Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

TSMC bude pro Apple vyrábět 28nm řadiče SSD

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, donedávna významný partner řady fabless firem, který se potýká s odlivem zákazníků, chytá za pačesy další příležitost. Apple, který od něj přesunul výrobu ARM SoC k Samsungu, bude u TSMC vyrábět vlastní SSD řadiče.

Pro TSMC to znamená, že udrží další díl produkce pro Apple, která je pro každého provozovatele továren darem z nebes, neboť to znamená jistotu zakázek a ochotu jít i do raných výrobních technologií. V tomto případě ale nejde o ten zpropadený 16nm FinFET, nýbrž o konzervativní a vyladěnou 28nm výrobu. Tu bude Apple u TSMC využívat k výrobě řadičů pro SSD ve svých produktech, podobně jako nyní obecně z hlediska 28nm výroby činí třeba Qualcomm, Broadcom, Mediatek či výrobci GPU.

Pokud se budeme držet specificky výroby SSD řadičů, tak pro TSMC je Apple v této oblasti dalším zákazníkem v řadě. SSD řadiče si u TSMC již nechává vyrábět Marvell Technology a Phison Electronics, jejichž řadě využívá velká řada výrobců SSD a dalších přístrojů / zařízení. Produkce SSD řadičů, tedy zájem trhu o ně, meziročně stále roste a přesun na 28nm technologii (která je u nich na rozdíl od GPU velmi pokročilá) povede k nižším cenám díky vyššímu počtu čipů na waferech.

O jaké konkrétní produkty pro Apple se jedná a co to případně znamená v souvislosti s aktuálním využíváním SSD Samsung, to nebylo oznámeno.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TSMC bude pro Apple vyrábět 28nm řadiče SSD

Žádné komentáře.