Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Upřesněná data vypouštění Windows Vista

už vidím jak se po nich zapráší....... lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh,spojení slov "finální verze" a Microsoft by se mělo zakázat...no flame pls.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS považuje každou vudanou verzi za finální, což vysvětluje jejich laxní přístup k vydávání patchů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy:
Neviem ak sa bude prasit v obchodoch, ale som si isty, ze ti, co tu najviac mudruju a vypisuju duchaplne bonmoty na adresu MS, budu tahat z netu finalnu verziu ako besni a vsetky P2P siete nebudu riesit iny problem, len ako co najrychlesie distribuovat Vistu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel:všechny ne,je tu jedna výjimka-Bitttorent.tam čím víc lidí stahuje,tím je stahování rychlejší.Je navržen pro stahováni kvant dat,po kterých je krátkodobě eminentní zájem.Jinak Visty shánět nebudu,používám LinuxPrávě tento přízpěvek píšu z Linuxu(distribuce Gentoo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux powered: eDonkey respektive eMule pracuje podobne. Tim ze se musi sdilet stahovane soubory jste zaroven poskytovatelem i odberatelem kapacity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux powered:
Ja som nepisal o problemoch s rychlostou distribouvanych dat, ale o problemoch distribucie ako takej - v pripade torrentov to znemena rychle vygenerovania pokial mozno nezamknutych trackerov. Dnes uz ale vascina P2P aj tak podporuju segmentove stahovanie takze je to skoro jedno (aj ked bittorent je najlepsi :0)) a Vista potecie ako diva netom na disky tych najviac frflajucich a vzdy velmi mudrych znalcov Win platformy. Totiz vacsina tychto prispievatelov su 15-18 rocne deti, ktore si vo forach prezentuju svoje "hlboke" znalosti ziskane od im podobnych.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, všetci si to rýchlo stiahnu a nainštalujú, aby zase mali na čo nadávať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do doby nez vydaji prvni SP je me Vista naprosto ukradena :o), neminim jim delat beta testera co vsechno jim nejde :o).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Me2d : jj je tak LOL, kvuli cemu jinemu bychom seci pouzivali Windows ze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 rayrebel. myslel jsem tím, že o podobný systém opravdu nestojím a nestojí o něj ani poměrně dost mých kamarádů. Předpokládám že jej budou stahovat máctiletí, které uchvání jejich desigh (protože o tom co je za ním schováno vědí úplné zbla) Myslím že brzo vystřízliví.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze vsetci, co nadavaju na M$ budu Vistu hromadne stahovat z netu. Niekto predsa musi (so vsetkou slavou :-)) prelomit a pokorit vsetky ochrany, DRM, a podobnu buzeraciu. Takze, ked to pride, stahujte, hackujte, prelamujte ale HLAVNE, nezabudnite sa podelit s vysledkami...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy:
Myslim, ze ti, co na neho najviac nadavaju a ventiluju sa v diskusiach, nie su prave ti, co ho budu hackovat a to z dovodov, ktore som uz uviedol ;0).

Begy:
Na vec sa da pozerat ocami bezneho uzivatela s PC ulozenym niekde doma, co je podobne tvojmu pohladu - "o podobný systém opravdu nestojím a nestojí o něj ani poměrně dost mých kamarádů". Ale je tu aj pohlad profesionala z IT branze, ktory na vec pozera inak, ktoreho IT zivi. Ten nemoze povedat "toto a toto sa mi nepaci, tak to nebudem pouzivat". Zakaznik ma zakupene produkty MS, vyskolenych ludi, proprietarne aplikacie pre toto prostredie, tak musi riesit otazku buducnosti a prechodu na Vistu, alebo jej serveroveho naprotivku uplne inak a nie podla svojej chuti. Toto malo ludi chape, enterprise prostredie je nieco uplne ine s uplne inymi poziadavkami (centralizovana sprava, distribucia, release management, inventarizacia, helpdesk...) ako nejake PC doma.

BTW: Nie som zastanca ani MS, ani cohokolvek ineho. V zasade su s pragmatickeho pohladu zle vsetky OS, ale ako som uz uviedol vyssie, otazka, ktory OS lepsi, je v profi IT skor filozoficka, nez prakticka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klidně mě zabte, ale prosím o opravu tvaru "s datumy" na "s daty". Článek není slovensky, pokud jsem si dobře všiml. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel 23. ledna 2006, 22:49: naopak, většina IT byznysu a "profi" velkých lidí okolo IT bude naopak dost dlouho držet firmy na W2K popř. XP, protože to mají odladěné. Málo kdo (to je spíš doména domácích hračičků a uživatelů kupujících si "super sestavy ze supermarketu", kde to dostanou OEM) si dovolí hazardovat s novým, nevyzkoušeným a NEODLADĚNÝM systémem...

P.S.: Pokud bude Vista opravdu tak revoluční, jak (alespoň ty zbytky, co z ohlašovaných a posléze rozpačitě odvolávaných superfunkcí ve Vistě nakonec zůstanou), tak přechod na Vistu může být na práci i finance (popř. i riziko konverze) stejně či více náročný, než migrace mimo platformu Win (prosím žádný flame, i když MS určitě zařídí existenci dostatečného roje super analýz, kterak investice do kompletní obměny SW kvůli změně OS je vlastně úspora :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F_Novak: To co tvrdis neni tak uplne pravda. Prechod na novy system se zacne v opravdu velkych firmach provadet ihned po jejich uvedeni (Vista se tam uz davno testuje a upravuji se pro ni i interni aplikace)... a skonci presne ve chvily, kdy bde jeste novejsi OS (tedy Viena). A zacne nove kolecko. Jinak tri roky na takovehle kolecko je malo ... je potreba tak 4-8 let. Ne ze by to nekdo brzdil, ono to ani moc rychleji nejde, kdyz jsou stovky serveru a tisice klientu.

PS: I sroty jako 286 muzou dnes odvadet svou praci dobre, zalezi jen na pozadavcich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F_Novak:
Ja som nikde nepisal o case prechodu na novu verziu OS v enterprise prostredi, ale o sposobe nazerania na OS ako taky. Termin prechodu je samozrejme ovplyvneny mnohymi faktormi a v zasade nie je okamzity po uvolneni novej verzie, ale je isty vzhladom na ukoncenie podpory starej. A, co si budeme nahovarat, IT business je v sucasnosti predovsetkym o tej podpore. O cene riesenia rozhoduje predovsetkym cena za podporu (prip. skolenia) a z tohto pohladu odrazu stoja mnohe zdanlivo lacne veci vela penazi. TCO je to, co dnes urcuje ceny a nie kolko stoji nejaka licencia za softver, prip. ci sa ten softver tvari ze je zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak,tak TCO. Corporate zakaznici koukaj na vse jinak, nez nejakej pubertak z Dejvic co bojuje s celym svetem a zvlaste s ochranama Visty (nekupujem PC aby se zamestnanci koukali na filmy a MS tam vsechny ty pitominy taky nedal zrovna dobrovolne).
At je to jak chce, nova PC uz nejakou dobu pouze s XP. Konec podpory OS se blizi a novy HW je ve W2000 stale vice problemovy - dostupnost a kvalita je opropti XP horsi.
A VISTA? Pro mne "vyvojare" je to docela zajimavej system. Ve spojeni s novejma Oppicema a webem muzou vzniknout prima reseni. Vetsi tlak na certifikovane ovladace take vitam.
Linux, prave diky TCO, pouzivame pouze pro specificka nasazeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2skunk: Jenze widle = cena za SW + platy adminu + mizernej a casto zadnej support stran dodavatele (to uz musis bejt zatracene velkej odberatel, aby sis ji moh vynutit).
tucnak = platy adminu + support +-odpovidajici zaplacene podpore (cim lepsi chces, tim vic to logicky stoji, ale muzes si nechat za odpovidajici cenu upravit OS na miru a kdyz te firma delajici podporu nastve, des jinam).

90% PC ve firmach jsou naprosto standartni "kancl" stroje, na kterych tak jako tak neni nic jinyho nez mail, office a web. Tudiz ohanet se spatnou podporou 3D, pripadne dalsiho specifickeho HW ...

Pro info, staram se jak o stroje na widlich, tak na linuxu, o ty widle musim pecovat skorem denne, na tucnaka kouknu sem tam, maximalne kdyz mi prijde info, nainstalim nakej ten patch. A jestli budu sekretarkam a podobnym individuim vysvetlovat jak klipnout na ikonu ve widlich nebo v tucnakovi, to mi prijde nastejno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani to teda nejak moc presne nesleduju , ale nemelo to byt driv ? nemelo to byt davno hotove? bude zajimave sledovat rostouci podil krasneho mac osu x na intelech ;) treba i s office od m$ ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J:
Urovni supportu zo strany MS je mnoho - od standardneho hotline az po riesenie konkretnych problemov priamo developermi MS on site. Podobne je to aj v pripade inych OS a produktov vseobecne. Je na firme, kolko zaplati. Kvalitna podpora je vsak draha od MS, alebo aj napr. od RedHat-u. Nasadzovanie rieseni bez dostupnej podpory je v enterprise prostredi obycajnym hazardom.

Co sa tyka narokov na starostlivost MS serverovych rieseni a rieseni na inych platformach, tak velky rozdiel by som nevidel. Z vlastnej praxe poznam vyborne postavene riesenia aj v MS prostredi, ktore funguju bez vacsich problemov. Je to opat o kvalite dodavanych sluzieb a o podpore.

Co si taky MS desktopov, tak to je odveky problem vacsiny firiem. Desktop managemet je vzdy tvrdy oriesok - velke mnozstvo stanic + najhorsi monzni uzivatelia (pospolity lud). Robil som projekty DM, ktore prave podstatne zjednodusuvali spravu mnozstva desktopov, ditribucie softveru a hlavne automatizovane strazenia neziaducich instalacii. Toto je vsak cosi uplne ine ako sprava serverov.

Jednoducho je to vzdy o peniazoch a potrebach a nie o produkte ako takom. V nejakom prostredi moze byt MS riesenie podstatne lacnejsie (alebo aj jedine mozne) ako linuxove a niekde je to zase naopak. Odpoved na otazku, ktory OS je lepsi je lepsie nechat, ako pise skunk na "pubertaka z Dejvic" a skor sledovat, ci dane riesenie je optimalne z hladiska celkovych dlhodobych nakladov pre firmu a ci prinesie ocakavany uzitok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.