Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Testy spotřeby Ubuntu vs Mac OS X na Macbooku Pro: překvapení se nekoná

Jen drobná oprava: Co se týče Optimu - ne Optimusu (optimus není kaktus)

viz http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=229&dotaz=us

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux bohužel prohraje i proti Windows 7. Testoval jsem to na Lenovo X61t a rozdíl byl kolem hodiny (4h vs 5h)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, zkus nainstalovat ty Windows 7 ručně, ne přes nějaké recovery od Lenova (tedy s různými napájecími tweaky) a Linux vyhraje. Alespoň takové jsou mé zkušenosti s výdrží Windows na notebooku, čisté si ani neškrtnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

byla to čistá instalace, recovery média nemám a hdd v tom šrotu nebyl. (je to ntb z ebaye za 1500Kč)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle rozdilu spotreby bez a se zatezi ktera je konstantni bych soudil ze je na vine graficka karta, ktera neprejde do usporneho rezimu. Apple ma jiste dokumentaci od NV, nebo alespon hodne uzkou spolupraci, kdezto linuxova komunita toto nema. Neni se cemu divit. Meli to porovnat jeste s windowsama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

linuxová komunita především nemá stack, který by umožnil on-the-fly přepínání grafických karet. Xserver momentálně není schopen běhu se 2 driverama s tím, že screen má jen jeden z nich a mohou si ho přehodit. O kooperativním běhu ani nemluvě. Takže zatím by to šlo udělat pouze tak, že by nvidia napsala driver i pro Intel grafiku (a ti by tak konečně měli pořádný driver) a měla to jako jeden driver pro Xserver, co by obsluhoval Intela i Nvidii a zejména umožnil _kooperativní_ režim obou karet, ty momentální pokusy s exkluzivním režimem mi přijdou jako blbost, benefit bych viděl až v tom, že by scénu kreslily obě karty najednou jako v SLI režimu. Ovšem do toho se nvidii pochopitelně nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSX SLI/Crossfire režim nepodporuje. Ale vícero stejných podporuje. On vlastně podporuje i Optimus. A v čem že to spočívá ta výhoda OSX vs Ubuntu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom že to i funguje ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a přesto si někteří myslí, že cesta vede tím, že to bude zadarmo a nebude moc vadit, že to nefunguje. Mě tenhle testík připadá stejně zoufalý jako gesto Linuse směrem k nVidii :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no já vždycky přemýšlím, proč ty testy dělají lidi, co si ten počítač neumí nějak nastavit. mám optimus na Lenovu T420, spotřeba pod 10W, samozřejmě záleží, co běží za aplikace, jestli mám puštěný disk v cdrom bayi, zda je zaplá wifi i drátová síť, atd. Kdo si to neumí nastavit, má používat windows, nebo nejlíp nepoužívat počítač vůbec. (Ono stejně tak by neměl jezdit autem ten, kdo si neumí vyměnit kolo nebo žárovku ve světle.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pěkný, ale pouze zbožný přání. Kdyby auta, počítače a další techniku nepoužívala i "jednodušší" část lidstva, tak dnes jezdíte ještě ve Š120L a máte doma 486, protože jako "šikula" si většinu umíte upravit/opravit/vyměnit a nejste tak "dobrý spotřebitel" jako ti zbylí..Pokrok potřebuje peníze, hodně peněz a ty se točí hlavně díky nim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna včera nějakému nešťastníkovi nestartovalo Ferarri FF a protože to byla asi chudá a blbá lama tak si radši zavolal odtahovku místo aby měnil startér, že? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)
Tak chudá zjevně asi ne, ale blbá to nevyvrací..k penězům se dá přijít mnoha způsoby a člověk na to nemusí být zrovna nejchytřejší..
Přestože jedinec bude asi z horních 2% nejmajetnějších, tak ti by ekonomiku stejnak neutáhly, přestože disponují majetkem větším než několik stovek jiných rodin dohromady.

Jinak do FF bych taky nehrabal, ale platit ten servis to i kdybych měl na rozdávání by se mi nechtělo. Ještě k tomu že člověk co nerozumí PC či technice neznamená, že v jinym oboru nemůže excelovat, jen sem chtěl říct, že kdyby se vše kolem výpočetní techniky nezjednodušovalo a nepřibližovalo co nejvíce lidem, tak dnes by za dnešním vývojem dost zaostávala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si nejsem jist, zda je lepší větší pokrok a zároveň větší degenerace lidí, nebo oboje trochu menší. Pořád si myslím, že je lepší dělat věci složité, aby okolnosti nutily lidi na sobě trochu pracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

záleží na pohledu - pokud se na to díváte ze strany výrobce, tak je pro vás lepší tupé stádo, kterému podstrčíte jednoduchý produkt zabalený do líbivého kabátku a máte vyhráno.
Pokud se na to díváte z pohledu technologického fandy, je to k zblití. A pokud z pohledu běžného spotřebitele - jen ať je to co nejjednodušší a hlavně co nejlevnější.
Je nám asi všem jasné, že my technologičtí fandové taháme za kratší provaz, takže produkty určené hlavně pro nás budou postupně mizet.
Že lidstvo začalo od přelomu tisíciletí hloupnout je bohužel smutný fakt se kterým nic neuděláme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pragmatický admin by rád rozhranní jednoduché, aby ho pochopil i BFU a vedle toho možnost přepnout do režimu "advance - opravdu to chci nastavit ručně, tak se do toho kurwa neser". Bohužel většinou to není ani jedno.

Příkladů, jak to posrat je mnoho ... třeba anabáze konfiguračního rozhranní v Thunderbirdu, které jeden čas autoři zjednodušili (rozesrali) tak, že bylo velmi obtížné nastavit ručně cokoli a postupně to doiterovalo do stavu, že už to jde docela dobře, ale přesto je stále potřeba nejprve překonat chvilku, kdy se TB sám pokouší použít nesmyslnou automatiku. jiným příkladem je iOS, kde už jsem nekolikrát narazil na situaci - funguje to, aniž bych věděl proč a jak a mohlo to kontrolovat, nefunguje to a nevím proč, protože jakákoli možnost kontroly chybí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to, kam to vede, krasne ilustruje tento strip:
http://i55.tinypic.com/314otcp.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že původně tam nebylo Gnome 3, ale Windows 7 Beta ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak černě. Tedy mám na mysli technicky náročnější produkty.
Vždy musí existovat určité procento technicky vzdělaných a schopných - kdo jiný by ty hračky pro Tupouny vymýšlel? K tomu, aby se mohlo něco vyvíjet, jsou třeba nástroje - tedy opravdové počítače a software, který pochopitelně typický Tupoun nezvládne, ale vývojář nebo i technický fanda je prostě potřebuje pro to, aby mohl něco udělat.
Nový software pro spotřební elektroniku a PC na tabletové hračce těžko umatláte, stejně jako asi těžko budete vyvíjet třeba hardware nebo software pro embedded systémy matláním po mobilním telefonu či zmíněném tabletu :-)
Skutečné nástroje pro nás nadále budou, o to se nebojím:-). Jen budou možná dražší - s tím se dá žít - a Tupouni nás kolem nich nebudou tolik otravovat - to je nesporně pozitivní. Průměrný Lojza opravdové PC nikdy nepotřeboval - stačí mu matlací hračka - prostě se to spíš vrátí k normálu. Před řekněme 15 lety také neměl PC každý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potíž ale je, když se z řad Tupounů rekrutují ti "techničtí fandové" :) Viz třeba:
http://www.hovnokod.cz/763

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

You made my day :-)))) To je lepší než Traktor v * https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY

(ne moc nahlas v kanceláři)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.