Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview: Thermaltake Litepower 400 PP - závan starých časů

Zrovinka nedávno se ke mě vrátilo něco lehce příbuzného: Delta GPS-300AB C
http://diit.cz/data/images/48304.jpg
http://diit.cz/data/images/48124.jpg
Je v tom několik nafouknutých až vomitujících C(r)apXonů (jsou to ty v místech, kde se vyvádí kabeláž ven ze zdroje). Ani jsem se to raději neodvažoval zapojit. Jsa v tomto ohledu méně vzdělaný než laik se neodvažuji je ani za něco vyměnit, přestože by to ten zdroj téměř jistě poslalo zase na pár let do služby. Mimochodem počítač s tímto zdrojem mastil donedávna (zhruba měsíc zpět) ve standardním domácím režimu od r. 2009, čili pět let. Jak dlouho kondíky expandovaly, mi není známo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já je tam teda nevidím…to je snímek ještě před tím?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je obrázek z roku 2009. Až se dostanu domu, můžu vyfotit aktuální stav :).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

OK. Fotky dodej, dám je přímo do recenze jako další z nekonečného množství důkazů o tom, jak jsou tyhle šmejdy spolehlivý.

Můžu se pak podívat co tam kde přesně je a nachystat balíček na opravu, přepájet už to určitě zvládneš…ale chce to trafačku, mikropáječka ty vrstvy pájky neprohřeje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

S ničím jiným než trafopájkou jsem dosud nedělal :) (resp. dělal, ale nesetkalo se to s pochopením mých rukou ;). Fotky budou (poté, co to vyčistím od prachu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci, nesiřte. V 6 let starém FSP Epsilon mám stejné Kapksíky, mám se preventivně děsit? Želízko je letité, leč na věčnost bych ho nerad ještě odesílal, takže jak?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vyměnil bych to rovnou, v Blue Stormech II padaly jak hrušky a ty platformy jsou docela podobné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vo svojom epsilone som uz jeden kondik menil, na stand by vetve. Ale roky presli a tiez by mi trebalo pomenit aj ostatne ktore sa medzitim nafukli. A ked uz budem v tom pomenim aj ventilator, len este neviem aku vhodnu nahradu tam dat.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

neslo by urobit testy tych uplne najlacnejsich zdrojov? tak 350 alebo 400w. je ich cela kopa a bol by som celkom zvedavy kolko to vlastne zvladnu a celkom dost sa predavaju do lacnych nenarocnych pc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Až bude zařízen transparentní účet (měl by být každou chvílí), můžete přispět. Krom Eurocase (kde se chtěli vytáhnout a zase tak úplně to nevyšlo) mi to nikdo nechce půjčit - výrobci tady toho nemají zájem, aby se to testovalo, toliko vyjádření jejich distributora. Takže bych to musel koupit a jelikož nejsem banka a tyhle křápy jsou pak k ničemu i když by to přežilo zátěž, tak to jaksi trochu drhne.

Taky pak můžete přispět na přístroje (mám v merku takový trochu lepší čínský wattmetr s měřením THD, v blízké době mi bude vyrobena aparatura k měření doby výdrže mikrovýpadků v síti apod.).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

neviem ako v cz ale na sr celkom casto vidim Whitenergy, Crono, LC, Qoltec. ked som mal Whiteenergy v ruke som myslel ze v nom nic nie je, taky lahky bol. ale tak stoji 15e za 400W tak sa niet comu divit. preto by som chcel vidiet co to zvladne.

ja mam vo svojom starom PC asi 10 rocny Fortron 400w a vazi asi 3 krat viac. ked som ho pred rokom pozeral tak ziaden kondik este nebol nafuknuty.

ten transparentny ucet by bol fajn napad. idealne napisat typy zdrojov a ich cenu a tak by sa na ne poskladalo. Urcite by sa dala na test vybavit lepsia cena hlavne ked zaruka po rozobrati padne

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tady ještě KME, Amei, Airen, Recom, Levicom apod. Ale jak píšu, ze svýho to kupovat nebudu…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz aby tu ten ucet bych, chci taky na nejaky zdroj prispet. Idealne kdyby clovek poslal penize a ve zprave pro prijemce uvedl typ zdroje, samozrejme dle tvych casovych moznosti. Sam bych rad videl levnejsi zdroje, obcas menim zdroje ve starych PC a tam si nikdo zdroj pres 1000 Kc neporidi.
No ty pouzite nevyhorele zdroje by sly alespon prodat jako bazarove ne?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tak to mám v plánu, ve zprávě pro příjemce každý uvede, nač to má jít, a když se u příslušné věci nasbírá dost, tak to koupím…přebytky a neoznačené příspěvky se přelejí jinam :)

Jinak není nejlepším zdrojem do 1000 Kč Delta Electronics DPS-500QB? :o) Co se týče kompatibility se skříněma, při použití uATX desky (levné sestavy=95 % případů?) a něčeho se zdrojem dole se to vejde vždycky i bez řezání. Stačí použít delší šrouby a prostě to opřít o hranu toho plechu s I/O záslepkami…bude tak trochu utopený, ale to asi ničemu nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když tu tak řešíte každý kondík, má to vůbec smysl? Je nějaká jistota (hlavně u těch obyčejnějších zdrojů), že v tom zdroji najdete stejné kondenzátory i v další várce dva měsíce po recenzi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistota samozrejme neni. Dokonce ten zdroj muze uvnitr zmenit konstrukci za podstatne horsi a temer nikdo nic nepozna. Jenze dokud nebude vyrobce PRED koupi deklarovat pouzite soucastky a jejich umisteni v zavislosti na faktorech snizujicich zivotnost (teplo), tak nic lepsiho vymyslet nelze. Nebo mate lepsi napad?
Pokud jste milionar, muzete si samozrejme nechat vyrobit zdroj na zakazku z vami vybranych soucastek. Me by se libila myslenka opensource zdroje, ktery by si kazdy dostatecne sikovny clovek mohl vyrobit sam, z neosizenych soucastek.
Jinak Behemot by nam mozna mohl rict, zda se jiz setkal se stejnym oznacenim zdroje a s ruznym obsahem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobně ne, ale viděl jsem případy, kdy byl na recenzi odeslán jiný (ES/předprodukční anebo dokonce schválně kvalitnější) kus než pak skončil v obchodech.

Poslední době je to spíš lepší, např. recenzované Corsair VS byly revidovány na VSM s kompletně kvalitním osazením!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Reklama verzus realita problém znám třeba s starou MSI deskou. Na webu MSI ji ukazují takhle krásně s 7ks Sanyon Os-con polymer kondíků pro Vcore regulátor:
http://s3.postimage.org/hnt6xziib/MSI_PM8_M3_V_advert.jpg

...ale když si to koupíte, tak dostanete ve stejném místě 3 kusy Osc 680uF 4V shit elyt kondíků:
http://i47.tinypic.com/34hx6jl.jpg

Klasický podvod. Vsadím se, že na recenre šly ty desky s polymery... ale aby tam člověk polymery dostal sám, tak si je tam musí holt zapájet:
http://s10.postimg.org/yepfz6grd/MSI_PM8_M3_V_caps7.jpg

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to dobre, ze polymerove kondenzatory se oproti elektrolytickym nekazi? Pro vas mozna hloupy dotaz, ale ja nejsme elektrikar.
Je obecne mozne zamenit elektrolyticke za polymerove (deska, zdroj, grafika)?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ako neviem co si od toho slubujete ? Zeby sa medzi 20-30 typmi predsalen zazrakom nasiel nejaky jednooky kral medzi slepymi ? :) zdroje pod 1000 KC/ 35-40 euro stoja povacsine za staru belu.
Skoda stracat cas testovanim. Mna skor zaujima stredna trieda.1500-2000 KC.
Ci za priplatok oproti total lowendu naozaj ponukaju nieco viac alebo maju len "drahsie" nalepky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to len zvedavost ci nieco vobec zvladnu. nedavno som daval jednemu do stareho pc 400W zdroj za 15e lebo viac nechcel dat. pc ma odhadom maximalnu spotrebu do 200w a kedze sa vacsinou pouziva len na net tak typicka bude asi 100w alebo aj menej.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Slibuju si od toho to, ze do starych PC, co obcas opravuju, budu moci dat v danne cenove relaci to nejlepsi, byt to bude bida.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ja by som bol zas zvedavy kedy Behemot otestuje nejaky high-end ktory dostane hodnotenie nad 90 (podla jeho stupnice high endov)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Behemot otestuje, ale odkial ma vziat tie zdroje? Sak mu nejake poslite a uvidíme co su zac. Osobne mam Seasonic M12 a keby behemot nebol tak daleko asi by som mu ten zdroj pozical na otestovanie. Papierovo je to super zdroj a mozno by dostal cez 90

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.