Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Taiwan věří NAND flash

NAND MLC 32nm 32Gbitový čip

Taiwanskou vládu začalo už začátkem minulého roku rmoutit, jak dostávají na frak jejich výrobci DRAM, když prodejní ceny jdoucí pod náklady je málem zahnaly ke krachu. Rozběhla se mnohá jednání, kdy vládní úředníci dohadovali spolupráci tu s japonskými, tu s americkými technologickými lídry ve snaze vytvořit jakýsi společný podnik, který by taiwanské výrobce vzal pod ochranná křídla a vyvedl je z krize. Jenže když do něčeho vstoupí vláda, dopadne to většinou nedobře, což se stalo i s touto iniciatovou. Nejprve vzala za své snaha DRAM vyrábět, aby jí nahradil jakýsi výzkumný a patentový deštník, to už se změnil i název z TMC (Taiwan Memory Company) na TIMC (Taiwan Innovative Memory Company) a letos v únoru se taiwanská vláda rozhodla, že TIMS už finančně nijak nepodpoří.

TIMC ale na smetiště dějin patřit nebude, vláda se asi rozhodla, že když této iniciativě věnovala více než rok, neměla by jí nechat jen tak vyšumět. Dostane na vývoj celých 40 % a zabývat se má NAND flash, serveru DigiTimes to sdělili lidé z Department of Industrial Technology (DoIT), které pod ministerstvo patří. Žádost o dotaci podalo přímo vedení TIMC a dojde zde ke spojení s aktivitami ESMT (Elite Semiconductor Memory Technology, ProMOS a Photonics Semiconductor Mask Corporation. TIMC už mezitím podepsala dohodu s americkou firmou Nanostar a získala tak potřebné patenty NAND flash technologií.

Zda půjde o vývoj nějakých MLC s více stavy, něco zcela inovativního, či o současnou technologii, to se zatím nikde neuvádí.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Taiwan věří NAND flash

Pátek, 2 Červenec 2010 - 14:20 | HKMaly | To se zatím nikde neuvádí, protoze to nikdo nevi...

Zobrazit diskusi