou verzi starého studia...to by stacil update.
Takze se nema smysl ani vztekat ... proste novou verzi vyzkousim a zjistim, ze o dvanact let novejsi prostredi mi nepomuze s konkretnim produktem, ktery z nejakych zvlastnich specifických duvodu beha stale na WXP. Pro vsechny soucasne produkty pak vesele pouziju VS2012 nebo uz spise VS2013.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Před pár lety jsem se divil tomu, že tolik ne-IT lidí v mém okolí (pánové i dámy) si pořídilo notebook a používali ho. Teď si myslím, že to bylo jen tím, že neměli nic jiného. Teď je pro většinu lidí tablet, smartphone lepší náhradou za PC jak cenově, tak výběrem, přenositelností, rychlostí, uživatelskou přívětivostí, množstvím app. Myslím, že doba PC se už nikdy nevrátí. A mám pocit, že v MS si to skoro nikdo z vedení neuvědomil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ostatně on Microsoft nikdy nebyl moc velký experimentátor, všechny jejich úspěšné produkty nejsou nijak zvlášť inovativní či originální a naopak všechny jejich novátorské koncepty snad nikdy pořádně neuspěly. Microsoft většinou vzal dobrý existující nápad a předělal jej po svém a na svou dobu (komerčně) lépe, takže měl úspěch, ale dnes už není sám, kdo dokáže vést věci opravdu dobře a tzv. "out of the box" myšlení jim pořád, zdá se, chybí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tablet a smartphone neni nahradou PC, pouze hodne potrebuje pocitac pouze na to, na co jim staci tablet a smartphone - Facebook, email, internet, filmy a hudba.

Jako nahradu PC lze oznacit pouze tablet s Windows, ktery se na stole zapoji do dokovaci stanice s pripojenym monitorem, mysi a klavesnici.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak to myslíte spatne doba PC tu stále je a PC neustale roste co vsak také roste je obliba BFU, kteri jen konzumuji obsah tem opravdu staci jen ten tablet, ale kazdy kdo obsah vytvari at uz je to programator,grafik, nebo ucetni bude pouzivat PC

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce sakra inovace za kazdou cenu ?
RedHat stoji na Posixu, na konservativni platforme, ktera se jen vylepsuje a vylepsuje, to co jste se naucili pred 30lety s AWK,SED, ED funguje porad, jen to umi cim dal vice veci, utahne cim dal vic procesu, zvlada silnejsi a silnejsi HW, ale zaroven bezi na velmi slabem HW, diky modularite si na stary notebook za 2.000kc date nejnovejsi verzi a date loght prostredi a vse funguje skvele ...

M$ nema jediny kvalitni produkt, jejich servery od w2003 zazivaji jen zhorseni a vlastne zadne wndows jako server nebyly dobre.

W764bit uz konecne funguji, ti co maji photoshop si kupili 16GB RAM a konecne to bezi jak na MacOS-X ...

Jinak je vse od M$ takove nedodelane, exel neumi poradne pocitat, vse se meni v zavislostosti na patchich, rusne veci prestanou nahle fungovat, uz jsem videl o domrsene poltiky diky patche na server, ktere se zdaly OK, ale byly znicene, pomohla obnova ze zalohy ... a jine vychytavkay, proste SHIT.

Zlaty linux, ten jede

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Holt je zrejme velka rada zakazniku, kteri padnou na kolena, kdyz jim při navrhu nového interního informačního systemu vyvojar sdeli, jak krasne si spolecne zaAWKujou, zaCATujou a zaSEDujou. Mozna, ze dovoli i vyssimu managementu trosku SUckovat ;-)

Nebo muze prijit a rict, ze novy systém bude bude udržovat data v moderni SQL databazi, ze propojeni s partnery bude pomoci standardizovaných webových služeb, ze autentifikace bude resena jiz existujici doménou, která bude v ramci virtualni site udrzovane cloudem snadno pristupna vsem vzdalenym pracovistim a vystupy lehce zpracuje i hloupejsi blondýna v barevnych omalovánkách zvanych Excel.

Je krasne ze něco fungovalo před 30 lety, ale zrejme existuje nekonspiracni důvod, proc to není oblibena zabava vetsiny pocitacove populace.

A docele by me zajimal nejaky inteligentni a fundovany důvod, proc by zrovna Windows měly mit tak znacny vliv na tom, jakym zpusobem Adobe v Photoshopu pracuje s pameti. (uz vubec nemluve o tom, ze bezi dnes na stejnych procesorech)

Btw ... a s tim "nic nefunguje stejne" ... jakoby neexistovalo sto mutaci na téma AWK, které jsou zakerne shodne vždy jen tak trosku ... a verzi od verze se meni. A nikdy na serveru, který je potřeba pouzit není ta prava. Polovina systémových funkci funguje jinak jen proto, ze zrovinka si někdo zkompiloval jadro s jinou sadou patchu. Preci on zrovinka chce aby se datum pocitalo jinak. Uz vubec nemluve o tom, ze dva stejne zaskoleni linuxovi administratori, ze stejne kancelare na stejnych strojích nejsou schopni obvykle vyprodukovat dva totozne stroje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.