Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Patch pro Tomb Raider zvyšuje výkon Ryzenu i o 35 %

Jeste nez tu fanousci AMD zacnou hykat nadsena slova na adresu RyZenu, dovolim si zopakovat udaje z clanku:
Intel Core i7-7700K - 112FPS
AMD RyZen R7 1800X - 95FPS

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě si dovolím připomenout, že pokud jde o herní FPS, je vhodnější R5 1600X, který má v Tomb Raideru podle PCPer o procento vyšší FPS než R7 1800X.

i7-7700k je tak proti R5 1600X v Tom Raideru sice o 17 % rychlejší, ale podle nejnižších cen na zbozi.cz zároveň o 38 % dražší (9 433 Kč vs 6 846 Kč).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Od vás bych očekával, že budete vědět, že cena a výkon nerostou lineárně, ale že za každé procento výkonu navíc je zapotřebí si připlatit více než za to předchozí procento.

Když už tedy srovnáváte R5, které je vhodně jší na hry, tak by bylo dobré srovnávat i třeba nějakou i5.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

„Od vás bych očekával,“

Vyjadřoval jsem se ke konkrétnímu příspěvku, nedával jsem žádné obecné rady.

„za každé procento výkonu navíc je zapotřebí si připlatit více než za to předchozí procento.“

Což rozhodně neplatí obecně a už vůbec ne při prostém srovnávání konkurenčních produktů. Pokud bychom srovnávali FPS v COD, tak zmíněný Ryzen 5 1600X nabídne o 4 % vyšší výkon než Core i7-6950X, přičemž je 6,5× levnější. Kde si za vyšší výkon připlácím?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ale tu už zmiňujete konkrétní jednu hru. Core i7 6950X je výrazně výkonnější než Ryzen 5 1600X, ale jak vidíte, tak to neplatí pro všechny scénáře.

Bylo by tedy vhodné porovnávat výkon u cenově podobných produktů a ne vzít high-end od jednoho výrobce a srovnávat se střední třídou druhého a tvrdit, že ta střední třída má lepší poměr výkon/cena, protože to má každá střední třída.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No a právě z důvodů, které tu popisujete, jsem reagoval na Redmarxův příspěvek, který přímo srovnává dva produkty, které ale proti sobě nestojí. R7 1800X je konkurentem i7-6900K, nikoli herně orientovaného i7-7700K, proti němuž je postavený R5-1600X.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A reakce to byla dobra, dal jsem +1.

Nicmene plati i to, co pise Shal: "cena a výkon nerostou lineárně ..."

Jednoduse, porad je proti jakemukoli RyZenu mnohem lepsi volba postavit ciste herni masinu na Core i7-7700K. (Tim nerikam, zes tu tvrdil neco jineho, ale jsou tu nekteri co to nechapou.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tam už záleží, jestli je cílem toho herního PC poměr cena / výkon, výkon za každou cenu, případně jedna s těchto dvou možností se zohledněním požadavků nadcházejících her.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To chci vidět ten nával budoucích her, které (v reálném herním scénáři, ne nějakém uměle vytvořeném) využijí více než 4C/8T. Paralelizace je dost oříšek, problémy se synchronizací, deadlocky,... A to nemluvím o svini z největších - https://cs.wikipedia.org/wiki/Amdahl%C5%AFv_z%C3%A1kon , která celou snahu většinou zabije...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebud, pesimista, vsechno bude. Jedinna a nejdulezitejsi otazka je kdy to bude.

Priznivci AMD nam uz pres rok vyhrozuji totalnim zastaranim grafik od NVidie, kdy Radeony pozraji jak vino spolu s nastupem Vulkanu a pokrocilych technik DX12. Sam jsem tomu na chvili uveril take.

Ovsem rok se s rokem sesel a kde nic tu nic, momentalne maji priznivci AMD novou mantru masivni paralelizace ve hrach. Jenze ono to prijde v dobe, kdy uz davno bude soucasna generace procesoru zcela zastarala a momentalne a s vyhledem na dalsi 3-4 roky to do herniho stroje nema cenu vubec resit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je ale preci uplne jedno. Dneska se vykon na vlakno moc nezvysuje. Tudiz jedina moznost zustava, paralelizovat, potazmo rozhodit tu zatez nekam jinam. Jestli dneska zacinaji upravovat/psat enginy pro vice paralelni zpracovani, tak dnesni procesor na tom nebude nijak dramaticky jinak za 3 roky, protoze vykon na jadro se neposune o 50% nahoru, ale muze se posunout o 50% 'nahoru' diky rozhozeni do vicero threadu. Pokud ty thready na CPU mam k dispozici, tak mi adekvatne k tomu bude i stoupat nebo se vykon udrzovat. Pokud je nemam, tak ostrouham.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co znamená "zcela zastará", ale co tak koukám, tak můj CPU (AMD FX8300), tedy 3 roky zpětně, za 3,5k má 22GFlops výkonu. Nedávná modla "ten pořádnej procík" Intel i7-7700 sice ano, 40GFlops, ale také za téměř 3x vyšší cenu. Naštěstí tu máme ty Ryzeny, 50GFlops za 2x cenu. Ale před tím to byla neskutečná bída, co se týče zastarávání, resp. "zastarávání".
Jo btw. ten procík má poslední dva roky cenový pohyb jen dle kurzu, taková je "konkurence", resp. Intel se za celé roky na žádnou nezmohl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Crysis 3 využije i více než 10 vláken, zas tak nemožné to není.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi budeme muset diskutovat na téma sémantiky slova "využije". Crysis skutečně umí vytížit 10 virt. jader ale vliv na FPS to nemá oproti 8 žádný (přidáváním vláken roste režie synchronizace). Tomuhle já "využije" neříkám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle Doctora Zenitha FPS rostou, ale on má extrémní sestavu.
Jde o to, že když už to nějak umí využít tak starý engine, tak určitě tomu nic nestojí v cestě.
Ale prostě nic jiného nezbyde, frekvence nahoru nepůjdou, tak jeddině jádra. A spousta věcí lze paralyzovat, AI postav, fyziku, vegetaci, "život" ve hřa apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nyni a pro starsi hry ano, ale...
1) U novejsich her uz se pomalu zacina vyhoda vice jader projevovat a Tyzen dopada i lepe nez 7700k
2) Se zapomina ze benchmark je jedna vec, ale herni realita uplne jina, kolik hracu hraje hry po restartu a vypina pritom uplne vsechny programy ?

Pokud je pri hrani na pozadi spusteno vice programu tak se realita obraci a 4c Intel prestava stihat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ani to obecně neplatí. Třeba mezi Ryzenem 5 1500X na Ryzen 5 1600 si připlatíte asi třináct procent, ale přitom výkonu navíc získáte mnohem víc (třeba v Cinebenchi asi plus čtyřicet procent).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

este nez tu zacnu onanovat intelisti, dovolim si pripomenut ze amd ma stale ipc nizsie o 10% a rozdiel frekvencii 3,6 GHz vs. 4,2 GHz dalej len kumuluje naskok ci7 7700k/7740k ktory je robeny cisto pre 1-vlaknove a malo-vlaknove aplikacie/hry

aby sme OBJEKTIVNE porovnavali vhodnost cpu pre hry z pohladu IPC a podieloveho vykonu CPU a kedze tie Ryzeny idu na 3,5-3,6 GHz, tak to ci7 7700k by musel ist na cca 3,0-3,2 GHz a nie 4,2 GHz !!!!!!!!!!!

takze som strasne zvedavy ci by aj pri 3,2 GHz (s rovnakou vypoctovou silou na jadro/vlakno ako tie ryzeny na 3,5-3,6 GHz) mal ten tvoj ci7 7700k tych tvojich uzasnych 112 fps

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Porovnávej reálné procesory a ne nějaké čísla vycucané z prstu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako zákazník se dívám na výsledek, nikoli na to jakým způsobem toho výsledku dosahuju. Pokud budu chtít herní počítač tak jednoznačně šáhnu po i7-7700k protože ten procesor prostě podává nejlepší výsledky ve hrách a je irelevantní jaké IPC má při jakém testu a jaké IPC má jiný produkt za stejných podmínek, tohle totiž nijak neovlivní to co uvidím na TV/monitoru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si budeš dělat herní počítač a dívat se po CPU za 10000, tak určitě budeš brát i kartu typu 1080 apod. a také asi už chtít hrát v lepším rozlišení, než FullHD a pak už i7-7700K není to ideální, jelikož tě zajímají minima a tam většinou Ryzen už je o fous lepší.
i7-770K je dobrý jen a jen a jen na staré PRO hry, jako je CS:GO apod.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a hlavne v buducnosti hry vytazia viac jak 4 jadra ze ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

psal jsem o počítači co bych stavěl dnes, ne co budu dělat v budoucnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupujes pocitac na pul roku a nebo pocitas ze jeho vykon vydrzi alespon 3 roky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže i dnes jdou hry, kdy jádra jsou důležitá, např. blbé WoW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1080 je karta sotva pro FullHD, 1080Ti je pro FHD hraní naprosto ideální volba, nezalekne se žádné hry v maximálním detailu a bude držet 60FPS

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v tom pípadě si rýpnu taky - co když s tím procesorem nechci hrát ale pracovat?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pak se spíše poohlížejte po jiném než herním testu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ani nemusím ... těch víc jader mluví samo za sebe

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No pokud potřebujete pro práci hodně jader, pak ano. Tento test je však určen pro majoritu trhu, kde je maximální výkon procesoru vyhrazen spíše pro herní scénáře.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je minorita. Navíc se zde bavíme jen o jedné hře, ne o hrách jako takových.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1) Majorita lidí vyžaduje výkoné procesory pro hry a ne pro práci. Většině lidí stačí na práci procesor nižší třídy.
2) Ano mluvíme o jedné vybrané hře, na které se nárůst výkonu projevil po vydání patche. O tom tenhle článek je.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Srandisto, vy máte asi hodně malý rozhled, když napíšete, že majorita jsou hráči. Těch co potřebují výkonné CPU na práci je daleko více. Pak jsou i tací co ho potřebují na práci a ještě k tomu hrají. Tak že když to shrnu, tak z té vaší množiny hráčů, která je beztak menší než ta pracovní skupina, ještě tak 15% migruje k té pracovní a zase spět.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Majorita je ve hrách limitována grafikou a né procesorem ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Majorita lidi nevyzaduje vykonove procesory na hry, protoze nemaji graficke karty, ktery by je potrebovaly krmit.
Nevim v kterem vesmiru zijete...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Protože nemají displeje, které by to zobrazily. Co si budeme nalhávat, FullHD stále vládne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak samo 1080p vladne a taky penize, ktery ty karty stoji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale majoritnímu trhu je u zadele, jestli mu hra dá 70 nebo 80 nebo 286FPS. Majoritní trh zajímá, zda to dává 60FPS a jak stabilně.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud by to platilo na ultra nastavení, což obvykle neplatí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

vy nehrajete hry na ultra? Teda chápu že mnohdy to jde lépe, třeba Division ultra nastavení je dost bídné, člověk musí ty nejlepší featury ještě pozapínat, případně pokud to pojmenovávají jinak. Prostě zapnu hru, všechno nastavím na max a jsem smutný, pokud musím cokoli snížit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě na práci stačí stařičká SandyBridge i5 na 3.1GHz (prostě takový ten kancelářský standard který se kupuje ve stovkách kusů) a i to je zbytečné "dělo", záleží co děláte.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

na nizkourovnove programovani staci jakekoli CPU ktere utahne pozadovany OS + nutnou nadstavbu, ono je to i lepe, pac vysledny kod by mel byt optimalizovany a na vykonnem HW pojede jak z praku....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony si ty Office a Adobe (pdf) něco vezmou, ne že ne. Ale taky co člověk očekává. Např. pokud vyhledávám v mailech, tak v zásadě chci instantní výsledky, ne animaci kolečka....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On tu ale nikdo nepise, ze si nemas porizovat na praci RyZen, sam bych do nej sel kvuli enkodovani videa take. To bylo mireno na zaryte AMD fanousky, kteri tu placaji, ze RyZen je ve hrach lepsi volba nez i7-7700K. Neni, ciste pro herni masiny je Intel lepsi, to je cele.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne intel vseobecne neni lepsi. Jeden konkretni procak od intelu je lepsi... ale taky je cenovkou mimo rozpocet vetsiny hracu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Proč by byl mimo rozpočet většiny hráčů? Pokud je to velký pařan, dá ročně za hry i víc než za 7700k a GTX1080Ti, (navíc my se tu bavíme o rozdílu mezi něčím jako i5 + 1070, což bude 15 tisíc = 8 novinek) což mi přijde jako ideální herní mašina která se na FullHD nelekne žádné hry a utlačí ji na minimálních 60 FPS v maximálních detailech.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ;) , takze tvuj rozpocet je nejspise rozpocet vetsiny 'paranu'. To asi tezko... Ja jsem stavel kompy pro kluky za 'tatinkovy penize' a muzu te ujistit, ze tva predstava je krajne mylna. A jsou to take 'Parani'.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, vetsinu zakazniku musim presvedcit at si tam da neco lepsiho ze jinak to pojede bidne. S tim ze nekdo prijde, prasti o stul 40 tacama a rekne chcu herni delo, je naprosta vzacnost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim v ktere realite zijes, ale v tyhle republice chteji lidi herni stroj do 20 tisic. A to jeste idealne i s monitorem a dalsim prislusenstvim. Proto je procesor, ktery stoji sam o sobe vic nez xbox one ci ps4, totalne mimo rozpocet.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak. Jsme národ PCčkářů (historicky, jazyková bariéra, pirátství,...) a z PC se tedy nějak drží notebooky. A stačí se podívat na cenové spektrum prodejnosti (Alza), kde se rekrutuje česká herní obec.... Ostatně, statistiky z Steamu taky potvrzují nechutně vysoký podíl HD reade monitorů právě z těhle pleček....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo každej patnáctiletej kluk má od tatínka i7-7700K s GTX 1080Ti. Ne většinou musím skládat kompromisy do 15 tisíc a ještě líp ať je to i s monitorem.

Ale hlavně jsem chtěl dodat "Ryzen zraje jako víno" :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaké tituly může 15 letý kluk hrát, když velká část dnešní AAA herní produkce je PEGI 18.

To samé když někdo staví herní PC za 15 tisíc co na tom hraje? 1-2 nové hry měsíčně asi těžko, když na ně jednak zřejmě nemá a i kdyby nějakou pořídil tak poběží tragicky a je lepší vsadit na několik let starý titul na který jednak bude mít snázeji, tak mu to i poběží, na to mu to opravdu bude stačit a pak to ani není o tom zda na to má nebo ne

Já ale mluvím o těch co ty dvě nové hry za měsíc v pohodě zahrají, takže v případě AAA titulů dá ročně přes 30 tisíc jen za hry. Pochybuji že si ten člověk nemůže dovolit o pár tisíc víc na CPU a GPU. Vynechá pár her, nebo je koupí z odstupem se slevou a má to zpátky raz dva.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Milý pane, vy mě bavíte.
Přemýšlel jste někdy o tom, že existuje i jiná realita, než ta z vašeho pohledu? Leda že by ve vašem případě "většina" znamenalo "já". To by se s vámi asi dalo souhlasit.
Nicméně se stačí podívat na průměrné platy v ČR a je vám jasné, že PC které si postavíte vy, by sice většina pařanů chtěla, ale nemá na to...
"Jasně Pepiku 2 roky nepojedeme na dovolenou a tobě koupíme pecko za 60 papouchů. A ani nevadí, že by ti stejně dobře posloužil procák za 6 klacků, ale ty chceš za 10 kapříků, tak ti ho tam loupneme. Si přece náš malej Pepik... A za 2 roky máme našetřeno na nový pecko, takže ti to nezestárne Pepiku..."

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě je to jedno, jelikož nehraju. I tak mi Ryzen přijde zajímavější (co se ušetří na rozdílu cen procesorů se může investovat třeba do grafiky, že, nebo většího SSD nebo si koupit něco dobrýho k snědku).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já hraju. ROTR na Ryzenu 5 1400 s RX570, paměti mám dokonce jenom na 2400MHz - a můžu všechny čtenáře ujistit, že hra běžela už před patechem zcela plynule a po patchi se na tom nic nemění. Dokonce bych si dovolil kacířsky poznamenat, že vzheldem k zapnutému řízení snímkovací frekvence si mohli v Crystal Dynamix celý patch klidně nechat, protože mi nepřináší žádnou změnu. (Mám všechno na max, kromě textur, které mám "jenom" na "very high" kvůli VRAM.)

Sice si u toho nevyrenderuju video, jako na Ryzenu 7, ale každopádně i7-7700K netřeba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A budou se optimalizovat i ostatní hry nebo standartně jenom v kterých se testuje?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To už bylo myslím řečeno několikrát. Podpora her je v rukou autorů her. AMD studiím dodala stovky sestav s Ryzenem, dodala jim dokumentaci a nabízí jim podporu. Rozhodnutí ale zůstává na studiích. Pokud u již vydaných her vidí prostor pro zlepšení, pak se jim to zpravidla vyplatí. Při vydání každého patche, který nezanedbatelně hýbe s výkonem, vzniknou celosvětově stovky článků, což jejich produktu zvyšuje publicitu. Pokud jde o hry, které ještě nebyly vydané, budou z většiny pro Ryzen optimalizované ode dne vydání.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

TR jsem dohrál snad před dvěma roky, co jste to vytáhli za archiválii?:-D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

kdyz nekdo upgraduje tak to leckdy dela proto, ze mu uz jeho stroj nestaci na hry.. takze si s novou masinou klidne zkusi i rok dva stary 'archivalie', co mu na stary nejely

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jo houby, ono je to dokonce z roku 2013, tak to jsem to dohrál tak před třemi lety (kdy se to dostalo do akce za 5 dolarů). A švihalo mi to na tehdejším možná sotva mainstreamu jak z praku:) Ono do toho totiž nekecala tehdy nVidia....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne jak jsi mohl hrát tento díl v roce 2013 když na pc vyšel v roce 2016 a na Xone a x360 2015 nejdřív si přečti pořádně o jakou verzi se jedná.To to je Rise of the Tomb Raider a ne Tomb Raider je to pokračování.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To jsem samozřejmě nemohl, bavím se o hře z článku, Tomb Rider, ne Rise of the Tomb Rider. Pak selhal článek....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Clanek je v poradku... zacina "Pro hru Rise of the Tomb Raider vyšel patch" a stejne tak je ta hra spravne na vsech obrazcich.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, nadpis, tabulka, hotovo. Nevěděl jsem, že na tomto serveru je třeba číst omáčku, abych si správně vyložil nadpis a prezentované výsledky....:/

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je docela dobry si precist clanek, nez ho clovek komentuje. Neni pak za vola ;)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

sam si selhal kdyz se vyjadrujes k necemu, cos ani necet.. ve clanku mas dvakrat napsany o kterej dil tomb raideru jde.. je to vysvetleny hned v prvni vete pod nadpisem.. ((:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tomb raider vysel v roce 1996 a ja ho hral asi rok potom, coz je uz 20 let :))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

chtěl bych říct, že tohle v podstatě nic nevypovídá o procesoru nebo značce, ale o bídných optimalizacích her a programů ...skoro bych řekl všeobecně

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

spis mel intel pet let monopol, tak vsichni tech pet let optimalizovali hry pro jeho procesory a tohle je vysledek.. nerek bych ze je neco divnyho, kdyz hra vydana rok pred zenem neni optimalizovana pro zen.. (:

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Wintel spolek (+nVidia), mizerná podpora multivlákna, zastaralá API, atd. Konzole roky frčí na vyšší efektivitě vícevlákna a nízkoúrovňových API....
AMD FX 8c jádra jsou i dnes CPUčka za 3-5k, která nemají kloudné vytížení, bída:/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak má vývojář optimalizovat na něco co ještě neexistuje? Architektura toho CPU je trošku odlišná a je třeba k tomu přistoupit jinak, toť celá věda.

Další věc je zda se ty optimalizace kódu, nikoli optimalizace redukováním detailu, stojí za to aby se implementovaly, protože mohou sežrat spousty času a výsledek je malý, aneb jak se říká 80% práce za 20% času, zbylých 20% zabere 80% času...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle port na PC moc řešit nemusíme, vezme se něco, co je konstruované na 8mi jádra (nebo 7mi, pokud jedno jádro dedikovali na ty pohybové kamery) a zprasí se to na PC na max. 4 jádra, kdo ví jestli. Z toho je prostě smutno. Hru je třeba v zásadě ignorovat a podporovat kvalitnější práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na co by to měli prasit? 4-jádra, aspoň dle Steamu, teprve relativně nedávno dorovnala 2-jádra a nijak raketově se to nemění. To jako budou všichni teď optimalizovat na 8- až kdovíkolik-jádra, když velká většina uživatelů má 2- a 4-jádra?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, se setrvačností uživatelů nemůžeme počítat s tím že tady budou dominantně vznikat tituly které by vyžadovaly takové počty jader. Možná za 5 let, ale to už tady nebude ani Ryzen ani Skylake/KabyLake

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to melete, to ze aplikace/hra dokaze vyuzit 16/32 jader, neznamena ze nepojede na 2 jadrech, pojede i na jednojadru ale vykon nebude dostatecny ani s 10GHz procesorem. Je spatne kdyz na 32 jadraku jedou 4 jadra naplno a ostatni se flakaji, sparavne se ma vykon rozlozit mezi vsechny jadra idealne tak aby vytizeni vsech bylo rovnomerne.
Priklad 32 jader a kazdy vytizeny na 20%
16 jader a kazdy bude vytizeny na 40%
8 jader a kazdy bude vytizeny na 80%
4 jadra pojedou naplno a zacne se ukazovat nedostatek vykonu, ale stale to pojede.

Tvurci her muzou/budou kazdou dalsi novou hru takto optimalizovat, protoze zvysit vykon jde jen s paralelizaci at je pouzit procesor toho ci onoho vyrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten nadpis je blbosť. Ten patch nezvyšuje výkon RyZenov ako takých (tj. nepôjde mi rýchlejšie enkódovanie videa vďaka patchu na TB). Akurát konečne je možné lepšie využiť hrubý výkon zostáv osadených s procesorom Ryzen, a to v jednej konkrétnej hre. Prosím autorov aby si na nadpisoch článkov dávali záležať viac ako bulvárne plátky. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dal jsem plus, protože ty názvy článku jsou opravdu velmi zavádějící. Nicméně, kdyby tam bylo uvedeno že to zvyšuje výkon v TR, tak by to asi bylo v pořádku, pokud měříme výkon v FPS (což je pro mnoho lidí přijatelné)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nadpisy jsou prý ok a má se číst článek, právě jsem byl poučen....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Uni prestaňte sa strápňovať. Keď už ani v tých obrázkoch grafov nevidíte v ich hornej časti nápis "Rise of the Tomb Raider" tak si choďte dať preveriť zrak, lebo asi nevidíte dobre.
Navyše ak už chcem niečo posudzovať tak si treba prečítať článok a treba ho čítať s porozumením (viete to je jedna z vecí v ktorej sa líšime od zvierat). Potom tu môžete byť arogantný a povýšený, ale kým neviete čítať a nevidíte ďalej ako 2 cm od stredu vašej obrazovky, tak sa radšej zdržte všetkých komentárov.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Na mobilu....:/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O to horšie, lebo na tak malej uhlopriečke si musíte všimnúť nápis na obrázku, nakoľko to nevyžaduje veľký zorný uhol.

Čo by som Vám odporúčal a praktikujem to aj ja, že keď máte nutkanie čokoľvek napísať tak si najprv prečítajte článok 2-3 krát, potom napíšte komentár, ten si aspoň 2 krát po sebe prečítajte a pouvažujte nad ním, ak to bude aj vtedy dávať zmysel a bude to mať kontext, tak to pošlite.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby. Prostě mizerně napsaný nadpis, co je celé, co jsem chtěl svým prvním příspěvkem říci. A očividně nejsem sám, kdo si všiml nekvalitní práce.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale hodnotiť článok len podľa názvu tiež nie je znakom kvalitnej "práce", ale povrchnosti a lenivosti. Proste začnite čítať články a nie len nadpisy a všímajte si veci okolo nie len tie stĺpčeky v grafoch (ako vôbec viete určiť ktorý stĺpček čo predstavuje keď zjavne nečítate ani popisky pri grafoch?).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O Ryzenech toho mám načtené tuny, vím o co jde, číslo patche snad řešit nemusíme, prostě Steam stáhne a komentáře, co ty procenta nepotřebuji, vyvodím si sám. Potřebuji jen nadpis (o co jde) a danou informaci (zde výkon v obrázku). Víc to okecávat nemusíme.
Popisu v tabulce jsem si pravda nevšiml, celou dobu vím, že jde o RotTE, ale prostě jsem chtěl poukázat na mizérii nadpisu. BTW: min. v CZ webu obecně mizérie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže to že máte načítané množstvo článkov o Ryzene Vás má ospravedlniť že nečítate texty okolo a len usudzujete podľa obrázkov? Čo ak by bolo v legende napísané presne naopak: teda že tam kde je Ryzen by bola i7 a naopak?
Prosím nestrápňujte sa viacej a keď už idete niečo hodnotiť tak si to najskôr prečítajte.
Ak vám vadí miréria titulkov na webe, skúste na to upozorniť hneď v prvom vašom komentári

PS: dobrá rada na záver: Z písaného textu sa veľmi ťažko chápe irónia/sarkazmus, tak ak máte tendenciu písať také komentáre, treba ich ošetriť patričným označením aby bolo jasné čo myslíte vážne a čo nie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK, jak píšeš.
Redakce aspoň nahonila imprese a sebereflexe žádná (tak nějak std. že).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mozna redaktori cekaj, ce si newsky o vypocetni technice ctou lidi s alespoň zbytkovou inteligenci a ne individum, co ceka, ze mu patch na tomb raider zvedne vykon v excelu.. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Každému je jasné o čom mal článok byť, ale v nadpise je napriek tomu niečo úplne iné. Väčšina z nás síce chápe, že napriek nadpisu A článok hovorí o B, ale autor článku by si zase mal záležať, a rovno napísať k článku aj nadpis v zmysle B, a nie A, čo sa má chápať ako B.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, protože výkon Excelu nezvedne ani svěcená voda... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaky byl puvodni nadpis clanku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis článku je stále stejný, od vydání se nezměnil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade nechapu stiznost. Myslel jsem si, ze edit nebyl, ale radeji se zeptam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě to vymyšlení bulvárního nadpisu, je na bulváru ta největší dřina. Takže si záležet zjevně dávají :-(

Ale zrovna v tomto případě tu výtku moc nechápu. IMHO je jasné, že patch pro hru nemůže zvýšít výkon všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna nez vlezes na cesky web, mohl by si venovat krapet casu abys dokazal chapat cestinu. Nebo se obecne naucit neco o SW a HW.

Neni mozne si ten nadpis vylozit jinak, nez ze ten patch pro aplikaci (RoTB) zvysuje vykon Ryzenu prave v te aplikaci. Neni to zaplata pro OS, neni to driver, neni to zadny meta-soft, predkompilator, nebo neco co by nasledne poustelo dalsi aplikace a jim zvysovalo vykon. Je to patch pro hru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja češtinu chápem veľmi dobre (určite lepšie ako väčšina Čechov slovenčinu), takže tu problém nie je. Ale daj prečítať tento nadpis niekomu, kto nemá IT znalosti, a on to pochopí tak, že patch zvyšuje výkon samotných procesorov. Takto to tam je napísané, a je to rovnaká blbosť, ako "autorádio ktoré vám zníži spotrebu v aute". Kto je autohifista, hneď bude vedieť, že reč môže byť maximálne o znížení spotreby elektrickej energie rádia, ale človek laik to pochopí ako zníženie spotreby PHM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nad tím tak přemýšlím, tak by tam asi mělo být "u Ryzenu" nebo "při použití Ryzenu", protože se IMHO ve skutečnosti nezvyšuje výkon CPU, ale té hry tím, že CPU lépe využije/vytíží. Bohužel je smutný fakt, že takovéto zkratky jsou velmi obvyklé i když se nejedná o bulvární web.

Pokud snížíš či zvýšíš odběr elektrické energie z auta má to logicky vliv na spotřebu PHM. (Toto je také zkratka - za předpokladu, že se jedná o auto, které autorádio napájí spalováním PHM:-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.