Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Steven Sinofsky, potenciální Ballmerův nástupce, odešel z Microsoftu

Za Windows 8 by pána měli vyrazit a asi i vyrazili, jen z toho udělali po vzájemné dohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To museli. Prece oficialne je s Windows 8 vsechno v poradku, tak ho za to nemuzou vyrazit, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme časem co za tím vězí. Každopádně kolosální nadšení z W8 se nekoná, prodeje asi taky nejdou tak jak by měly v prvních týdnech.

Ostatně ještě jsem ještě nepotkal živého jedince kterýmu by se W8 prostě tak nějak prvoplánově líbila (kromě pár ultranadšenců na fórech) a byl tam takový ten pocit zaujetí něčím zajímavým (což mívají jablečňáci a droiďáci celkem pravidelně). Spíše naopak - "Ty vole co to je? A kde to je?"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odchází do Linux Foundation.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš k tomu nějaký zdroj, nebo je to tip?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to můj záchvat jasnovidectví. Ale to je tady v diskuzi všechno. Proč odešel, ví jen on sám, případně pár lidí okolo, co to nechcou rozmazávat. Akorát je tu každý čtenář myšlenek a je jim jasné proč odešel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muzou za tim byt zcela klidne osobni duvody ...
Kazdopadne kvuli W8 ho urcite nevyhodili. Kdyz se nad tim clovek zamysli, tak at je to jak chce, W8 je v podstate jediny plnohodnotny operacni system, ktery lze ovladat dotykem. Takze nema sebemensi konkurenci, cili je jednoznacne odsouzen k uspechu v tomto odvetvi:) Jak jej prijmou lide na desktopu je otazka, nejprve pochopitelne vlazne (hlavne diky clankum v mediich od ruznych luzru, kteri nepochopili o co jde a kritizovali, aniz by to nekdy zkusili .... viz Paul Thurrott, jehoz paclanky zverejnovalo donedavna i cdr:), ale pak jim stejne nic nezbude .... no a cena necelych 800 za krabicovku? Vazne nekdo pochybuje?:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvoj prispevok sa mi zdal celkom ok az po slovo luzru. A mozem s kludnym svedomim skonstatovat, ze pre teba by som asi pouzil ine oznacenie. Asi nie lichotive. WIN 7 bolo vyslobodenim z sukromneho pekla zvaneho Vista. Skusal som osmicky na desktope, pacila sa mi rychlost, vylepseny windows explorer a este zopar veci, ale kedze nepatrim medzi frikulinov a pocitac zapinam v poslednej dobe uz len kvoli praci (grafika - Adobe aplikacie) potrebujem mat vsetko prehladne a rychlo dosiahnutelne. A v tom mi metro nepomohlo, prave naopak. Tym, ze som nedostal moznost nepouzivat toto rozhranie, zbytocne to skomplikovalo moju pracu. Samozrejme na netbooku radsej budem patlat po monitore, ked tak ten dotyk bude, ale bez dotyku je metro komplikacia. Ale samozrejme casom si clovek moze zvyknut. Na nizsiu produktivitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čímpak ti Metro zkomplikovalo tvojí práci nebo snad dokonce snížilo tvou produktivitu na desktopu? Že by snad absencí nabídky Start?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čím mi ji usnadnilo? Používám klávesnici a myš a na monitor bez změny posezu nedosáhnu ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paul Thurrott se ozval:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže lidi nechtějí ovládat svůj desktop matláním po obrazovce. A ovládání přizpůsobené matlání je pro změnu nevhodné pro šmrdlání myší. Honit kurzor z rohu do rohu fakt není dobrý nápad. 800 za pár dlaždic, které navíc nechci, protože mi komplikují práci, no to bych musel být blázen! Nedám jim ani těch 15 eur, za které bych mohl upgradnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k dotykovosti W8. Právě zákazník zkoušel nainstalovat W8 na počítač Inspiron 2320. Celkem by to bylo dobré, až na jeden podstatný detail. Aktivní zóny na bocích displeje, např. pro funkci nabídka v levém rohu, jsou velice malé, takže prakticky nelze pohodlně tuto nabídku vyvolat, díky schodu mezi rámečkem a LCD. Takže to dobře funguje jen na LCD, které nemají vystouplý rámeček, jako je např. na tabletech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No zajimalo by me, jak muzu server ovladat dotykem, kdyz je odemne tisice km vzdalen ;-))

Ani stanic nechci ovladat dotykem, kazdopadne dotykem lze ovladat celkem dlouho linux ... ale proc bych si patlal po monitoru ? mam prece klavesnici, mys a tablet ... wacom tablet ;-)))

No a pak mam android tablet a ten neustale opatlavam

jen by me zajimalo, jak dotekem vy-edituji ty silene dlouhe registry a napisu tam ty silene dlouhe prikazy ;-))
... to tablet obcas pripojim k PC a zadavam tam prikazy z nej, nebo mam bezdratovaou klavesnici s mysi ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.