Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Teherán je novou baštou kryptobaronů, ti však působí výpadky sítě

Ta cipovina už spotřebuje 110 % elektriky ČR. https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fajn, to by případný útočník musel použít víc jak polovinu spotřeby elektřiny ČR, aby dokázal síť napadnout. Takové zdroje už skoro nikdo nemá(max státy), proto je bitcoin extrémně zabezpečený. Výborně, jen tak dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zabezpečený tak, že stačí, aby si jen jeden stát (Čína) uprdl a skončí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zabezpečený je sice dobře ale jeho hodnota je daná pouze důvěrou v nekonečný růst. Stačí zavést regulace po kterých volá kupříkladu šéfka ECB a bude vše jinak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ty regulace přijdou právě proto že se tím obchází ekonomika a sankce nastavené některým státům. Otázkou tak je zbývá kdy to přijde :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přijde to tehdy kdy na to kývnou USA, EU už se na regulaci nadšeně třese.¨

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se na to třesou tak věrozvěsti FUDu po diskusích

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bacha na to přečtěte si ve Forbesu vyjádření Christine Lagarde. Ta paní má obrovskou moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak extrémně zabezpečený není - je zabezpečený z hlediska klasické technologie, ale jakmile se slušně rozvinou kvantové počítače, je v ... (ono ostatně kvantové počítače dělají převrat v kryptografii celkově) Uvádí se, že na zcizení libovolné bitcoinové peněženky v řádu jednotek minut stačí kvantový počítač který má 4000 qubitů. Obor se raketově rozvíjí, momentálně jsme někde lehce pod 100 qubitů, IBM slibuje že v roce 2023 bude v provozu mašina co má 1000 qubitů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí je touto energetickou nepoužitelností proti Bitcoinu současně také zabezpečená globální společnost -- bez levné jaderné fúze nehrozí, že by kdy Bitcoin hrál jakoukoli výraznější roli ve světové ekonomice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele podle toho webu připadne na jednu transakci (chápu například jako převod) 655 kWh, to jako vážně ? Wtf ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřil jsem, zapojil jsem google a přidávám se. WTF???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- chtěl jsem to úplně smazat,páč jsem si uvědomil, že jsem napsal kravinu, ale nejde to :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> že 450 MW odpovídá spotřebě stotisícového města (alespoň pokud počítám s údaji pro Českou republiku, mi toto srovnání docela silně nevychází).

MW jakoze prikon (okamzita spotreba), nebo MWh ? Pokud prikon, tak to cislo mi prijde nerealisticky vysoke, pokud MWh tak realisticke.

Kazdopadne "spotřeba stotisícového města" je pomerne hloupy vyraz, protoze to zavisi na tolika promennych, ze ten rozdil mezi minimem a maximem muze byt naprosto brutalni (a prumer pak nevypovida o nicem..)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta vyjádření většinou uvádějí nezvyklou jednotku „MW za den“, takže si nejsem úplně jistý, jak to vlastně mysleli (případně do jaké míry je to vyjádřeno blbě).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to poměrně chytrý způsob jak obejít mezinárodní sankce. Předpokládám že zabavené farmy již čile těží pro ajatoláhy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Není se co divit. Levičáci celého světa ničí měny a úspory v nich uložené aby zachovali sociální stát. Není se co divit, že cokoliv, co by zavánělo alternativou zažívá raketový růst (kryptoměny, nemovitosti, zlato, ale i akcie....).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na levičáky bych to až tak nesváděl. Nůžky v nerovnosti majetku se nám závratnou rychlostí rozevírají od druhé světové a střední třída jako tahoun ekonomiky dostává extrémně na prdel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono se není co divit, když jí stát sebere a přerozdělí více než 60% jejího produktu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to těžko definovatelná směska zhovadilosti - nejde použít jen klasické dělení pravice/levice. Systém který řídí miliardáři/bilionáři, vysávající střední třídu a podporující a rozšiřující chudinu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pak je potřeba se ptát proč nejsou státy schopny zdanit korporace tak jako střední třídu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože korporace ty státy ovládají. "Zalobovat" poslance pro ně není problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Populistický žvást? Přinejmenším v USA tyhle nárůsty nerovnosti korelují se snižováním daní, ne s jejich růstem. Radši se ani nedívejte na zdanění v USA době největší konjuntury, nebo vám vybuchne hlava. ;) (Ovšem ani tehdy to nebylo těch vašich blouznivých šedesát procent.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelze porovnávat daně v USA a "daně" v ČR.

V ČR je přesnější mluvit o odvodech - daň z příjmu, sociální pojištění, zdravotní pojištění, ...
+ nepřímé daně (DPH, elektřina, obnovitelné zdroje, ropné produkty a jiné "spotřební daně")

Pro (velmi) hrubé porovnání se podívejte na datum tzv. "Daňové svobody". USA březen-duben, ČR konec června-červenec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Střední třída, respektivě i všechny ostatní, dostávají na prdel právě díky těm levičákům, kteří zvedají daně, vymýšlejí debilní regulace, byrokracii a dotace. Socani a jejich další formy tu po revoluci převládají, pravicové vlády byly akorát v devedesátkách.

Polosocan Babiš udělal za svou politickou kariéru asi jen jedinou dobrou věc, snížil daň ze mzdy. Problém je, že zcela zbytečně vytváří gigantický schodky v rozpočtu a vyhazuje peníze oknem. Takže se od těch socialistů až tak neliší.

Rozdíl je pak v tom, že kdo má prachy si najme lidi, kteří mu řeknou jak se to dá ojebat a celkově jejich zdanění je mnohem menší (asi tak 15%) než daň z práce coby zaměstnanec na což se nabalují další daně (do změny bývalo cca 60%). A ještě mají páky na tom jak upravovat legislativu v jejich prospěch. Také se jim otevírají mnohem lepší možnosti, zatímco v bance je úrok 0.x% p.a. v lepším případě, na trhu jsou poměrně bezpečný možnosti investic s 20% p.a., ale je to podmíněno většíma částkama.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Taková ta západní levicovost pro horních deset tisíc a jejich lobbisty:). Komu prospívají dotace na soláry, špatně pojaté emisní limity aut, biopaliva, celý pokrytecký systém spojený s CO2 apod. euro/US zhovadilosti? Spíše těm bohatým. Střední třída a chudí by se bez toho měli lépe - víc by jim v kapse zůstávalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No moment ale BTC chtějí regulovat těžcí pravičáci navázaní na bankovní sektor to vám tam něco trošku neklape.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo to nejspíše nejsou pravičáci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to záleží na definici, viz můj příspěvek níže. Nemá smysl se hádat co je pravicové a levicové. Jde o to, že pokud jste slušný, pracující člověk respektující zákony, platící daně atd. tak je to v pohodě a nazývejte se jak chcete. Já osobně to nazývám "levičáctvím" a naopak individualismus "pravičáctvím", protože logicky individualista má blíže k ohýbání obecných pravidel a zákonů směrem ke svým individualistickým = sobeckým potřebám. Nemusí to tak ale být. Jsou určitě i pravičáci respektující pravidla, platící daně co nechtějí nic ohýbat.

Čili jde spíš o to, zdali jsou tyhle elity co ovládají banky a vládnou nám morální či nikoliv. Já myslím že ani náhodou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tam valnou logiku co k čemu má blíže moc nevidím. Levičák/komunista ohýbá obecná pravidla na základě své ujeté ideologie a svých zcela sobeckých představ, které falešně vydává za nějaké vyšší morální cíle. A to asi tak naprosto všichni.

Zatímco pravičák je defakto každý, kdo žije svůj život, vydělává, má rodinu nebo různé zájmy a na debilní ideologie nemá čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já nehodnotím ideologie jako Vy, nazývat nějaký směr "ujetý" je vulgární. Jen se snažím vymezit pojmy, protože bez toho je jakákoliv diskuze bezpředmětná. Dal jste nám SVOU definici "levičák/komunista". Já s ní pochopitelně nesouhlasím z důvodů o kterých jsem psal, nicméně bych byl rád kdybyste si uvědomil , že je to pouze VAŠE definice toho pojmu, nikoliv obecně platná - a mimochodem je zcestná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z mála zemí, kde to umí je Dánsko. Střední třída je tam opravdu bohatá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zároveň je to země s jedním s nejvyšších zdanění na světě. Zajímavé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, začalo to v 60. letech 20. století.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Levičáci celého světa ničí měny a úspory v nich uložené aby zachovali sociální stát"
Je pěkné, že máš svého "nepřítele", abys mohl být vnitřně šťastný, ale věc je komplexnější. Žádní "levičaci usilující o sociální stát", kteří jsou zároveň u moci neexistují.

Věc se má přesně naopak - "sociální stát" ve skutečnosti arogantním sobeckým zkorumpovaným oligarchům a jejím firmám (případně jedincům mající firmy ve svěřeneckých fondech kterých jsou jedinými beneficienty) NEVADÍ, dokud je placen z daní střední třídy a sami mají pro své korporace zajištěny nízké daně+dotace atd.

Je takovýto individualista snad levičák myslící na druhé? Ani ho.no! Naopak je archetypem "pravicového sobce-individualisty" zohledňující pouze sebe a své potřeby nad zájmy všech! Celá jeho "sociální" politika je jen zástěrka/přetvářka a volební slib chudákům kvůli hlasům, kteří jsou mu ukradení. A proč nezískat hlasy tak, že z kapes střední třídy vytahá peníze na vysokém zdanění a nedá jednorázové příspěvky důchodcům, slevy na jízdné a podobné nesmysly, když to hlavně jeho korporáty (nebo korporáty ve svěřeneckých fondech kterých je jediným beneficientem) nebude NIC stát? + ovce ho za to ješťě budou milovat jako snad "levicového" a "sociálního"

Situace kdy jedni chudí (střední třída) obviňují ještě větší chudáky (low class) je přesně ta, která elitám vyhovuje a rozděluje společnost. Chyba střední třídy hlavně v Česku je, že lidi co mají 80K na výplatu se vidí blíže k elitám co mají 1M+, než k pracujícím chudým za 15,20. Matematicky je 80 samozřejmě blíž k 20ti než k 1M, ale hraje v tom pochopitelně roli psychika - kdy se nechci ztotožnit s chudými pracujícími, potom co jsem celej život dřel, nejsem blbej, odřel jsem si vysokou školu atd. Ve skutečnosti existují jen skupiny dvě - elity a zbytek. A proto low a middle class měla držet za všech okolností spolu, tzn. low nezávidět té middle že mají lepší bydlení/auto a podobné nesmysly, protože na tom ve skutečnosti nejsou o moc lépe. Stejně tak má middle class bojovat za low class a hlavně tu pracující low class vrstvu aby se měla lépe - a nejde o podporování socek, ty existují v každé společnosti, katastrofou je, když člověk za 8h práce denně nemá pomalu ani na bydlení/stravu

A tak to je, měli bychom držet pospolu a naopak se ptát elit proč mají stropy na odvody, platí nízké daně, když taky mají jedno břicho, jeden penis atd..

A proto příště než ten zkorumpovaný EU systém ovládaným pravicovými elitami nazvete "levičáctvím" tak si ujasněte nejdřív jak to vlastně je. Děkuji. Jak to vidím já, tak "být křesťan" pro mě neznamená "být pokřtěný", ale taky v Boha nejdříve věřit a stejně tak to je s tím levičáckým sociálnem. Sám se zeptej kolik mají EU elity společného s nějakým levičáckým odbojářem, který nasazuje život někde v džungli a bojuje jen proto, aby žil v zemi, kde si alespoň prací vydělá na jídlo pro svou rodinu, protože to je "levičák". A fakt nevidím NIC, co by měl společného takový borec s nějakým pracháčem v saku na míru.

Nakonec chudák co nic nemá asi toho přes krypto moc nevypere, takže opět je problém jinde

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Výborně popsáno. Až se nechce věřit, že takový koment najdu na random technologickém webu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého to je docela mimo. EU je zcela viditelně v rukou levicových politiků, kteří pocházejí ze svých socialistických stran skrz celou Evropu. Mají drtivou většinu a tím pádem dělají legislativu a určují celkový ideologický směr. Nějaké to zasedání EU parlamentu jsem viděl, také dokážu rozpoznat mluvící hlavy, členy komise, předsedy, viděl jsem i jejich jiné projevy mimo EU parlament atd. Je to skupina levicových elit (včetně zcela neznámých podržtašek typu Von Rumpuy, von Lejnová), kteří otevřeně vzývají marxismus a (mimo jiné Juncker) a další socialistické formy, nebo extrémistické levicové směry - maoismus (Barroso). Je to plný dalších levicových extrémistů a celkově naprostých magorů typu Martin Schultz nebo Timmermans. Těm co skončí mandát, akorát předají místo dalšímu v řadě. Kdyby lidi věnovali trochu času a sem tam někdy sledovali co je ta skvadra zač, asi by to nebylo 50/50 co se týče názorů na vystoupení z EU.

Jediné co je, velké firmy a banky (vůdčích států) mají zadní vrátka jak prosadit svůj návrh. Já jako nejnižší organizační celek v EU nemám žádnou šanci něco byť navrhnout i kdybych sehnal 10 milionů lidí co by to podpořili, malé státy ji mají také naprosto minimální a navíc díky ztrátě práva veta (s Lisabonskou smlouvou) nemají žádnou legislativní šanci něco zvráti, velké státy mají šanci na prosazéní svého návrhu velkou a korporáty drtivou část schvalovacího procesu jednoduše netransparentně obejdou. Ten systém je tak stavěný. A pak můžě být otázka jestli korporativismus má něco společného s pravicovými idejemi, tedy s liberalismem a také jestli jim šéfují lidé, kteří mají nějaké normální psychické rozpoložení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale já s většinou toho, co jste popsal že se děje souhlasím. Já jen nesouhlasím s tím, jak jste si to pojmenoval a nasadil na to své černobílé (přítel/nepřítel) vidění. Znova opakuji, že elita disponující mocí a bohatstvím nemá nic s původní ideologickou levicí a sociálním státem společného a má to blíž k pravici. Jste zaujatý, vidno z toho, že jako příklad "levice" uvádíte extremistické formy (maoismus). Dělám to snad já? Kdybych byl stejně vulgární jako Vy, tak uvádím jako příklad "pravice" Pinochetův režim. Budete ho snad obhajovat? A jakpak vysvětlíte, že tady bráním ideologickou levici, ale souhlasím se zkorumpovaností EU elit, Babišem atd. když to dle Vás patří vše do jednoho "pytle - levice". To prostě smysl nedává, neměl bych pak obhajovat vše?

Elity = individualismus. Individualismus = pravice. A->B a zároveň B->C pak A->C, jednoduchý Aristotelovský sylogismus. Platí to pro všechny Babiše bez ohledu na to , ,že dělají naoko sociální politiku. Já pojmenovávám věci, lidi a pojmy jakými jsou skutečně uvnitř a jak se chovají, ne dle toho k čemu se hlásí. To je mezi náma asi podstatný rozdíl. Pro mě je "růžové auto" stále auto, pro Vás spíše "růžová"
Ani nevím proč s Váma ztrácím čas, Vy jste se prostě už dávno rozhodl kdo je špatný a kdo dobrý a jen jevům kolem Vás dáváte takové "nálepky"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná ukázka toho, že v neexistuje dotace, která by ve výsledku pomohla. Kdyby měli tržní ceny, tak za peníze mohli vybudovat sítě ze zlata a zároveň cenu postupně snižovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.