Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Linux jako válečný nástroj v rukách US Navy?

Já sem pro, ale ten stroj musí přebarvit na tučňáka. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budiž sestřeleným a bombardovaným útěchou, že jako koncoví uživatelé odpálených raket mají dle GPL právo na zdrojový kód v těch raketách obsažený a můžou jej pak dál upravovat a šířit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud použijí linux, tak pokud nezveřejní kód, poruší licenci a přece na dodržování licencí jsou útlocitní. Nebo to neplatí pro vrahy z Wolstrýtu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdrojový kód jsou povinni poskytnout uživateli, tzn. Raytheon armádě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

???... to je tvůj "odborný výklad" GPL licence?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Marv-CZ má pravdu - zdrojový kód musí (na požádání) dostat jenom uživatel. Jenom je otázkou, jestli uživatel je jenom armáda, nebo i koncový spotřebitel rakety. Dá se na to pohlížet i tak, že armáda tu raketu vlastně jenom doručuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budou zdrojove kody nahrane primo v pocitaci rakety tak by ani pri tomto pohledu nevznikl zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vznikl. Ukončení běhu programu ještě neznamená, že už na ty zdrojáky nemají nadále právo. :-) Navrhoval bych, aby to dali na flashku a těsně před dopadem by ta raketa vyhodila tu flashku na padáčku, ten by pak spadl do místa zásahu. Nebo jim to prostě můžou nabídnout stáhnout z internetu, jenom nevím, jak ty zasažené identifikovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"""Pokud použijí linux, tak pokud nezveřejní kód, poruší licenci a přece na dodržování licencí jsou útlocitní. Nebo to neplatí pro vrahy z Wolstrýtu?"""

Tak to není, GNU GPL nikoho nenutí zveřejňovat kód bezprizorně. Je to o tom, že kdybyste měl software samotný (jakože se k němu vůbec nikdo nedostane), tak byste měl mít právo na zdrojový kód. Ale jak říkám - nemáte-li software samotný (v binární podobě), nikdo (ani soukromá firma ani US Army) vám kód nemusí zaslat. Dokonce jej ani nemusí zveřejňovat.

Hodně lidí si myslí, že Open Source = vše se musí zveřejnit. Tak to ale vůbec není. Mimochodem US Army Linux a Open Source již bohatě používá: http://dodcio.defense.gov/OpenSourceSoftwareFAQ.aspx#Q:_Under_what_condi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sami píšete že se jedná o software pro pro počítače pozemního personálu, takže se nespíš bude jednat o některou distribuci linuxu doplněnou o program který bude mít na starosti samotné řízení strojů, a ten open source být rozhodně nemusí a neporušuje tím ani gpl licenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"If you're a mad scientist, you can use GPLv2'd software for your evil plans to take over the world ("Sharks with lasers on their heads!!"), and the GPLv2 just says that you have to give source code back. And that's OK by me. I like sharks with lasers. I just want the mad scientists of the world to pay me back in kind."

--Linus Torvalds

Zdroj: http://www.theregister.co.uk/2006/03/10/torvalds_gpl_drm/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

malo by byt vydane upravene gpl kde by bolo vyslovene napisane ze tymto kodom (a hardwarom jemu podriadenemu) cloveka nezabijes

nieco ako tri zakladne zakony robotiky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem ke stale castejsim snaham o presne zacileni utoku jsem mnohem radsi, kdyz raketa diky kvalitnimu opensource software sejme politika a jeho rodinu nez vedle stojici skolu. Muzu mit jiny nazor (nez USA) na zmineneho politika, ale ty skolaci opravdu za nic nemuzou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co Linus je tedka stastny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to steně "filozoficky" hodnotná otázka jako u Linuxu nasazeného na Londýnské burze, v ropných společnostech, bankách, automobilkách, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky se najde banda retardovaných pseudohumanistů, kteří se budou snažit ve jménu dobra ostatní omezovat, regulovat a přikazovat co musí dělat.
Těm ostatním dochází, že podobným licenčním zákazem se prakticky přidávají na stranu Číny, islamistů, Ruska a spol. Nebo si snad někdo myslí, že by licenci dodržoval ještě někdo mimo severní ameriku a evropu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste australie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.