Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test současných grafických karet pro AGP

Teda takhle nepřehledné grafy jsem dlouho neviděl. Proč mají proboha ten efekt prestupu barvy a proč je Nvidia červeně????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna by skor zaujimalo preco neboli pouzite nove catalisty ktore maju lepsi vykon v niektorych hrach...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Resetko:
Za jak dlouho myslíš, že vznikne taková recenze? Já jen, že Catalysty 7.5 vyšly teprv včera...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny test, no tie grafy katastrofa, neko som skoro o oci prisiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: to preci vi kazdy clovek co to ma v hlave v poradku.. 4 grafiky par her par testu.. aby to bylo trosku objektivni tak dobre prezenu to.. 1hodina pro kazdou grafarnu ;) Takze bych to videl ze jsi mel pujceny grafarny tak na jedno dopoledne :D A to maximalne.
A ted vazne ? tak 3 dny ? Me by to docela zajimalo kolik casu zabere takovy test a jak to pri tom vlastne probiha, kolik lidi na nem dela, atd. A kdyz uz jsme u toho, nemate v planu poodkryt nam zakulisi www.cdr.cz ? Prostredi, pracoviste kazdeho z vas ;) a tak ? Treba i technicke zazemi by me zajimalo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Tomaio:
Hehe, kdyby to šlo udělat jednu recenzi za 3 dny, tak by to bylo úžasný. Jenže my jaksi neděláme jen na recenzích, my taky píšem zprávy ze světa IT. Pak taky žijem svůj vlastní život ... zkrátka na recenze se věnují až ty poslední zbytky času (v mém případě určitě, zrovna já do toho vkládám v drtivé většině svůj volný čas, jen když se to zpravidla v pátek a někdy i den, dva předem finišuje, tak i čas pracovní).
Tuhle recenzi jsem ale nedělal já, takže ti jen můžu prozradit, že jsme ji celé odpoledne dolaďovali, a to úplně všichni. Jinak je za tím z drtivé většiny práce jednoho člověka (aktivní recenzování, vytváření grafů, sepisování, nějaká úprava...) - a pak práce nezanedbatelné části týmu, která se stará o to, aby vůbec bylo co recenzovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak WIFTe, nekecej. Tri dny maji prece 72 hodin. a za tu dobu se da udelat spousta veci :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: no me je jasny ze se neda delat na jedny veci v kuse, to jde asi jen v nemocnici pri opreaci. Tam by nebylo vhodny obihat k necemu dulezitejsimu. Bral jsem to jako cisty cas, ktery tomu dotycny clovek opravdu venoval. Stejne by to chtelo nejaky clanek o recenzi jako takove. Myslim ze by to nezajimalo jen me. Stejne jako "pozadi" cdr serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ceny bez DPH ????? Nechápu a nikdy nepochopím :(( Zajímá mě konečná cena a ne daňový základ, co je to za zlozvyk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze bych uz konecne vymenil Radeon 8500 PRO? Ne jeste pockam co se vyklube z HD2600XT.

Pekne srovnani, ale zvolene barevne schema grafu neni podle me vybrano nejstastneji. U grafu k Supreme Commanderu je jeste jine poradi karet nez jake u grafu ostatnich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Pitris25:Tak si tu recenzi zkus zkus napsat sam,misto hledani much...blboune

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mplic ? - proč blboun? Že by snad 99% čtenářů CDR serveru byli plátci DPH? Nikdo nekritizuje test, jen nepochopitelný zlozvyk uvádět ceny bez DPH. Tak se uklidni, je pátek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

autor: WIFTe, mas na 1. strane drobnou chybu ve specifikacich karet. X1650 ma 12 PS (4 RBU), X1950 ma 36 PS (12 RBU). Nevim jak to presne vztahnout k uvedenym pixel pipelines -  IMHO odpovidaji spis tem RBU, ale to by mel posoudit nejaky odbornik na larchitekturu GK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten Gainward nVidia 7800 GS mam uz par mesicu a sel mi odemknout a pretaktovat na GF7900GT :-) na agp snad nic lepsiho neni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mmm, nejako se mi ty cisla, ktery sotva z tech necitelnejch grafu prectu, nepozdavaji...aneb napr.: http://www.firingsquad.com/hardware/powercolor_radeon_x1950_pro_agp_revi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zenska pise recenzi o grafikach a 7800 je vykonejsi nez 1950Pro no reknete LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amen :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde sa da aktualne kupit grafika Gainward 7800GS+? Googloval som, ale zatial neuspesne...:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hi dase jeste denska koupit v nejakym ceskym eshopu nejaka zakladni deska do socketu 939? (nejakou dobrou neli nejlepsi co je aby dlouho vydrzela...) chtel bych na testovani mam Hercules 9700Pro,X300,X700 pro,X1600XT,X1950XTX tak sem si chtel udelat nejaky testy a abych to mohl do budoucna doplnovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim jako AGP :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> DukeDukemCZ:
Jestli chceš testovat AGP karty naplno, zkus si spíš sehnat takovou desku s čipsetem Intel 865, která podporuje Core 2 Duo (Quad / Extreme) ;). Ono ale záleží na tom, co chceš opravdu dělat, jestli testovat výkon AGP grafik, nebo zjišťovat, zda pro tu kterou plečku má ještě to či ono význam kupovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu podařený test a to hned ze dvou důvodů :
1. Konečně se někdo zabývá běžnými produkty a reálnou situací (ve které se čas od času ocitne téměř každý) a ne posledními novinkami, které si stejně kupuje málokdo
2. Autorka stejně jako 90% populace nic nepřetaktovává a produkty podle přetaktování nehodnotí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně takový test jsem potřeboval - zrovna řeším tenhle problém - počítač neměním bo by to bylo drahý  tak možná tu grafiku bych prohodit mohl (i tak budu muset rozbít prasátko)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pěkný test! Děkuji autorům za to, že se věnují i takovýmto testům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AKURAT predavam Gainward nVidia 7800 GS
je to dobra karta len ked umre doska tak neostane nic ine len ju predat :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MirecX04: Aka je to verzia karty, ktoru predavas? Je to taka ista, aku mali v tomto teste? Ak ano, pri "rozumnej" cene by som mal zaujem. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm zajimavy ze na cc maj jen

BFG GeForce 7800 GS OC 256MB
4 841,-bez DPH

5 761,-s DPH
Nvidia GeForce 7800 GS, frekvence 400MHz čip, 1250MHz 256MB GDDR3 pamětí s 256-bitovým rozhraním, TV-out, Dual DVI-I (redukce na D-Sub), DirectX 9.0, AGP rozhraní. 

 
coz ma polovinu pameti je pomalejsi a skoro stejne draha

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super test, taky jsem nad tím uvažoval (mám FX5200), ale vzhledem k mé sestavě mi nic jiného než kompletní upgrade nezbyde :-( Mám sice desku s chipsetem 865PE (mám Celeron 2,4GHz + 1GB RAM), ale se socketem 478 a redukci na 775 nebo Celeron D pro 478 jsem nikde nenašel :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2  MirecX04: Napis mi prosim na mail admin@serverx.biz nebo na ICQ 143805627. Diky ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: i865 s podporou C2D (Asus P5PE-VM) jsem kupoval před 2 měsíci a právě kvůli tomu, abych nemusel měnit paměti, grafiku a HDD (měl jsem 3 do IDE + 1 mechaniku) a získal výkon C2D. Ale vydrželo to právě jenom ty 2 měsíce a přešel jsem komplet na novou sestavu. On totiž u toho i865 je problém, že paměti máš max. 400MHz, což ale u CPU C2D 1066 udělá ve skutečnosti jenom 354MHz. Takže CPU výkonný, ale paměti k ničemu a celkově na prd. Když jsem k tomu ještě připočetl neuvěřitelný kravál z větráku u ATI 1650Pro AGP (to snad navrhoval hluchoň, kterýmu to nevadí) a skutečnost, že paměti DDR1 jsou mnohem dražší než DDR2 (chtěl jsem provést upgrade z 1GB na 2GB, ale zjistil jsem, že DDR1 1GB je za stejný prachy jako DDR2 2GB), tak bylo rozhodnuto. i865 byl dobrý čipset, ale je to už historie :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam pasivni 7600GS/2600+/2GB s nadherne tichym PC a celkem posilhavam po GW7600GTgs.
Jakykoliv vetrak na GK vcetne silenceru nesnesu. Celkem by me zajimalo jestli je nektery pasiv za rozumny peniz s to tuhle kartu uchladit (pri hrani CS:S). Pruvan ve skrini mam slusny.
Nevite nekdo o necem rozumnem ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Permanentní odkaz na tento příspěvek http://www.cdr.cz/a/diskuze/prispevek/165215 Pitris25 @ 89.24.25.50 - včera, 1. června 2007, 17:07
Proč ceny bez DPH ????? Nechápu a nikdy nepochopím :(( Zajímá mě konečná cena a ne daňový základ, co je to za zlozvyk?"

To není zlozvyk, ale naprosto přirozená a korektní věc, DPH nikoho nezajímá, to si určuje stát ne prodejce. Proto se vždy uvádí cena bez DPH aby si veděl pravou cenu výrobku, kolik si na to narve stát už je jejich věc.
K

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PL: uvadeni cen bez DPH je mozna bezna vec, ale rozhodne neni korektni. U velkoobchodu dejme tomu ano, ale u internetovych obchodu zamerenych na koncove spotrebitele je to jednoznacne umyslne nastrazena past. Koukni treba na alza.cz. U kazdeho vyrobku je velka cervena cena a pod nim mala seda s DPH. Nebo cybex.cz. Tam se clovek cenu s DPH dozvi az pri propracovani se ke konkretnimu vyrobku. Ten, kdo si to neuvedomi zajasa nad nizkou cenou, avsak brzy ho ceka zklamani. Mne osobne takovy obchod neprijde solidni, kdyz se snazi takto klamat. A patrne i autorka recenze se nechala nachytat.

"DPH nikoho nezajima"... jo, muze mi byt jedno, kolik je DPH, to proste neovlivnim, ale rozhodne me zajima, kolik doopravdy zaplatim a to je cena s DPH. A protoze ne vzdy ma clovek prehled, jakou sazbou je nejake zbozi ci sluzba zatizeno, tak mu cena bez DPH nerekne nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Helenko, už na základní škole se dětičky učí, nezačínat odstavce stejně. No a v závěru to bije přímo do očí - 2x přestože. A to máme tolik krásných slov, které to dokáží nahradit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něrpa: Vzdělání autorů je vyšší než základní. Anafora použijí, pokud to uznají za vhodné. 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snoopy:
zamysli se co pokladas za nekorektni a lumparnu. Ve statech se i v samoskach zasadne velkymi cisly uvadi vlastni cena vyrobku a malymi pod tim cena s dani. Vzhledem k tomu ze napr. ve Virginii je dph 4%, tak te cenovy rozdil netrapi.
Ze si na tom nase vlada namasti kapsu a pak to rozda sockam je vec druha. S cenovym rozdilem places na nespravnem hrobe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanek, diky za nej , neco podobneho jsem hledal. Jen tak dal!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bla: promin, ale co je mi po Statech? Ja nakupuju tady a tak kdyz jdu do kramu nebo si vybiram neco na eshopu, tak si chci nejprve vsimnout ceny, kterou SKUTECNE zaplatim. At si tam je klidne dodatek, jaka je zakladni cena, kolik je z toho DPH, vypalne, prirazka za luxus a kdo vi co jeste (casem). Fakt se mi nechce chodit do kramu s kalkulackou a pocitat, zda mi obnos v penezence staci, ci nikoliv. A politiku prosim vynech, rozhodne nemame nejvyssi DPH. A ze maji ve Virginii 4 % je sice krasne, ale zrejme na tom jsou trochu jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připojuji své pochvalné mručení k uvedenému testu.
Mám Ati Rage 128 a už by to pomalu chtělo trošku vylepšit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a k testu. Celkem zajimave vysledky, nebot obvykle vsude vitezila 1950Pro. Ze by to bylo jenom temi ctyrmi pipkami navic oproti standardu? Jinak Gainward delal jeste jednu 7800GS+ s jadrem G71 (cili 7900GT) a tedy s 24 pipkami. No ale k cemu to je, kdy ani jednu z techto dvou u nas uz nesezenu. Resp. jsem na ni nikde nenarazil. Jen v Nemecku na tu silnejsi za minimalne 300 EUR :-/ http://geizhals.at/eu/a198786.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jeste... :) Mne by zase zajimaly vysledky ze Stalkera a Neverwinter Nights 2, proste no! ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenze není špatná.Ale ten,kdo trochu sleduje jiné podobné stránky (PC tuning,SH,DDWorld),
má o výsledku jasno.Podobných testů vyšlo v poslední době víc.Nejvýkonnější je 1950 Pro,  
ale nejlepší volba dnes je 1950GT.Cenový rozdíl je podstatně větší než rozdíl ve výkonu,komu
těch pár procent výkonu chybí,tak si ji přetaktuje.Nebral bych ovšem Saphire,ale Palit nebo MSI,
mají lepší chladiče.Nějaká 1950GT v testu měla být.Uvádět ceny bez DPH je nesolidní,nemělo by
to být,zajímá mě kolik zaplatím bez nějakého dopočítávání.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdravim vidim ze sa tu rozbehla celkom solidna diskusia:) chcel by som vas poziadat o radu pri kupe grafickej karty do agp mam Sempron 2600+,1280mb ram a teraz radeon 9550 na zakladnej doske MSI K8Neo nForce3 250gb Platinum sock.754 a zdroj 350w co by ste mi odporucili k tomu?nie som nejaky velky hrac chcel by som aby ta zostava bola vyrovnana a aby som si zahral aj hry s pixel shaderom 3:) dakujem vam pekne za rady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych rekl ze k tomuto procesoru nic lepsiho nema smysl kupovat. Sempron je kancelarsky procesor ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale stale lepsi jak celeron...hlavne v hrach!....kludne si ku aj taku GF7600GT...rozdiel v porovnani s 9550 bude obrovsky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby tu utichla debata ohledně DPH, převedl jsem přehledovou tabulku na ceny s DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 majeje: 7600GT je dobrá volba, já bych (spíš z nostalgie, než nějak podloženo) doporučil zkusit sehnat 1950GT, pokud existuje pro AGP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě není termín testů zrovna nejšťastnější, když má cca do 1 měsíce vyjít pravděpodobně poslední řada nových grafik na AGP - ATI/AMD řada 2xxx.
A výsledky jsou taky docela zajímavé - ve většině testů co jsem našel na netu byla nejlepší koupě ATI 1950GT.  A co se týče samotných testů - počítače nejsou jen na hraní her, ale sem tam je taky někdo použije na zpracování a přehrávání filmů, videa a dalších náročnějších výpočtů, kde by se nová grafika mohla předvést.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezdají se mi paramatry v tabulce u R1950Pro. Pokud jsem četl měla by mít 36 Pixel shaderů a 12 vertex shaderů (tedy 2/3 toho co R1950XT), což je o hodně víc, než je nyní v tabulce parametrů uváděno. Rovněž se mi zaostávání testované karty za 7800GS moc nezdá, možná s defaultním nastavením nějakých starších Catalystů, nebo je použita SW optimalizace svědčící víc nVIDII, netuším. Většinou je to v benchmarcích o prsa a až ve vysokých rozlišeních bývá rozdíl markantnější. Při zapnutí AA a AF mívá RV570 menší pokles výkonu než konkurence, aspoň podle jiných benchmarků,které jsou na webu. Možná může mít vliv na výkon i kvalita zdroje a způsob zapojení testované karty. Vím,že např.R1950XT jede bez protestů a stabilně i při nedostatečném napájení a automaticky se podtaktuje a nedává nic najevo, tohle zjistil nedávno jeden příbuzný, dokud mi neposlal screeny, nechtěl jsem věřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EmPV: Souhlas, vysledky jsou podivne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samý aktivní chlazení a to já nerad....snad se někdo vytáhne s pasivně chlazeným HD2600 do AGP :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, A64 3500+ a 1GB RAM jako modelový příklad "staré plečky"? Sákryš, asi budu muset upgradovat (A64 3000+ a 512MB RAM) :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak i já bych uvítal doporučení nějaké slušně výkonné grafiky s pasivním chlazením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vlastnim tu testovanu 7600GT a musim potvrdit, ze je absolutne nehlucna, inak som snou nadmieru spokojny a priniesla citelne ozivenie do mojej starsej zostavy zalozenej na bartone 2500+ s 1,5 GB ram, dufam ze stym este nejaky rocik vydrzim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám se s informací pro ty co vlastní nějaký ten Athlon XP s vlastní zkušeností. Mám Athlon XP (Throughbred B) 2000+ přetaktovaný na rovné 2GHz, 1GB DDR 400 RAM na desce ASUS A7N8X-E Deluxe a z původní GeForce 5600 256MB jsem přešel na zde zmiňovanou Gainward Bliss 7600 GT, tedy GeForce 7600GT 256 MB DDR3 a čistě a jen pro hrubé srovnání mohu říci, že v Aquamarku mi grafický výkon poskočil z cca 17000 bodů na něco kolem 57000 a v hrách už ani nemluvě :) Co předtím v podstatě nešlo hrát, alespoň rozumně plynule (Quake4, FEAR, NFS Carbon) teď jede naprosto plynule a se vším na maximum či lehce pod max nastavení (rozlišení vesměs 1024x768). Dávám to sem jen a čistě jako referenci přechodu na nVidii o 2 generace ;o) tak nekamenovat, mne se to prostě moc líbí, jak ten AthlonXP rázem jede :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JAMEes : No slovum plynule a maximum detailu bych se vyvaroval. Napr. FEAR nejede plynule na nicem a rozhodne ne na 7600GT AGP. Tim nechci rict, ze by to byla spatna karta, prave naopak. FEAR jsem zkousel naposledy na C2D 6600 a X2 4600+ s 3GB DDR2 a X1950XT a plne detaily jsem zapnout nemohl, protoze uz to proste nebylo plynule.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si spiš představuju starou plečku jako to co mám doma. Athlon XP 1700+ s 768 DDR 266. No i když je sporny dávat na tyto stroje nověši grafiky. Ja sem přešel z radka 9200 na X700 (s klasickéma DDR na 500Mhz efektivně). A v 3D Marku 2003 dosahuju 4200 bodu. Tato karta na rychlešim základu delá asi cca 5500 až 6000 bodu, ted si už nesu přesně jisté. Takže ugrade takovech stroju je už zbytečné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO je nějaká píčovinA TYHLE TESTy, měl jsem MSI 7800GS a byla podstatně slabší na všechny hry než Radeon X1950PRO co mám ted. Někdo něco posral a tenhle test fakt neberte

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, vy co jste si touto grafikou ozivili starsi sestavu a chvalite si tento upgrad (ja mam treba bartona 2500+, asus a7n8x deluxe, 1024GB RAM DDR/400 ale jen 300W Fortron zdroj), jakej mate prosimvas zdroj? Ja mam jen tech 300W a nerad bych aby mi kvuli tomu zahucelo cely PC...:-) Diky za pripadny pochopeni a reakce...:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.