Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: malé vodní chlazení NZXT Kraken X31

pjeknee ale . ja mam na jednom pc dva krat : Corsair Hydro Series H45 CPU Cooler za 45 eu kus.. nie je o com ..za tu cenu paradny vodnik na server doske z e5 2670v1 . lacnejsi vzduchac z podobnym vykonom je snad ani nieje..z vzduchacmi je tiez problem aby pasovali nad pamate alebo ine..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

all in one vodni chlazeni ma zasadni problem v tom, ze nic nechladi regulatory na zakladni desce, ktere by normalne chladil proud vzduchu od ventilatoru na cpu chladici.

Takze super chlazeni vodou, a vedle nej ma vrm 120 stupnu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je v tom za kapalina? Je to nevodive, kdyby se to nekde rozervalo?
Jinak me teda asi nejvic zaujaly ty 125 a dokonce 220W varne konvice. Priznam se, ze AMD vubec nesleduju, ale to, ze se to stale jeste prodava a rozhodne ne za male penize, mi skoro vyrazilo dech ..... 32nm dneska? Kdyz intel uz ma vic jak rok 14nm??? Nebrte to jako pobidku pro flamewar, ale myslel jsem, ze AMD ma uz aspon tech 22nm .... a ze tem primotopum s mizernym vykonem je uz davno konec. Jsem vedel, ze AMD proste i7-6700k mit nebude, ale cekal jsem, ze se spotrebou dnesni desktopove CPU do 100W vejdou vsechny ...... 220W, to je ulet .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když by se všechny desktopové modely vešly do 100W, tak by to bylo nevyužití potenciálu. AMD má i 28nm Excavator. Nm už nemají takový význam jako kdysi.
28nm nirvána: AMD Athlon X4 845 v testu s GeForce GTX 750 Ti
http://diit.cz/clanek/28nm-nirvana-amd-athlon-x4-845-v-testu-s-geforce-g...
220W varná konvice je dost hloupý vtip, když použitelná rychlovarná konvice má spotřebu o řád vyšší - 2200W.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebojte v EU je brzo zakazou a budou se moct prodavat jen pomalovarne aby se usetrila elektrina, aby to bylo vic ekologicke... :))

(jako - se smeju ale ono to neni az tak uplne vtip, ta banda blbů to nejspis fakt prosadi)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

inac, 130W nieje problem dostat na i7 6800K
tiez je to varna kanvica?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak s kámošem jseme dospěli ke stejnýmu závěru ... než po pár měsících vyrochtaný čerpadélko , to raděj pořádnou kostku na CPU a velké ventilátory na pomalý chod ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačne súhlas. V dnešnej dobe kde väčšina bežných CPU nejde cez 65W, sú vodné chladenia neopodstatnené.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musíme si přiznat, že vodní chlazení není běžné, a tak se neosazuje na běžná CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po pár měsicích vyrochtaný čerpadlo u výrobku se zárukou 6 let?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o běžnou mantru jistých lidí, někdy kdysi dávno četli na internetu, že někomu chrochtalo čerpadlo a tak jsou přece všechny AIO totálně naprd.

Přece 2kg noctua mechanicky nijak desku ani okolí nenamáhá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SilentiumPC Fera stoji 700,- a Arctic Fan F12 PWM stoji 130,-, ale potrebujete ho trikrat, jednou dopredu na case, jednou dozadu a jednou na procesor treba v mem pripade i7-6700. Pripojite na PWM a uzivate si naprosto ticheho PC.
---
S vodnikem nemam zkusenosti, ale predstavuju si typicke vyuziti na pretakt i7-6700K, jinak to postrada smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O F12 bych si pomalu neopřel ani kolo, příliš mnohokrát mi začaly vibrovat, nebo se zastavily úplně. Do nějakého PC na občasné použití asi OK, ale jinak radšej Noctuu co fakt těch 6 let vydrží naprosto v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem zase rad za Asus Al Suite a jeho Fan Xpert. Bez nejakeho sloziteho laborovani se sam vcelku dobre nastavil a ovlada vetraky jak je potreba.

Jen jsem nejak nepochopil, proc treba u jedne Noctuy tvrdi, ze jde ovladat az od 40%, kdyz uz se toci od 20%ti procent a plynule zrychluje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle produkty se podle mě kompletně míjí s důvody proč chtít vodní chlazení. Teplo se stejně v konečné fázi předá okolnímu vzduchu. Přes klasický kovový chladič. Takže dělat vodní chlazení se stejně velkým (malým) chladičem, jaký lze mít u nevodního chlazení, prostě příliš nedává smysl.

Ok, může to mít smysl v případech malých beden a v těch případech, kdy to teplo chci předat do vzduchu jinde než v prostoru kolem CPU. To smysl dává.

Pro mě osobně je těžiště vodního chlazení hlavně v tom, že teplo rychle odvede od CPU a klidně i mimo case do obrovského radiátoru, který nepotřebuje ani ventilátor a chladí se to konvekcí. Takže kromě čerpadla žádný jiný zdroj hluku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne je to tak, ako si to napísal. Podstata bola nehlučná prevádza. Lenže všetko, ako je dobrým zvykom modernej demokratickej doby, sa všetko robí podľa želaní majiteľa a jeho stáda dutých hláv. Potom to tak vyzerá a všetko je domrdané.
Veľké veže s radiátormi a obehovými čerpadlami boli úplne inde, len v PC case. Ale teraz móda All in one je krédom všetkých managerov. Ešte pred dvoma rokmi všetci tvrdili, že tablet úplne nahradí notebooky a aj PC. A kde sú dnes? Ešte kúsok vyžmýkame z ľudí hodne evríčok za nezmysly a potom za vrátime k základom a vyhlásime, že sme objavili ameriku.
Dnešní ľudia sú tak osprostený, že tvrdia, že tá kopa čo nakládli na wc je oveľa lepšia a voňavejšia ako tá kamarátova od vedľa. Bezhlavo veria že od čierny kráv je čierne mlieko a z bielych, biele mlieko.
Much Doge ja by som neoprel kolo o tvoje slová. Trepeš dve na tri. Mám to presne urobené ako Redrmax a PC je absolútne nepočuteľné. Čo si myslíš, na čo je rada CO. Ale tebe to zrejme nič nehovorí.
Mám kusy ešte z roku 2005 (vtedy ešte Arctic Cooling) a slúžia doteraz k spokojnosti. To sa nedá napísať o Scytche alebo Cooler Master. Po dvoch rokoch sú z nich rapkáče na púť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.