Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Superpočítačové novinky I: AMD ve 24 ze 100 předních strojů

"vznikl z něj Tianhe-1A (model 2010) a opět drží páté místo, byť již bez hardwaru společnosti AMD." - ted pro zmenu s HW od spolecnosti Intel a nVidia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

o vašich produktech připravujeme samostatnou novinku ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pane Součku, ja narozdil od vas nedelim produkty na "vase" a "nase", ale jsem rad, ze jste takto zareagoval. Priznam se, ze nic jineho jsem ani neocekaval. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příspěvek jsem po přečtení vašich postů za letošní rok záměrně formuloval tak, jak je. Máte pravdu, že nějaké dělení produktů v nich skutečně není ani náznakem - ono ani být nemůže, všechny se totiž věnují výhradně skvělým produktům Nvidie, pro které je podle vašich slov i zlaté ocenění málo :o))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vite, ja nemuzu za to, ze nVidia koupila vasi milovanou firmu, ktera se sama svym hloupym obchodnim rozhodnutim dostala do problemu, ze kterych uz by se sama nevyhrabala. Nicmene plati, ze do tech problemu je nedostala nVidia. Me posty jsou vzdy jen reakci na hypovani vasi oblibene znacky, a to kymkoliv. Ale takhle bychom se mohli dohadovat vecne. :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V první řadě by mě zajímalo, proč sem taháte tohle. Vím všehovšudy o dvou lidech, kteří o mně mají tuhle utkvělou představu, takže je mi jasné, odkud vítr vane.

Druhá věc je, že jste v těch zmíněných postech nereagoval na to, co jsem napsal já, ale převážně na příspěvky ostatních uživatelů. A vždy v identickém duchu. Je až komické, když se pak snažíte kázat o objektivitě a nezaujatosti :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kolik si myslíte, že existuje lidí, kteří si myslí totéž, jen to o nich nevíte? Já bych nepodceňoval pozorovací talent čtenářů, obzvláště ne v tak křiklavém případu, jako je ten Váš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podstatné je, že existují asi 3 uživatelé, kteří se zde stále opakují ve stejném duchu a několikanásobně více osob, které s nimi nesouhlasí. Praxe je navíc taková, že se vždycky ozve spíš člověk, který s autorem nesouhlasí, než který mu dá za pravdu. Takže jen zopakuji tutéž otázku i pro Vás. "A kolik si myslíte, že existuje lidí, kteří si myslí totéž, jen to o nich nevíte?" :-)

Problém je spíš v tom, že mě máte potřebu obviňovat z neobjektivity tak nějak z principu, namísto toho, abyste uvedl(i) konkrétní větu či pasáž z článku, se kterou máte problém a o které by bylo možné nějakým způsobem diskutovat.

K tomu už pouze: http://cs.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam#Z.C3.A1m.C4.9Bna_p.C5.99e... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, chodím sem už dost dlouho na to, abych si stihnul všimnout, jak tato situace obvykle pokračuje:
1) čtenář uvede konkrétní, prokazatelně nepravdivou citaci ze zdejších článků
2) autor se několik dlouhých komentářů trapně vymlouvá
3) autor pochopí, že je jeho argumentace dále neudržitelná a přestane diskutovat
4) nastoupí na pomoc kolegové z redakce
5) čtenář pokračuje v diskuzi s kolegy z redakce
6) kolegové z redakce přestanou diskutovat

Výsledek celé diskuze se limitně blíží nule. Za poslední rok jsem to tu viděl několikrát, zejména v případě zmanipulovaných překladů. Mám to tu opět otevírat, když vím, že se za chvilku zdejchnete jako školák? Je pro vás těch pár pageview tak strašně důležitých? Podle mrtvých diskuzí a míry znechuceni čtenářstva je zřejme každý proklik dobrý, že?

Tak dobrá, zahraju si na naivku a vzpomenu článek o výtěžnosti Keplera. V prohlášení jasně stálo, že výtěžnost byla "lower than expected", přeloženo bylo jako "nízká". Jste schopen doložit ekvivalenci pojmů, v příslušném článku uvedených?

A když už mě tu častujete odkazy z Wikipedie, zkuste si najít něco o chybné argumentaci a reprezentativnosti vzorku respondentů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze kdyz dojdou argumenty, tak se mazou prispevky. Vic netreba dodavat, krasny dukaz ubohosti. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Pro oči nevidím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze bude jedna zprava o AMD, jedna o Intelu, pak jedna o ARMu, ... nebo kolik je ruznych architektur v tom seznamu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Intelu jsme se věnovali v souvislosti s Phi (víc informací bohužel nemáme), takže v souvislosti s Top500 připravujeme ještě zprávu k IBM a Nvidii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO ma nejvyssi vypovedni hodnotu graf "Processor Generation",

http://i.top500.org/stats

BTW, netusi nekdo, kde je ten jeden "top" system na Slovensku?

http://i.top500.org/system/177740

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomeňme na moment na minulost (ano, přečetl jsem celou diskuzi).
Pokud po skončení grandslamu budu hned první článek psát o tom jak se úžasně dařilo Berdychovi a Kvitové, že skončili ve čtvrt/semifinále (i když kdysi bylo třeba ještě lépe), může kdokoliv pochybovat o tom, že za "naše" považuji Česko?
Můžeme to zaobalit jakkoliv, ale píšete o někom, kdo je snad ve všech TOP500 statistikách druhý nebo třetí za IBM/Intelem/nVidií.

Nechci z toho žádný další článek (čísla jsem si beztak vyhledal už sám), jen bych byl rád, aby jste si sám připustil, že píšete v kategoriích naše/vaše (přesně jak bylo výše uvedeno). Nebo vidíte jiný důvod pro nadpis "ABC je v dané statistice třetí nejlepší z pěti"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.