Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu loni prodělalo 21 miliónů dolarů, dvojnásobek oproti roku 2012

"Sice je faktem, že Canonical je ve ztrátě prakticky nepřetržitě od svého založení, nicméně už také umí generovat slušné zisky"

Tak uz chápu, proc tu v tyhle zemi mraky firem vedou jejich majitele do sracek. Pokud je někdo schopny napsat něco takového, tak teda potes Priroda....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, já se zasmál. Nehledě k tomu, že to je běžná česká praxe. Vytvoří se slušný zisk, ten odteče nějkam na Kajmanské ostrovy a firma je ve ztrátě ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? V kolika procentech pripadu se to deje ?:-))
Uprimne receno, to jsou takove ty hoaxy...V realu je par "firem", co tohle dela, ale to jsou všechno firmy napojene na politiku/politiky, tam se neda hovorit o nejakem podnikani - to je proste zlodejina umoznena diky politikum.
Bezne normalni firmy opravdu takovehle věci nemaji sanci delat...

Trosku me mrzi, ze mezi lidmi koluji takove kraviny, on to pak každý druhy bere vazne a pak to tu dopada, jak dopada...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Schvalne se podivej na statistiky obratu a dani ceskych firem. Firma ma obrat miliardu, ale na danich zaplati treba jen 5 tisic. Ucetni budou nejspis kouzelnici :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obrat nerovna se zisk...
Mozna by to chtelo nejprve se v tom oboru zorientovat, a pak mudrovat :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obrat jsou prachy co ti protečou pokladnou. Ono nestačí jen kasírovat, také se musí platit. Takže můžeš mít obrat miliardu a zisk -10 milonů, čili ztrátu.

Kupodivu to není tak těžké být ve ztrátě, umí to i spousta rodin... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vsetky velke firmy, Google,Apple, Microsoft, SAP, Oracle a pod. Ale nie len unas, ale v celej EU

11. prosinec 2012 17:51 3 komentářů
Rubriky: Zajímavosti, Právo, Byznys

Podle informací tiskové agentury Bloomberg se některé z největších amerických IT společností agresivní daňovou optimalizací vyhýbají zaplacení daní za několik miliard amerických dolarů, dít se tak má zejména v evropských zemích.

V zemích evropské unie lze příjmy danit s velmi malým daňovým zatížením, tedy pokud k tomu využijete několika jednoduchých triků. První se jmenuje Dutch/ Luxembourg Sandwich a spočívá v tom, že jsou daně placeny přes prostřední krajinu, kterou je v tomto případě Holandsko či Lucembursko. Druhou oblíbenou technikou je Double Irish, tento trik pro změnu využívá přesun prostředků přes Irsko na Bermudy. K tomu je potřeba mít registrované dvě irské společnosti, jednu se sídlem v samotném Irsku, druhou pak na Bermudách.

Podobnou strategii využil v Evropě také Microsoft, který v EU neplatí daň z prodeje přes svůj softwarový online kanál. Loni se takto vyhnul zdanění příjmů přes 2 miliardy eur. Firma využila transferu peněz přes Lucembursko a Irsko opět právě na Bermudy. Podobně se ale v Evropě chovají i jiné firmy, jako například Apple, nebo Facebook.
http://www.itbiz.cz/zpravicky/google-s-microsoftem-se-pry-vyhybaji-zapla...

Holdingové spoločnosti firiem, ako sú Apple, Microsoft, Google, Ikea, Starbucks a ďalšie, presunú do Holandska každý rok 8 biliónov eur, aby ušetrili na daniach. A to legálne, pomocou "schránkových firiem". V jednej administratívnej budove v Amsterdame je tak napríklad registrovaných s poštovou schránkou 2 670 firiem.
http://finweb.hnonline.sk/spravy-zo-sveta-financii-126/apple-ci-ikea-kor...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proboha živýho, vždyť je snad jedině dobře, že neplatí daně!

K těm dalším věcem, co je jako na tom? V Praze je taky firma co slouží k zápisu sídla do jednoho baráku. To jsou buržousti, měly bi se pověsit a vypálit, žejo mámo? Nebo co jako těmi bláboly sledujete?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

>Proboha živýho, vždyť je snad jedině dobře, že neplatí daně!

Ma to dve roviny:

1. Argument tych, co uzatvaraju s tymi firmami zmluvy je, ze cast nakladov na zmluvy sa vrati statu v podobe dani

2. Su investicie statu, ktore by bez dani neboli, ktore radsej nemat, lebo su to politicke trafiky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne jsem mel dojem, ze se bavime o ceskych firmách.
Samozrejme, ze firmy, vlastnene zahraničními majiteli to mají jinak - a pokud se jedna o TOP firmy, tak ty to mají samozrejme také zcela uplne jinak.
Ale to v drtive vetsine nejsou české firmy.

Nehlede na to, jak uz psal někdo jiny - kazda koruna, kterou se povede nezaplatit na danich, je velmi zadouci a zcela v poradku, ale to je na jinou debatu...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem moc rád, že ještě někdo tady věří českému byznysu. Obzvlášť pak tomu napojenému na státní penězovod. A ta poslední věta, to je opravdu perla, gratuluji! Škoda, že nevíme co tu dopadá, jak tu dopadá, kvůli něčí víře, ale to nevadí, jinak to je zjevně silný argument :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Tak uz chápu, proc tu v tyhle zemi mraky firem vedou jejich majitele do sracek. Pokud je někdo schopny napsat něco takového, tak teda potes Priroda...."

Ne, tuhle zemi vedou do sraček právě ti, kteří si myslí, že je nutné vydělat okamžitě. Od těžkých počátků jsou už několik desítek let banky, které pokryjí počáteční náklady. Takhle země by naopak potřebovala nejvíc ty, kteří vydělávají postupně a dlouhodobě.

Co se týče Marka, tak je pouze jeho rozhodutí, kam své peníze (které vydělal jinde), bude dávat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S poslední tvou vetou plny souhlas.

Co se tyce toho, co jsem psal o majitelích firem, které vedou do sracek - jde mi o to, ze někdo napise:
Firma sice celou dobu prodelava, ale ukazalo se, ze umi i vydělat!

Coz proste NENI pravda. Pokud by se ukazalo, ze firma umi vydělat, tak by NEBYLA celou dobu ve ztrate.

Ono se to mozna zda takove jako debata o nicem, ale znam mraky firem v CR, kde presne takhle uvazuji. Ze jako se jim povedla jedna akce, tak jsou vlastne super firma. Jenze jedna akce jaro nedela a pokud na konci roku budou opet ve ztrate, tak je uplne jedno, kolik super akci ma v hlave jeji majitel. Ono nakonec obvykle zustanou jen v te hlave...
Pripadne druhy model: Firma prodava i tem, kdo ji neplati. Majitel firmy to vi (znam firmy, kde podíl nesplacenych faktur je cca 1/3 celkového obratu!!!). Když se ho zeptam, jestli by precijen nechtělo s tim něco delat, a alespoň ty nejhorsi neplatice odstřihnout, tak mi na to rekne: No to by se mi ale snizil OBRAT!!!

Takze prodat za kazdou cenu, i kdybych to nemel dostat zaplaceno. Pak ten clovek také rekne : Jsme super firma, delame super obraty....sice jsme ve ztrate, ale ukazalo se, ze umíme vyborne prodávat!
Ne, takova firma vazne NEUMI vyborne prodávat...

A podobne to je i s tim, co jsem citoval.

Samozrejme nemam vůbec nic proti tomu, aby někdo dotoval ztrátovou firmu z penez, které jinde vydelal. Nemam ani nic proti charite, pokud ji clovek dela ze svých penez, bez jakekoliv ironie soudim, ze je super, ze někdo, kdo ma penez dost, zafinancuje něco, co povazuje za prospesne, i když to nevydelava.
Na druhou stranu je potřeba se podivat pravde do oci a priznat si, ze to dela jako charitu, a ne, ze by se te firme nejak vedlo a umela prodávat. Neumi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jenze jedna akce jaro nedela a pokud na konci roku"

Na konci roku? To ale přesně říkáš to, na co jsem reagoval já. Tedy, že firma musí vydělávat okamžitě. Firma se klidně může vyvíjet mnoho let. Baťovi trvalo cca 6 let, než "se to povedlo".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bata byl 6 let ve ztrate, nez zacal vydelavat? To je pro me nova informace, opravdu jsem to netusil - mas na to nejaky odkaz prosim te, kde se o tom da docist vice?

Jinak obecne - pokud dneska nejaka firma bude 6 let ve ztrate, tak je to proste spatne. Mozna bude existovat nejaka výjimka, no obecne je to neudrzitelne. Dneska je velmi spatne, když uz je to 2-3 roky, natoz 6.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, a prave to, ze dneska firma nemuze byt 6 let ve ztrate, je spatne. Znamena to, ze firma v podstate nemuze nic vyvijet, protoze vyvoj trva casto dele. Leda by to dotovala z jinych prijmu, ale spousta kratkozrakych manageru ani to nevidi rada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si přečti jeho životopis ;-).

1888 byl vyhozen ze svého prvního zaměstnání. Následuje několik pokusů, mezi nimi i podnikání načerno, dva krachy, a v podstatě do nějakého +- stabilního zisku se dostává až po 1897.

"Dneska je velmi spatne, když uz je to 2-3 roky, natoz 6."

A to je špatně. Výchova zaměstnance v nějakém technickém oboru, třeba IT, není hotová za rok. To není pásová výroba. A jestli řekneme, že firma musí vydělávat okamžitě (do roka), tak tím automaticky rezignujeme na cokoliv složitějšího, cokoliv sofistikovanějšího apod a omezujeme se opravdu jen na tu levnou montovu.

Vem si, že stavba například jaderné elektrárny je dneska úkol na 15 let. 15 let trvalé ztráty. Ale za dalších 40 let provozu se ta investice 1000x zaplatí. V tom tvém systému okamžitého zisku bys neměl ani elektřinu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je firma ve ztrate a presto funguje dále, znamena to, ze ji "NEKDO" dotuje.

To je doufam fakt, na kterem se shodneme. Není mozne byt ve ztrate - tedy odevzdat vice, nez prijmu, aniz by ty chybejici peníze někdo do systemu nasypal.

Tak...Elektrarna je VELMI specificka věc, u které je kalkulovano, jak bude fungovat splaceni a v podstate téměř vždy se podili na "dotovani" celého projektu nejaka silna financni skupina (at uz banka, ci něco podobného). Banka si dozajiste umi spočítat, za jak dlouho se ji jeji investice vrati - vsimni si prosim, jake se delaji problémy ohledne toho, ze investori chteji mit - idealne statem - zajistene ceny vykupu elektriny. To je také mimochodem jedna z rovin dostavby / nedostavby Temelina. Ale tak on to zase stat posveti nejakym zákonem, nemam obavy, ze ne :-(

Pokud mame beznou vyrobni firmu, neznam osobne banku, která by byla ochotna dotovat 6 let firmu, která bude 6 let ve ztrate. Samozrejme, pokud by to bylo něco VELMI specifického, tak asi ano. Ale obecne - proc by to proboha někdo delal? To by v te bance museli byt padli na hlavu.

Dobře, muze to zadotovat někdo, kdo si vydelal drive nekde jinde a proste VERI tomu, ze firma bude 10 let v minusu, a pak zacne zazracne vydelavat. OK, proc ne, je to jeho věc, 10 let vyhazovat peníze s rizikem, ze ani po 10 letech se to neotoci. Ale tak jsou to jeho peníze, ze....Pripadne firma mohla vydelavat, vytvori si rezervy, a pak se prestane dařit...A firma to dotuje se svých rezerv. Ok, proc ne. Hmm, ale 6 let? Ehm....

Pohybuju se v "podnikatelskem prostředí" pomerne dost, rocne navštívím mozna tak 1 000 firem a jednam s jejich vedenim mimo jiné o financnich vecech. Neznam jedinou firmu, která by 6 let něco vytvářela, z ceho by pak zazracne zbohatla. Ani jednu.

Pokud bude mit někdo podnikatelsky zamer takovy, ze si bude 5 let vychovavat IT odborniky, a pak zacne teda konecne vydelavat, protože odbornici po 5 letech budou tak odborni, jako nikdo jiny....No, ja bych tomu neveril. Ale když si to dotuje ze svého, tak prosim, ja mu do toho nekecam....A nakonec mnohdy v minulosti nejaky takovy mesenas financoval něco, co bylo nevydelecne, a nakonec se to ukazalo jako "prinosne pro lidstvo". Nemam proti tomu nic...ale jak rikam - říkejme tomu pravými jmeny. Jedna se o dotovani, charitu, mecenastvi....Ale ne o standardne fungujici firmu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí, jak všechny argumenty protistrany označíš za velmi specifickou věc :-)

Pohybujeme se v IT, kde třeba jen vývoj systému souborů, což je základ pro to, abys vůbec mohl na OS něco dělat, trvá běžně těch 6 let. Do vážných nasazení ("enterprise" mission critical) se dostane po 10 letech. A to není produkt, který by se prodával (samostatně). To je jen nutná komponenta pro to, aby něco vůbec mohlo běžet. Nebo třeba léčiva. Od objevení molekuly po opravdový lék to trvá klidně i 15 let.

Ale tak dobře, opět je to specifická věc, že :-D

Mě by jen zajímalo, jak by podle tebe, zkušeného pohybovatele ve firemním prostředí, to mělo vypadat. Podle této diskuse to vypadá tak, že firma musí nutně vydělat už první rok.

Já tvrdím, že za rok se nedá vyrobit / otestovat cokoliv sofistikovanějšího a mít za cíl vydělat okamžitě prakticky znamená se omezit pouze na nějaké již dobře známé postupy (takže vlastně žádná excelence, prostě jen šedý průměr, kde nás každý preválcuje třeba jen počtem pracovníků).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Firma je principialne od toho, aby vydelavala.
Samozrejme pokud si najde banku, která ji bude 10 let financovat a cpát do ni další a další peníze - necht si prodelava.
Protože plati zákon o zachovani energie, není jaksi mozne, aby firma jen tak prodělávala. Protože pokud vyda vice penez, nez prijme, tak....tak to NEJDE. Doufam, ze je to pochopitelne, ze to nejde. Ze nejde mit przdnou peněženku, získat 1000kc a pak v obchode zaplatit 2000kc. Nejde to.

Troufam si tvrdit, ze dneska NEPUJDE zalozit si firmu s tim, ze jedu OD NULY, budu 15 let vyvíjet lek a pak ho prodam a zbohatnu. Neznam nikoho pricetneho, kdo by do takového podniku investoval peníze. Obvykle to je tak, ze firma si vytvori nejake zaklady, na kterých stoji, které ji vydelavaji peníze, a z toho zisku si třebas financuje vyvoj. A nebo si nejprve udela zásobu, a z te pak financuje vyvoj. Ale neznam jedinou banku, která by cpala 15 let peníze do firmy, aniz by cokoliv dostala zpet (nezapomínejme, firma je ve ztrate, tedy NEMA z ceho zaplatit zadne splátky).

Pokud je nejaka IT firma a cosi vyviji, je to to same. Firma proste ma něco, co ji vydelava a z toho financuje vyvoj. Neumim si představit, ze bych prisel do banky a řekl : Vite, ja tady budu 10 let cosi vyvíjet, potrebuju od vas na to dostavat 10 let peníze, a potom jednou to zacne vydelavat, ale urcite, fakt...Tak ja vam to pak splatim...

Hahaha

Druha věc je, jak uz jsem psal, pokud to někdo sponzoruje z jiného duvodu, nez proto, aby na tom nutne vydelal peníze (coz nebude banka, logicky).
Trebas proto, ze ma penez dost chce pomoct "lidstvu", nebo chce pomoct vymyslet nejakou věc, nebo ho to bavi, nebo se nudi, nebo...cokoliv.
Nejaky pan ma mraky penez, které si nekde vydelal, a bavi ho sponzorovat vyvoj nejakeho systemu. Super, jak jsem psal mnohokrat - je to super a mozna z toho vznikne něco dobrého, a prinese to lidstvu nejaky pokrok. Nadhera.

v cem je tedy problém?

Ještě poznámka zaverem - Banka dozajiste bude investovat do neceho, co zacne vydelavat třebas az za 20 let. Ale potřebuje na to SAKRA záruky, ze to vydelavat bude. Jak uz jsem psal ohledne dostavby Temelina - pokud se o to clovek trosku zajima, tak skutecne jedna z věci, které se neustale resej je to, ze investori chteji mit pokud možno ZAKONEM potvrzene, ze po dobu xy let bude vykupni cena elektriny z te elektrarny tolik a tolik, aby měli jistotu, ze do toho pujdou.

Nepredpokladam, ze bude existovat jediny pricetny banker, za kterym bych prisel a řekl "10 let budu něco vyvíjet, snad to dobře dopadne, pak by to mělo byt ziskove, tak nas 10 let zivte" a on me dal balik penez.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byl to nejspíš kritický komentář o mentální úrovni populace, kdy autor článku (tedy člověk, který by snad měl vědět o čem píše trošku víc než čtenář) nerozlišuje mezi pojmy příjem a zisk a je schopen vyplodit zcela nesmyslnou větu, která začíná "firma je ve ztrátě" a končí "generuje zisk". Jestli se podobně vyznají ve svých oborech i podnikatelé, tak je potom jasné, že to spěje k záhubě.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

...no konečně další Linux, co půjde do kitek ...argumentace, že Linux je použitelný PRO NORMÁLNÍ LIDI na desktopu, je jednoduše lež a Ubuntu zbytečně mátlo populaci, že existuje "friendly linux" ...díky bohu, že trh tyto aktivity zlikviduje sám
B.
p.s. ...ale jo jo jen si tady napíště, že trh křiví Microsoft smlouvami z OEM a podobně absorudity z 90tých let:-))))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

User friendly Linux existuje, dokazal to Android. Cannonical mal v plane byt na nule v roku 2014 alebo 2015, tazke nejde do kvetin.

Krivenie trhu statom v prospech Microsoftu plati stale

August 18, 2011
DK: 25,000 hospital staff Copenhagen region to use open source office suite

Even a single user of the proprietary office suite would force the group to purchase licences for all fifteen thousand desktop PCs. "We have spoken to the proprietary vendor about this for over a year, and they acknowledge the problem."
https://joinup.ec.europa.eu/news/dk-25000-hospital-staff-copenhagen-regi...

To sa tyka celej infrastruktury, ak jeden z Vasich odberatelov dodavatelov pouziva produkty MS, ale vy nie, mate dve moznosti

1. prejst na MS produkty
2. ukoncit spolupracu s partnerom

V pripade statu nemate moznsot 2, co je problem, vid napr,

Odmietol Windows. A tak dostal od daniarov pokutu

Konateľ eseročky Eura Slovakia sa dostal do nečakaných problémov so štátom.

Smolu mal v tom, že daniari používali iba operačný systém Microsoft za použitia prehliadača Internet Explorer. Tento systém si však podnikateľ nekúpil a nasledovali takmer trojročné ťahanice s daňovákmi – tí dvanásťkrát jeho sťažnosti zamietli a udelili mu napokon pokutu 5 636 eur.

„Papierovú formu súhrnného výkazu správca dane na základe novely zákona o DPH platnej od 1. januára 2010 nemôže akceptovať, nakoľko to neumožňuje zákon,“ reagovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Gabriela Dianová.

Podľa senior partnera v advokátskej kancelárii HMG & Partners Jána Gajana štát nemôže podnikateľov diskriminovať: „Nemôže ich nútiť, aby
popri nimi bežnom komerčnom informačnom systéme nakupovali niečo, čo vlastne nepotrebujú,“ dodáva.

Obmedzujú podnikanie
Podľa Gajana ide o zjavný rozpor s princípom ústavnej slobody podnikania, ako aj priamy rozpor s predpismi na ochranu pred nečestnou súťažou. „Za to by mohol byť štát dokonca terčom žalôb aj zo strany výrobcov iných informačných systémov pre neodôvodnené preferovanie informačného systému jedného podnikateľa. Preto je pravdepodobné, že v tomto prípade môže byť rozhodnuté v neprospech štátu.“

Podnikateľ Slivka mal navyše so zvolenským finančným úradom podpísanú dohodu o tom, že výkaz môže podať i písomne

„Vďaka tomu, že moja firma funguje na Linuxe, som za zhruba tri roky podnikania ušetril asi 25-tisíc eur
„Odhadujem, že môže ísť aj o viac ako 40-tisíc daňových subjektov, ktoré rezignovali a kúpili si operačný systém Windows,“ hovorí Slivka.

http://hn.hnonline.sk/odmietol-windows-a-tak-dostal-od-daniarov-pokutu-5...

http://www.zive.sk/stat-pokutoval-podnikatela-pretoze-pouziva-linux/sc-4...

Vcera sme malivyrocie

Podľa Protimonopolného úradu štát mohol nútiť občanov používať Windows a Internet Explorer

V októbri Protimonopolný rozhodol, že Finančné riaditeľstvo zákony v oblasti ochrany hospodárskej súťaže neporušilo. Vynucovanie sa totiž podľa PMÚ malo dotýkať iba cca 10% zo 44 tisíc subjektov povinných podávať súhrnné výkazy, ktorí podľa štatistík nepoužívajú Windows. Takýto počet dotknutých užívateľov je ale len zlomkom celého trhu s operačnými systémami a vynucovanie tak podľa PMÚ nemá vplyv na hospodársku súťaž a zákon tak nebol porušený.
DSL.sk, 14.1.2013

http://www.dsl.sk/article.php?article=13584

Trh vzdy krivili statne organy v prpospech Microsoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze Andriod je pro me pomerne nefriendly :-((

Nic proti tomu, nenadavam na to, jen to nepouzivam, pac mi to nevyhovuje.
Nevyhovuje mi to na telefonu, nevyhovuje mi to ani nikde jinde.

Před casem tu byl seril o tom, jak si laik vybira "chytry telefon".
Ja, když jsem si jako podobny laik vybiral takovy telefon, vybral jsem si stejne jako autor toho testu mobil s - tehdy ještě - Windows mobile.
Uprimne receno dost dulezite bylo, ze vse, co jsem chtěl najit, jsem proste tak nejak intuitivne hned nasel. Dostal jsem v te době firemni telefon s Andriodem - nenasel jsem nic, co jsem najit chtěl, neumelo to "od přírody" to, co jsem chtěl a co WM umelo (pripojit k libovolnému PC s Windows a zpřístupnit na tom internet). Takze jsem ho odlozil a nepouzivam.
Manzelka oproti tomu mobil s Androidem ma (ani nevi, ze tam je nejaky android, proste pouziva volani a SMS a nic jiného) a jelikož na tom nic nedela, neinstaluje, nepouziva k praci, tak v pohode, na volani a sms není co zkazit.

Jinak s poslední vetou souhlas. Bohuzel to tak je, a nejen ve vecech SW. Statni organy proste krivi trh tak nejak obecne, od prirozenosti. Mnohdy určitou oblast trhu zlikviduji zcela :-(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dát dohromady slova Windows Mobile a intuitivní chce hodně velkou dávku odvahy. Mobil s Androidem připojím a sdílím internet přes Bluetooth nebo WiFi hotspot s každým počítačem nejenom s Windows. Přes kabel musím v XP doinstalovat jeden ovladač v novějších verzích to funguje rovnou, stejně tak jako v Linuxu.

Naopak Windows Mobile neuměl komunikovat s Windows bez doinstalování příšernosti zvaný ActiveSync. Tuhnul 2x denně a ovládání systému i programů bylo totálně nekonzistentní. Prostě příšernost. Po půl roce rozčilování se s ním letěl pryč a od tý doby mi mobilní OS Microsoftu nesmí na oči.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Clovece, ty zijes v nejakem paralelnim vesmiru.
Ty sdilis internet s KAZDYM PC přes BT/wifi???
To jsou mi věci...osobne potrebuji velmi často pripojit na net nejaky PC, který nemá ani BT, ani wifi. Idealni je an to USB kabel, precejen USB se dneska najde na vsem.

Btw at jsem konkretni. Mam HTC Wildfire. Vedle mam nejaky Pc, rekneme s Windows 7, třebas. Ted prave jsem k nemu prisel, a potrebuju z toho mobilu dostat do toho PC internet. V kapse mam USB kabel...
Da se to nejak jednoduse, tedy bez instalaci nejakych dalších SW na Pc/mobil? Me se to proste nepovedlo, nedokazal jsem se v tom mobilu zorientovat natolik, abych objevil, jak to udelat, pokud to jde.

Co se tyce mého mobilu s WM, mel jsem jako první HTC TyTn II a tam se proste pripojil usb kabel, na mobilu se zaplo "internet share" a fungovalo to. Dneska mam HTP Touch Pro 2 a funguje to uplne stejne.
A ano, ovladani je pro mne zcela intuitivni. Nenutim to nikomu, nekomu to třebas nevyhovuje, no me maximalne. Vsechno je tam, kde bych řekl, ze by to mělo byt. Nastavovani funguje tak, jak bych si predstavoval, ze bude fungovat. Word mi na tom funguje tak, jak bych predpokladal :-)) Ale to je spis takova blbustka, precijen to pouzivam (word/excel) pomerne zřídka.
Zadny activesync nepouzivam, neboť nepotrebuji synchronizovat kalendare a podobne, takze si vystacim s internet share ci se zpristupnenim disku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bullheade, mohl by mně už konečně někdo, z vás "znalců", vysvětlit, co dělám sakra blbě, když mně Linux na desktopu slouží k plné spokojenosti dlouhá léta? A nejen mně - i řadě dalších lidí v okolí nejen doma, ale i v práci...
Já jsem prostě tak blbý, že nevím, jak je nepoužitelný a tak jej spokojeně používám...
---
Linux nemůže za to, že sis s ním tenkrát uvědomil, jak jsi neschopný pochopit jednoduché věci mimo svůj omezený obzor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem selský idiot. Pamatuji si (už mne to nezajímá) jak Škoda-Volkswagen pořád brečela, jak je ve ztrátě (a neplatila tím ČR daně), ale v Německu na ústředí byla chválena, jako jedna z nejlepších dcer se zisky. A tak bych mohl pokračovat s Českými drahami a podobně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dcerine firmy zahraničních majitelu - to je proste jina skupina firem, to není ceska firma (ačkoliv to kdejaky marketing mnohdy tvrdi). O tech ale není rec. Rec byla o ceskych firmách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduchý.
Firma generovala zisk, který se prostřednictvím nákladů přesunul do německa. Když je kde brát, tak se způsob najde snadno. Takže pak byla účetně v ČR ve ztrátě, ale ve skutečnosti generovala matce zisk.

Nejedná se o českou firmu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.