Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Turing začne Nvidia vyrábět ve třetím kvartálu

Tohle se mi proste na NVidii libi, ze necumi a umi vzit veci do rukou. Je sympaticke, ze se Huangovi nelibi, ze herni grafiky konci v rukou tezaru a ne hracu a ze sam aktivne jako prvni oznami, ze grafiky jako nastroj tezaru konci. Kryptohorecka je pritom zalozena predevsim na duvere a pokud vam vyznamna firma oznami konec jeste nez k nemu dojde, tak je vetsi sance, ze k nemu dojde.

Ale jako chapu AMD, ze stoji v rohu a mlci, ze si proste nemohou pri soucasne produkci dovolit ztratit i toho tezare. No ale zase musite chapat i vy, ze Intel se svou falsi a podtrhama a NVidia, ktera opravdu maka ve prospech hracu, jsou oba uplne neco jineho a ze prave tohle generuje NVidii popularitu a sympatie. Ono by vubec neskodilo, kdyby i AMD nasla vic odvahy a smerovala spis k NVidii nez k Intelu svym pocinanim, Lisa Su k tomu urcite naslapla spravnym smerem.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale je to zvrácený. Stejně, jak se někomu líbí zoofilie a nekrofilie, tak tobě se líbí, co dělá Nvidie.
Ale jsou lidi, kterým se výše uvedené nelíbí.
Já v tom vidím jen pouhou vypočítavost a chamtivost. Huang: Abychom neztratili cenu akcií, tak to uděláme takto (jak je psáno ve článku), a nějací hráči jsou mi u prdele, hlavně, že platí a budou kupovat to co vyrobím.
Bláboly, že se Huangovi nelíbí, že jdou karty těžařům a "nařizuje" výrobcům, komu mají prodávat, tak to je už jen směšný.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Tohle se mi proste na NVidii libi, ze necumi a umi vzit veci do rukou. Je sympaticke, ze se Huangovi nelibi, ze herni grafiky konci v rukou tezaru a ne hracu a ze sam aktivne jako prvni oznami, ze grafiky jako nastroj tezaru konci."

A kde bol pán Huang doteraz, na Marse ? Podľa mňa sa NV len snaží oneskorene upokojiť hráčov, lebo keď prestanú kupovať ich karty aj oni, môže to milá NV zabaliť. A nie je na tom sympatické vôbec nič, lebo to určite nerobí preto že by chcela hráčom pomôcť, ale robí to len a len zo svojej zištnosti.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste ten článek nečetl. NV nemá páky jak zabránit těžařum skupovat GK k těžbě. Najdou si prostě jiný kanál. Ta strategie s nástupem nové generace GPU v GK s ukončením těžby sice není hloupá, ale těžaři také ne. tak že vše bude záležet kdy těžaři vrhnou do bazarů své GK a za kolik. Pokud předběhnou NV a začnou v bazarech prodávat dříve než NV vydá ty své nové, Může to hodně podtrhnout prodeje NV. Dnešní GPU má dostatek výkonu i na hraní v 2K, Což je pro většinu hráčů s rezervou dostačující. Stačí se podívat kolik hráčů ještě dnes používá Full HD monitory.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam taky fullHD. Ale pujdu urcite do Ampery az prijde. Ono staci to, ze ted poridim grafiku a treba za rok i 4K monitor a budu vedet, ze je to OK, ze nemusim hned vymenovat grafiku.

NVidia urcite nema vsechny paky na tezare, ale staci ze udela nejakou proklamaci a kdyz k tomu jeste neco prida navic jako ze partner nesmi v maloobchode prodat vic jak treba jednu grafiku na jednu fakturu pro jednoho zakaznika nebo ve velkoobchode nesmi prednostne partner obslouzit tezare a podobne veci, tak to uplne staci.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak bude asi nVidia hlidat, ze nakej fik koupi 4 grafiky v Alze? Na to proste nema zadne paky. Jeste muze neco zlanarit u vyrobcu grafik, ale uz rozhodne ne u prodejcu. A IMHO neni mozne, aby obchodnik posilal detailni informace zpatky vyrobci, ze si jeden fik z DolniHorni objednal 4 grafiky naraz.

Tezari se k tem kartam dostanou. Tak jako tak. Navic nVidia byla taky velmi pilna a dokonce se honosila, ze vydava kartu primo zamerenou na mining. Tohle rozhodne neni nejaka prehnana starost o hrace, jenom idioti si nevsimnou, ze jsou tak jednoduse manipulovani :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O prodejnost vyšších modelů by se nebál, lidi co si nevystačí se současným HW je hodně a rádi si koupí náhradu za jejich dosluhující 1070, 1080 potažmo 1080Ti. Dosluhující prosím chápat jako morální životnost způsobenou příchodem výkonnější generace. Pokud by výkon posoval ty nové karty hodně nad současný top model, tak to může mnoho lidí přesvědčit k upgradu, Však kolik lidí dnes máí FHD v malém mobilu, proč se dívat na FHD na velkém displayi. 2k a 4k se rozšiřují, někteří se tomu brání z důvodu nedostačujících výkonů grafik, když ten výkon bude, o to víc začnou lidi přecházet na vyšší rozlišení.

Co karty do bazarů znamenají je to že střední třída a low end nové generace bude mít velkou konkurenci, ale jak píšu, bude záležet jak silná/slabá bude nová generace karet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to ma i ten rozmer, ze my doma mame dva kompy, jeden GTX1070 a druhej GTX570. Logicky teda, Ampera nahradi GTX1070 a ta zase tu GTX570, ktera uz ani prodejna neni.

A co se tyka bazaru, tak NVidia urcite nejprve vyda GTX2070/80 a potom pokud AMD neco vykuti, tak muze prijit GTX2080Ti, pokud ne, tak mozna v druhem sledu prijde ten nizsi mainstream v podobe GTX2060, ale nizsi karty prijdou az pozdeji nebo taky treba v tehle generaci nemusi prijit vubec, pokud se po bazarech budou valet tuny GTX10xx. Stejne to pro NVidii bude vyhra, protoze nejvyssi marze jsou na highendu a podil NVidie na hernich platformach se minimalne neztenci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší marže jsou na highendu, to ano. Ale také na nejmenší objemy prodejů. Neznám výrobce hardware co vyrábí jen highend. Jen s highendem by NV nikdy neměla podíl na trhu jaký má. Vypadá to že vám chybí jakékoli ekonomické vzdělání.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tobe kamo chybi logika. (Na netu je zvykem si tykat, pokud to nechces, tak sorry, ale ja se toho drzim a nadale budu drzet.)

NVidia prodala spoustu grafik starsi generace, ktere se za vyhodne ceny objevi na bazacich, tudiz si je zakaznici koupi a NVidii zustane podil na trhu jaky ma.
Nastesti je mnoha zakazniky xx70 povazovana za vyssi mainstream a nekdy stejne tak i xx80, za stopro highend se povazuje az Ti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dobře tedy. Vlamuješ se do otevřených dveří. Já jen poznamenal že Turing generaci GPU může postihnout a zřejmě také postihne situace, že si lidé budou moci koupit velmi levně karty z bazaru za ceny za které by je za jiných okolností nikdy nepořídili. To se samozřejmě týká i AMD. Lidé co programově kupují hardware ze středu výkonnostního pole, si budou moci díky tomu pořídit hardware vyššího ranku. Pokud prováděli upgrade jednou za 2-3 roky, tak se to díky vyššímu výkonu hardware, který se jim díky cenám v bazarech dostal do rukou. Tak ten další upgrade bude zase zase za ty 2-3 roky. Prostě dnešní highend jim nahradí příští mainstream za navíc libové ceny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, souhlas, neshodnem se jen na tom, jak moc to bude, ale to se uvidi.

Ono se to delo vzdycky, snad jen generace GTX9xx byla trochu no dobre spis vic zmrsena, ze se GTX970 vubecnevyplatila oproti predchozi GTX770 ani jako nova natoz pak pouzita. A GTX960 a 950 taky nebyly zadne zazraky. No a Pascal se potom povedl opravdu extremne, takze vykonem GTX980 byla nahrazena GT1060, takze se to zase nevyplatilo ani v bazaru.

Takze urcite snizeni prodeju oproti Pascalu je proste ocekavatelne, protoze proste Pascal byl fakt skvely, takze upgradovali i lidi, kteri predtim generaci vynechali jako kamos z GTX770 na GTX1070Ti. Ale tyhle lidi hned zase penize za mnou ocekavanou Amperu nevydaji. (Ja porad neverim, ze Turing bude herni.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme mas pravdu, ale ted neni krize a toho highendu se poridi mnohonasobne vice. Lidi proste maj prachy a nevedi co s nima. Jasne studi chudenti vzdy poridi nejvyhodnejsi vykon/cena, ale ti starsi/bohatsi se diky ekonomicke situaci nemusi rozmyslet, jestli vega, nebo gtx1080, ale maj tech 200 babek navic na 1080Ti, nebo jeste vic na Titan.
Myslim si, ze s prichodem Pascalu si nv strasne narejzovala i diky tomu highendu. Samozrejme pokud mas konkretni cisla, rad se podivam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vše je o ceně. Jak jsem napsal dnešní GPU zvládají v pohodě i 2K. Kvalitní 4K monitory jsou ještě pořád dost drahé. Letos si hráč co má Fuii HD monitor koupí v bazaru za dobrou cenu kartu dnešní generace a monitor 2K. To mu vydrží v pohodě do roku 2020. Pak přejde na 4K monitory které mezitím slezou cenou níže a pořídí mezitím už zase novější GPU a Turing generaci přeskočí. Ostatně já to také tak dělám. Na to si příliš vážím peněz abych kupoval každou generaci GPU. Nedělám to ani z telefony a vlastně s ničím.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

V dobe rozmachu hdr, vice Hz, vice bitove hloubky je zatim nesmysl kupovat 4k monitor, ktery toto vse neumi. Dokud nebude v norme input lag takoveho zarizeni a zaroven latence displeje, hdr, ips (am, va), 4k, 10-12bitu, alespon 120Hz, tak to nema smysl. Z doslechu a ruznych recenzi vim, ze vetsina 4k panelu trpi inputlagem a nedaji se tak pouzit napriklad na hrani strilecek. Respektive daji, ale hrace vnimaveho na input lag takove hrani rozhodne nenadchne.
Maximum 60Hz taky neni zrovna idealni. Cloveka zvykleho na dvojnasobek z takhle nizke frekvence budou chvili bolet oci, nez si opet zvykne, ale proc by to delal?
Ne, proste je to blbost. Dokud nebude alespon jeden monitor zvladat vse, co zvladali predchozi + 4k rozliseni, tak je to spise downgrade. Ja bych byl jeste narocnejsi a vyzadoval oled/qled, abychom se nekam pohnuli. IPS totiz ma jeden veliky nesvar v podani cerne.

Ano, mas pravdu v tom, ze jakmile ten vykon bude dostupnejsi, tak se spousta lidi lapi do tehle inputlagove pasti a 4k si poridi. Ja teda radsi zustanu u 1440p@144Hz a pockam, jak vykrystalizuji nove 4k monitory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a dále jim zakázala prodávat grafické karty těžařům"

NV má apríl už dnes.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Že já trouba nekoupil v půlce minulého roku 1070. Byla za 10 500,- teď je za 17 000 a ještě jen pár kusů... Bohužel to vypadá že se to jentak nezmnění. Dostatek je jen pomalejších karet a i 1060 stojí to dřív ta 1070. AMD je na tom snad ještě hůř, k dispozici jen +- dva předražené modely nebo novinka za cenu jako za celý počítač...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil na začátku prázdnin 1080 od MSI za 15K a z toho jsem ještě do měsíce dostal 1.350,- zpět na účet jako cashback v jejich akci ;) Když vidím ty ceny dnes ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Redmarx & JirkaK: Pánové, ono je také možné, že křišťálová koule Jen-Hsun Huanga lže a ty plány nVidie vezmou za své, protože trh se bude chovat jinak než očekávají ...

Jen si vzpomeňte na dlouho očekávanou Voltu. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.