Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Teleobjektivy 600 a 400 mm plus makro 100 mm – Canon zbrojí na letní olympiádu

Ty 400 a 600mm si mohli nechat od cesty.
Jejich hodnota jako pouzitych objektivu bude nizsi oproti EF verzim, protoze adaptace na cokoliv mimo RF mount je silne omezena.

Vylucuji pouziti adapteru EF->RF mount
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1433719-REG/canon_mount_adapter_e...
bez toho aniz by prinesly dalsi vyhody. Tj. - ja bych si radeji koupil EF variantu, nebo pockal na "opravdovou" RF verzi. Stejne tak to udela valna vetsina fotografu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto by som povedal že skôr budú tie objektívy, ktoré budú v rámci Canon Profesional Services k dispozícii na zapožičanie spolu s telom R3. A prečo vôbec také niečo vyrobili? Lebo v princípe pri tej ohniskovej vzdialenosti by aj tak veľa toho nevymysleli, potrebovali rýchlo nejaké dlhé svetelné ohniská a zároveň vysokú odolnosť voči nárazom a poveternostným vplyvom. Hlavne tá odolnosť sa pri samostatnom adaptéri nedala zaručiť. Treba si uvedomiť, že profesionálny reportážny fotograf sa síce o svoju techniku stará, ale určite nie ako v bavlnke (nie ako niektorý nadšený amatéry, ktorých technika aj po 5 rokoch vyzerá ako nová), tu sa očakáva kde tu ťukanec, sprcha vody či rýchle presuny bez adekvátneho zabalenia na prenos.

Čiste RF varianty (teda od základu navrhnuté objektívy) by som čakal na LOH 2024, skôr asi nie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že extendery RF 1,4x/2x jsou podstatně dražší než jejich EF verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty obrázky s ukázkou sférické aberace jsou nějak divně - jen první je prolinkovaný a druhé dva mi připadají stejné, chybí tam ještě něco?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

áno v čase 13:40 ešte chýbajú linky a práve tie obrázky sú rovnaké, na oboch je +2EV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za upozornění. Měl jsem nějaké problémy s nasazením a evidentně vše nesedlo. Bohužel, to nejsem nyní schopen opravit :(. Doporučuji mrknout na produktové video, viz linky pod článkem, tam je to nejlépe vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Zajímavostí je poměr zvětšení až 1,44 : 1, nejkratší zaostřovací vzdálenost je 26 cm. Standardem pro tuto ohniskovou vzdálenost je zvětšení 1:1, tj. v tomto směru nemá Canon konkurenci. Ani ve vlastních řadách."

Jak se přesně definuje existující konkurence (LAOWA 100 mm f/2,8 2x Ultra Macro APO pro Canon RF, zvětšení 2:1, minimální zaostřovací vzdálenost 24,7 cm)?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip. Určitě to konkurence je, akorát jsem o tomto skle vůbec netušil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že existují objektivy s větším zvětšení, ale nemají autofokus (který se v makru spíš nepoužívá, ale to je vedlejší), takže v této kategorii Canon zatím nemá konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozem sa opytat ctenych fotografov?

K comu je vam informacia ze

Konstrukce 17 členů, 13 skupin

Co z toho sa da vycitat.

Keby to bolo 16/14 tak je to ine ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to trochu naznačí komplexitu dané konstrukce. U zcela nového ohniska pro nový bajonet (RF) to může mít omezenou srovnávací hodnotu, ale u budoucích generací II,III to může v kombinaci s typem použitých optických prvků něco napovědět. Například zoom EF 70-200/2,8L IS má 23 členů v 19ti skupinách, dříve dostupný teleobjektiv EF 400/5,6L (bez stabilizace) si vystačil s pouhými 6 členy v 5ti skupinách. Větší schopnosti, optimalizace na digitální snímače a splnění obecně vyšších nároku si holt vybere svou daň (v lens/US$).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na jakou olympiádu probůh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta co měla být v Tokiu loni a nebyla, bude letos v červenci až srpnu. Bez zahraničních diváků. Rozhodnutí padlo tuším před měsícem, zatím se ho drží. Jestli opravdu proběhne nevím, ale zatím se všichni tváří, že ano :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak to chápu, teleobjektiv aby se dalo načuhovat přes plot ze sakra velký dálky, když to bude zavřený Jestli tu olympiádu fakt takto uspořádají, tak můžou navázat na omylpiády typu Berlín, Moskva či LA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teleobjektívy sa používajú pri fotení športu úplne blízko, neverili by ste aké je ohnisko 200mm krátke pre väčšinu športov (napr. futbal, vodný slalom, atletika). Používajú sa úplne bežne. Schválne zadajte do Google "canon olympic rio" že čo Vám dá za obrázky. Napríklad tam bude aj tento https://cdn.fstoppers.com/styles/large-16-9/s3/lead/2016/08/equipe-stora...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.