Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba prodá svou snímačovou divizi firmě Sony za 4 miliardy Kč

Nikon D5200 - Toshiba snímač
Cenovka 20 miliard jenů visí nad obchodem, ke kterému brzy dojde a který učiní ze Sony zase o něco silnějšího vládce na trhu fotografických snímačů

Japonská Toshiba finalizuje plány, na jejichž základě odprodá svoji divizi věnující se vývoji a výrobě fotografických snímačů konkurenční společnosti Sony. Jedná se o krok, který má pomoci stabilizovat firmu Toshiba, jež se potýká s následky finančního skandálu v hodnotě 1,3 miliady dolarů. Vedle fotografické části se hovoří výhledově také i medicínských zařízeních či výtahové technice.

Je-li Sony obecně považována za špičku ve spotřebitelských snímačích, pak Toshiba vyladila svoje procesy na neméně tak dobrou úroveň. Její snímače pohánějí vyšší APS-C zrcadlovky jako Nikon D5200 a D7100, které byly ve své době považovány za možná lepší než ty se snímači Sony. Ta v tuto chvíli drží zhruba 40% podíl na stále rostoucím trhu (se snímači pokrývající celé spektrum od těch nejmenších v bezpečnostních kamerách či smartphonech až po full-frame a také střední formát 645) a akvizice divize od Toshiby by měla její podíl posílit.

Dle Japan Times se vedle výše uvedeného přesune pod křídla Sony také určitá část z 2600 zaměstnanců Toshiby, kteří ve foto divizi pracují, část jich Toshiba přesune do jiných divizí, jiných továren. Nelze též vyloučit, že dojde na propouštění.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba prodá svou snímačovou divizi firmě Sony za 4 miliardy Kč

Pondělí, 26 Říjen 2015 - 11:04 | petr22 | Navic zbytek, kterej jde ke dnu nikdo od tebe...
Pondělí, 26 Říjen 2015 - 11:03 | petr22 | Zbytek muze zkrachovat i s dluhama ktere se prece...
Pondělí, 26 Říjen 2015 - 10:20 | frr | Sony na tom v posledních letech tuším taky nebyla...
Pondělí, 26 Říjen 2015 - 10:11 | kobul80 | Já tomuhle prostě nerozumim. Mám finanční...

Zobrazit diskusi