Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Studia žalují na technologické firmy

Paragraf malý
Na Yahoo News je poměrně dlouhý článek, který popisuje současný boj mezi technologickými firmami a filmovými studii o ochranách proti kopírování a dalšímu šíření filmů a zvukových nahrávek, který se odehrává na půdě amerického Kongresu. Studia totiž víceméně pláčí nad tím, že technologické firmy s nimi nespolupracují ...

Na Yahoo News je poměrně dlouhý článek, který popisuje současný boj mezi technologickými firmami a filmovými studii o ochranách proti kopírování a dalšímu šíření filmů a zvukových nahrávek, který se odehrává na půdě amerického Kongresu. Studia totiž víceméně pláčí nad tím, že technologické firmy s nimi nespolupracují a že se nesnaží nějakou takovou ochranu vůbec implementovat a naopak ochrany všemožně obcházejí (viz třeba naposledy Yamaha, o Plextoru nemluvě, když bychom zůstali jen v naší branži).

Diskuse je to opravdu bouřlivá, ale zdá se, že přeci jen se nějaké to řešení rýsuje. Téměř 100% naději má zařazení nějakého příznaku do vysílání digitální TV. Na TV by se vše zobrazovalo bez problémů, ale zamezilo by se pirátskémů šíření (např. po Internetu). Vypadá to, že zde budou nuceni výrobci počítačů a dalších zařízení nějaký filtr na takový signál implementovat.

Větší problém se jeví na tzv. "analogové" cestě. Většina TV totiž umožňuje vysílání analogového signálu, který se pak dá v PC zpětně digitalizovat. Informace: "nekopírovat!" nebo "nepřehrávat!" by se měla tedy nést přímo ve video streamu.

K nějaké dohodě mezi oběma tábory by mělo dojít co nejříve a do dvou let by celý systém prý mohl fungovat. No, já tomu moc nevěřím.

Diskuse ke článku Studia žalují na technologické firmy

Žádné komentáře.