Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Task Manager Windows 10 dostane monitoring teploty GPU

Vice aplikaci pristupujicich k senzorum najednou dela obcas neplechu, lepsi by bylo, kdyby se na to Microsoft vykvaknul a radeji Windows 10 opravil do pouzitelneho stavu. Na mereni teploty CPU a GPU je MSI Afterburner.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja pouzivam Ryzen Master

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pomalu přestávám doufat, že Microsoft někdy W10 dostane do stabilního stavu jako byly W7. Naštěstí mi ani moc nevadí linux, takže ať si ta indická Nutela vymýšlí sebevětší kraviny, já alternativu mám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Použitelného stavu? To je spíš takové klišé.
Žádný OS není dokonalý. Stejně jako si na zatloukání hřebíku neberu multimeter, ale kladivo, tak i OS vybírám podle potřeby. Někde má milux, někde MacOS a někde Windows a nemám pocit že by byly nepoužitelné.
Za mě hlásím, že W10 na hraní her, DTP, DTR, CAD, Offiice applikace a to včetně připojení na rentgeny, multimedia včetně střihu ve Vegas Pro a brosowsování na internetu fungují bez větších problémů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

asus aisuite

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že sú ďaleko užitočnejšie veci, ktoré by mal Microsoft zapracovať.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"ale běžný uživatel, který nemá nainstalovaný žádný monitorovací software, nebude muset pro kontrolu teploty spouštět ovládací panel grafické karty"

Takový uživatel se předně o teplotu grafiky vůbec zajímat nebude, a když ji uvidí, tak ji stejně nebude schopen vyhodnotit, protože v krámě v seznamu specifikací nepíšou provozní teploty, které si novodobé grafiky pohlídají samy a pokud by byl někde problém, sníží svůj výkon. Naopak se může stát že z toho údaje bude usuzovat problém, který vůbec neexistuje, jak jde poměrně pravidelně vidět v různých HW diskuzích.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Navic nevim, kolik "beznych uzivatelu" vubec pousti task manager. Rekl bych, ze naprosta vetsina ani nevi co to je, natoz aby to umela nejak interpretovat a jeste vetsi iluze je, ze by na zaklade toho byli chopni nejak opravovat system.

Abych rekl pravdu, protoze nijak agresivne netaktuji, teploty resim az kdyz se mi pocitove neco nezda. Jako treba vetraky huci jako hovado... Ale primo teploty stejne tak neresim, spis jdu potom, co to vytizi (MS zalezitosti jako Skype a Teams maji takove nepekne vlastnosti, ze obcas vyleti na 70% CPU) a pozabijim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Běžný uživatel se v první řadě do tohoto okna vůbec nedostane, protože ho nikdy nenapadne přepnout ten nový správce úloh do režimu „Více informací“, pakliže ho vůbec někdy sám spustí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

:D joo, to je, řekl bych, oprávněná obava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je tutovka. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chdáci pavoučci ;(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan Fahrenheit se v hrobě otáčí za ten teplotní trolling. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky nic nevymyslel, jen přeškáloval cizí stupnici, aby dostal hezčí čísla. Mimochodem, na to, jak američané bojovali o svou nezávislost na britském impériu, nějak moc lpí na imperiálním "systému*" jednotek.

* Používat desítkovou číselnou soustavu, a jednotky dělit na třetiny, sedminy, dvanáctiny, sedmitisíciny a nebo bůh ví na co ještě, může nazývat systémem jen masochista. Úhledný souhrn délkových jednotek mluví za vše: [ https://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_units#/media/File:English_Length_... ]

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty jednotky jsou brutalni, ze jich je tolik jsem nemel paru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vicemene to same ve videu:

https://www.youtube.com/watch?v=r7x-RGfd0Yk

.... a to jsou jenom jednotky délky. Podobne uzasnej maji i zbytek (vaha objem atd), i penize. Znate "batovske" ceny, treba misto 2 GBP je cena 1.99 ? Tak v puvodnim britskem peneznim systemu (https://en.wikipedia.org/wiki/%C2%A3sd) to bylo o dost lepci:

£1/19/​11 3⁄4d. (one pound, nineteen shillings and elevenpence three farthings: a psychological price, one farthing under £2)

... Terry Pratchett si z toho dela prdel v Good Omens:

"NOTE FOR YOUNG PEOPLE AND AMERICANS: One shilling = Five Pee. It helps to understand the antique finances of the Witchfinder Army if you know the original British monetary system:

Two farthings = One Ha'penny. Two ha'pennies = One Penny. Three pennies = A Thrupenny Bit. Two Thrupences = A Sixpence. Two Sixpences = One Shilling, or Bob. Two Bob = A Florin. One Florin and one Sixpence = Half a Crown. Four Half Crowns = Ten Bob Note. Two Ten Bob Notes = One Pound (or 240 pennies). One Pound and One Shilling = One Guinea.

The British resisted decimalized currency for a long time because they thought it was too complicated."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Američani nepoužívají imperiální systém jednotek.
(Imperiální systém a americký systém jsou dva různé.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze nezacali od procesoru. Jinak celkem fajn funkce pro rychlou kontrolu, kdyz je clovek na cizim PC, kde nema zadny pomocny SW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Stejně tak snadno by mohli implementovat teplotu disku, dneska už to skrze SMART vrací snad skoro všechno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Až na SSDčka. Tie myslím žiadne teplotné čidlo v sebe nemajú ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale jisteze, ze maji. Jezte jsem nevidel SSD bez teplotniho cidla. Tim nerikam, ze nenexistuje, ale vetsina ho ma.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejen ze ssd cidlo maji, ale u tech vykonnych se bezne v testech resi jak moc se hrejou a jak moc na zaklade zvysene teploty snizuji svuj vykon...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene nekdy je potreba teplotu odecitat proprietarnim SW vyrobce SSD, nebo dokonce ji zvnejsku precist nelze a slouzi jen pro interni potrebu disku.

Ale vetsinou to disky reportuji ..... Me palk rve CrystaldiskInfo, ze 55C je na disk moc velka teplota, nechape, ze nejde o plotnovy disk (kde to prilis vysoka teplota je) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.