Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Thermaltake uvádí 1,275kW zdroj s 80Plus Platinum

Thermaltake Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition_
Kromě svých parametrů nadchne nový zdroj všechny velké spotřebitele elektřiny, pokud mají ryze bílou skříň a dosud jim ji hyzdil černý zdroj. Thermaltake Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition totiž zdědil účinnost po platině, chybí mu však enzym tyrozinázy…

Mezi více než kilowattovými zdroji si už na 80Plus Platinum certifikaci celkem zvykáme a ani tady se žádné překvapení nekoná. Nový Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition má až 94% účinnost, konstrukce je aktuální používaná a nejnovější, tedy včetně DC-DC obvodů, 100% osázení japonskými kondenzátory s klasickým i tuhým dielektrikem, nechybí ale specialita Thermaltaku: třídiodová indikace stavu (stand-by/chod v pořádku/ přehřátí). 14cm ventilátor je regulován shodně jako i jiných modelů této třídy tohoto výrobce, tedy do jistého výkonu je zcela vypnutý, poté přechází na nízké otáčky a až když jde do tuhého, tak se opravdu rozeběhne.

Thermaltake Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition

Kabeláž je z valné části odpojitelná, to je u Thermaltake normální, rozhodně ale chválíme to, že to firma nepřehnala a napájení základní desky je připojeno pevně.

Tento zdroj garantuje svoji dodávku 1 275 W i při 50 °C. Zejména grafickým kartám jsou k dispozici dvě 12V větve rozdělené na 45 a 65 A a posílající svoji šťávu do osmi PCI Express konektorů (6× 6+2pin, 2× 8pin). Zdroj je konkrétně řešen tak, že první 12V větev napájí základní desku, SATA/Molex konektory a vše další, druhá 12V větev pak čistě grafické karty. Nakolik je zrovna tohle rozložení šťastné, si netroufáme hodnotit, ale v jistých situacích bude samozřejmě limitovat možnosti připojení grafik - těm je takto totiž k dispozici jen 780 W z celkového výkonu zdroje 1 275 W, tedy pouze 61 %.

Thermaltake Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition

Záruka je sedmiletá. Jinak pokud stále zažíváte jisté déja vu, pak vězte, že tento zdroj a loni uvedený Thermaltake Toughpower XT Platinum 1275 W se liší jen tou barvou. Ano, Thermaltake vzal "pixlu primalexu" a vyrobil Snow Edition :-). Běžná černá edice stojí zhruba 6 500 Kč, uvidíme, jestli bílá bude dražší…

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Thermaltake uvádí 1,275kW zdroj s 80Plus Platinum

Žádné komentáře.