Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Surface 4 Pro zřejmě nebude vydaný dříve než Windows 10

Jak bude vypadat Surface 3 a proč nebude postavený na ARM procesoru, ale low-power x86 jádru, jsme už naťukli. Nyní se podíváme, jak se situace má s výkonnější řadou, Surface Pro 4…

Surface Pro 4 podle neoficiálních zpráv přijde v 12″ a 14″ provedení, přičemž obě varianty nabídnou panel s rozlišením 2160×1440. Větší z modelů by měl disponovat výkonnější hardwarovou výbavou, což zahrnuje mobilní procesory z řady Core i5 a i7 a až 1TB úložiště.

Jisté v tuto chvíli je, že bude použitý 14nm procesor od Intelu; co do modelu se ale zdroje rozcházejí. Některé mluví o Core-M řady Broadwell (minimálně pro 12″) model, jiné hovoří o Core i5/i7 řady Skylake. I když je teoreticky možné, že každý model ponese procesor jiné generace, není to úplně pravděpodobný scénář.

Připustit to ale lze s ohledem na informace, které poskytl americký analytik Paul Mueller. Podle něj není pravděpodobné, že k vydání Surface Pro 4 dojde v červnu (případně v červenci), jak některé zdroje předpokládají. Mueller tvrdí, že prodeje Surface Pro 3 jsou stále velmi silné a Microsoft k vydání výrobně dražšího nástupce zatím nic netlačí. Podle jeho informací je pravděpodobnější, že k uvedení dojde zhruba v říjnu a již s předinstalovanými Windows 10. Právě podzimní vydání by zároveň bylo podmínkou pro nasazení procesorové architektury Skylake, jejíž vydání Intel před časem posunul na druhé pololetí (v případě červnového-červencového vydání by proto nepřipadala v úvahu).

Předpokládá se, že nový Surface postaví Microsoft jako konkurenta iPadu Pro, ~12,5″ tabletu od Applu, o němž je ale známo ještě méně než o Surface Pro 4 (různé zdroje hovoří o vydání ve druhém kvartálu tohoto roku až po možnost, že na tuto novinku dojde až v příštím roce, mluví se o nasazení iOS 8 stejně jako možnosti použití OS X a objevují se zvěsti na téma USB 3.0 portů; vše ale zatím stojí na vodě, takže tento produkt nemá smysl podrobněji rozebírat).

Diskuse ke článku Surface 4 Pro zřejmě nebude vydaný dříve než Windows 10

Úterý, 7 Duben 2015 - 18:50 | Virtualizátor | Hmmm žeby další předražená hračka a´la MacBook s...
Úterý, 7 Duben 2015 - 15:10 | maruširi | Chlapci z M$ se zjevně rozhodli, že ztráty ze...
Úterý, 7 Duben 2015 - 09:57 | BTJ | To je teda dost velka rychlokvaska;) Intel misto...

Zobrazit diskusi