Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k UHD Alliance vydala specifikaci pro UHD Premium obsah

Uz se teda vi, jak to bude se zpetnou kompatibilitou, nebo tohle v te housti zkratek porad chybi?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zpětnou kompatibilitou čeho s čím?
Podle mě pokud jde o zobrazovač, je to jedno, stačí podpora 50/60p (což nejstarší UHDTV bez HDMI2.0 neměly). UHD BD player bude určitě umět konverzi do jiných formátů (Rec2020-Rec709), aby se k němu dalo připojit cokoliv. Problém tak může být jen na úrovni souborů, dnešní TV nezvládnou případné ripy.
Jinak ten doporučený kontrast 1:33000 je pro jakékoliv LCD nesplnitelný, toho nedosahovaly ani plazmy. Takže se to nejspíš bude obcházet přes local dimming a hlavně marketingovými hrátky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Local Dimming je stále lokálnější :-) Nebo má hluboký kontrast i LCD IGZ panel (SHARP) i bez dimmingu :-) Zase má barvy ujetý :-/ OLED měly zase mnohem menší! jas!!! než novší lepší LCD LED :-( A nemohou být matné = horší kontrast ve dne + odlesky...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To "současné zobrazení" se myslí v jeden moment, nebo jeden přehrávač v různě momenty?
Protože minimální kontrast 20000:1 je celkem bezpečně za hranicí klasického LCD (to končí někde u 5000:1. Jediné, co to může zvládnout je OLED a potom případně LCD s local dimming, ale to je vždy na velké plochy, případně kombinace obou (OLED jako podsvícení).
A ten maximální jas je taky celkem hodně vysoký (ale dosažitelný).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem viděl naživo tak OLED měly zase mnohem menší!!! jas! než novší lepší LCD LED :-( A nemohou být matné = horší kontrast ve dne + odlesky...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.