Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba možná oddělí výrobu NAND flash do samostatné firmy

Podobně jako před několika lety AMD odštěpila své výrobní kapacity do samostatné firmy Globalfoundries, bude jednat též japonská Toshiba. Profitovat z toho bude její partner WD.

Budoucí krok má být součástí restrukturalizace, která reaguje na některé strategické omyly v chodu firmy (například omylem uváděnou 1,2 miliardu dolarů na příjmech a další věci).

Zkrátka v Toshibě se asi bude trochu pucovat, včetně vymetání pavouků v místech, kde se dlouhodobě nevymetalo. Divize NAND flash, která představuje z nemalé části společný podnik se SanDiskem, je velmi úspěšná ve vývoji a výrobě NAND flash čipů, na špici vývoje se stále drží a bude tedy nejspíš odštěpena do samostatné společnosti.

Lépe řečeno, tahle část Toshiby, která je významnou většinou podílu na příjmu firmy, bude následně zčásti prodána. Toshiba si od prodeje 20% podílu slibuje příjem do kasičky ve výši 2,5 miliardy dolarů, což pomůže stabilizovat finanční situaci firmy po „účetních omylech“.

SanDisk je již nějakou dobu vlastněn firmou Western Digital a právě Western Digital má být tím, kdo onu část odkoupí a todíž získá větší podíl ve společném podniku. Jestli se tento krok v dlouhodobé horizontu Toshibě vyplatí, či naopak, to se samozřejmě nedá dnes predikovat.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba možná oddělí výrobu NAND flash do samostatné firmy

Pátek, 27 Leden 2017 - 07:24 | Peter Fodrek | Skôr ako Global Foundries mi to pripomina...

Zobrazit diskusi