Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Uživatelé Firefoxu na reklamu nedají

Oni spis vsichni kdo pouzivaji IE ho pouzivaji proto ze jim to tam nekdo dal. Navic maji problem se na netu pohybovat a ne tak jeste menit prohlizec. Jsou radi kdyz se dostanou na stranky na ktere se bezny guru dostane prakticky hned.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano,its true fucking reklams,dufam ze zase reklamatori nevymyslia
nejaku fintu na nutene zobrazovanie a zase si budeme musiet FF doinstalovat fseliakymi extenziami.Commercials DEAD !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF: zustan radsi u slovenstiny, ta ti jde lepe
aaaaa pan Vajicko se vraci ! :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

FF je skutecne fajn, libi se mi synchronizace bookmarku meazi pocitecem v praci a doma, rss, taby, vyrazne lepe vyresenej download. Bohuzel mi v FF chybi par funkci ktere ma IE. Treba priorita bookmarku podle cetnosti klikani, pri vetsim poctu bookmarku by se mi libilo, kdyby ty mene casto pouzivane jako v ie byly zabalene. To ma IE vyreseno lepe. A pak je stale dost stranek, ktere pouzivaji nejake shity z Frontpage a nezobrazuji se v FF , nestestitu je extensions View This Page in IE ;)
Jinak zivot bez reklam je fakt spasa na dusi !!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si ze jsem natvrdlej, ale fakt nechapu vyznam takovehoto vyzkumu, krome jeho "okamziteho efektu".
Minimalne z toho duvodu, ze se jedna "hele neco novyho..." prohlizec se slusnou dynamikou rustu poctu uzivatelu.

Jinymi slovy - az spravci nasadi firefox ve vetsi mire, tak takoveto vyzkumy budou uz uplne k nicemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Shafa:
A právě proto jsou, dokud tomu tak není.
Jinak řečeno: Až nebudou existovat nemoci, nebude nutné řešit výzkum léků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že to jak si někdo prohlídne reklamu a klikne na ni nemá nic společného co má za prohlížeč. Na reklamu jsem neklikal v MSIE ani v Opeře. A pokud si pořídím Firefox, tak ani tam ne. To byl teda průzkum jako stehno....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:
chapu jak to myslis, ale uvedu konkretni priklad:
Je zrejme ze alternativy k IE pouzivaji lide co vedi do ceho jdou (admini, ladici, apod.).
Nektere reklamky mozna vytvori cilene reklamy dle pruzkumu. Pocet adminu a stouralu je ale pro reklamky natolik zanedbatelny (verim ze tu zkusenost mate na cdr taky) ze nema cenu s tim operovat nez dojde k hromadnemu zavadeni napr. FF ve firemnich, skolnich a statnich sitich. Navic ze zkusenosti ktere mam ukazuji, ze admini a stouralove maji stejne vsechny mozne extensions, aby to reklamy nezobrazovalo.
To mi pripomina, ze jsem na CDR uz pekne dlouho nevidel zadnou reklamu...:-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Heh, ten konkretni priklad se mi nejak rozpliznul...
Tak teda. Do nasi site jsem vsem uzivatelum narval FF, IE je az na vyjimky bloklej. Uzivatele jsou stale stejni. Holt kazime statistiky.

Jeste chci vsem narvat blokovani flashu.
Jen mi nekdo poradte, pls, jestli s tim mate zkusenosti, jestli lze nejakym rozumnym zpusobem hromadne instalit a konfigurovat extensions na stanice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Shafa - jukni semhle:

http://www.mozilla.org/projects/firefox/extensions/commandlineoptions.html

Muzes si udelat nejaky skript, ktery projede vsechny extensions a themes a pomoci -install-global-extension a -install-global-theme je nainstaluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MAK 11:25 život bez reklam je spása na duši..?? Doufám, že to byl jen žert. Nebo chceš snad upírat zákazníkům (sobě taky) právo svobodného výběru? A z pohledu podnikatele (výrobce nějakého zboží, poskytovatele nějaké služby) je reklama nesmírně důležitá a úzce souvisí s jeho existencí, o profesionálním sportu vůbec nemluvě (to je kapitola sama pro sebe) atd... Chtělo by to asi hlubší zamyšlení než napíšeš takovouhle blbost...a to bez pardónu. Reklama je prostě velice důležitá a život bez ní by poznal úplně každý z nás a tenhle server by bez reklamy šel asi taky k šípku...    

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2Van: Svobodny vyber je podminen existenci reklamy? Ja si troufam tvrdit, ze spis naopak (viz teleshoping)
Jinak treba na dresech zavodniku apod. je v poho, ale pokud pri otevreni webstranky se ti na 70% plochy zobrazi reklama anebo kdyz casak ma z 30 stran 20 reklamu, tak to uz je opruz.
Navic se tu bavime o pop-up oknech a bannerech a ty jsou vylozene na prd (viz procento shlednutych - pro 99% navstevniku stranek sou naprd ci vylozene obtezujici).
Reklama je dulezita, ale svaty gral to taky neni, takze klidek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Van: Tvuj omyl, a podnikatelu je ,ze si myslis, ze je treba tvuj vyrobek/sluzbu vnucovat za kazdou cenu. Pro me existuje jedina prijatelna reklama a to "hele, tam di, maj to tam levny a s reklamaci neni zadnej problem". Na TV skoro nekoukam, alebrz je to sama reklama a zajimavy veci davaj mozna dopoledne, kdyz sem v praci, na netu to odfiltruju.

KUA, az budu neco shanet, tak si to najdu, ale rozhodne si to nikdy nekoupim tam, kde me kazdej den otravujou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodam, ze znam par podnikatelu, kteri NIKDY nikam zadnou reklamu nedavali a kdyz jim to nekdo nabidne, tak se mu leda vysmejou. Maj totiz toli prace, ze musej zakazky odmitat. A je to presne o tom, ze na ne sou dobry reference. Kvalitni zbozi se proste propaguje samo a na to nekvalitni je potreba reklama (viz jisty autobazar, pitomcu co si tam dou kopit auto se asi stale najde dost).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Van: Nehledě na to, že bez reklamy byste si tu ani takto nemohli pěkně vynadat, protože bychom bez ní jaksi tento server nemohli provozovat, což stále ještě hodně lidí nechápe, nebo nechce pochopit.
J: A mohl by jsi nám říci obor ve kterým ti podnikatelé podnikají bez reklamy? Asi nějací řemeslníci, co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

J:
Tady je problem ze jdi na www.cdr.cz nikomunepomuze a "kluci" to tady drzi diky reklame ... Bez reklamy by jsme zacali platit. Coz asi dó budoucna postihne vsechny .
Navic stale ubyva tech co jsou zasekani...¨ale je mozne ze mluvis o jinem oboru .. takovy hrobnik bude zasekany porad ten reklamu nepotrebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky mam pocit ze popelari nepotrebujou reklamu...
spis ze je o ne prilis velka poptavka

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Van @ 194.213.41.14 - dnes, 7. prosince 2004, 15:18
to MAK 11:25 život bez reklam je spása na duši..??  Chtělo by to asi hlubší zamyšlení než napíšeš takovouhle blbost...a to bez pardónu. Reklama je prostě velice důležitá a život bez ní by poznal úplně každý z nás a tenhle server by bez reklamy šel asi taky k šípku...   
Asi jsi naprosto nepochopil myslenku meho vyroku.
Ano rozhodne mne reklama obtezuje, nepotrebuju vedet kterej prasek mi vice vybeli pradlo, ani ma zena nepotrebuje vedet ktera vlozka ji da kridla, natoz ma mala dcerka by vubec nemusela pred vecernickem koukat na reklamu na barvie, zmutovany roboty, ci uzasne zdravou melcnou cokoladu. Dobra my dosplei mame pravo vyberu, takze nekoukam na TV kde mi do filmu strcej nejakou reklamu a nikdy to delat nebudu. Chapu to u sportovnich prenosu a pod, akle uz nechapu proc raklama tlaci uz i na male deti ?! Takze ve chvili kdy sem presel na FF a prestalo me obtezovat 50% stranky reklam, kdy sem si na IDNES musel nejdrive odkliknout flash prez 1/2 stranky abych precet text pod nim , no od te chvile mne zase zacalo bavit cist vice sajt na netu, ktere byly drive nekoukatelne prave kvuli reklame. Nikomu tento nazor nevnucuju, ale rozhodne tento nazor nepovazuju za bolbost napsanou bez rozmyslu.
MAK 
 
 

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

MAK: 
nechapu proc raklama tlaci uz i na male deti ?!
 
 Hadej .. tati kup mi to auticko umi jezdit XYZ ....
kup mi tu motorku (na baterky) ... staci jak nekdy musim do nejakeho vetsiho ochodu a sledovat male deti jak chodi s rodicema a hledaji to co vidi kde? v TV pred vecernickem. To je jasne .. a stejne tak je TV bez reklam asi urcena k zaniku protoze neco ji zivit musi a kdyz ne poplatky - ktere nikdo nechce platit tak radeji reklama kterou si kazdy muze prepnout .. Firmy vnucuji zbozi sluzby ale na druhou stranu budme radi ze reklama je ucina a ty hloupe praci prasky lidi kupuji diky reklame. Kdyz to firme pomuze tak proc ne .. a proc ? az budete nekdo delat ve firme na nejaky podle vas hloupy vyrobek nebo sluzbu a reklama bude ucina je sance ze vas nepropusti. Samo ze to nezalezi na reklame ale kdyz se nic neproda firma pujde do ... a lide taky ...
Clovek musi mit svoji hlavu a nebrat bednu jako zdroj informaci bez toho aniz by je nejak tridil na reklame visi i zivotnost serveru. Navic nektere reklamy celkem jdou kdyz jsou vtipne,..
Proc skacou reklamy kde tu ? protoze kdyz se je snazi nekdo nejakym nastrojem zrusit tak se udela jeste agresivnejsi metodou ...
Ja se radeji mrknu na reklamu nez aby mel platit za kazdou informaci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No moc fajn výsledky to nejsou, protože teď se ukázalo, že uživatelé FF jsou nerentabilní. Proč dělat úpravy ve stránkách, aby se FF zobrazil korektně, což stojí peníze, když oni nakonec ani nekliknou na reklamu, která server živí?
Druhý pohled: uživatelé FF nemají peníze, proto neklikají na reklamy. Uživatelé IE jsou tedy spíše potencionální zákazníci, budeme tedy stránky dělat jen pro IE. FF je nezajímavý, negeneruje zisk.
A tak dále...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Libb: Mas pravdu ! Proto diky tomuto jsem nucen pouzivat IE. Ve FF nejede mojebanka.cz idnes.cz se zobrazuje dost blbe -v diskusich se tam nezobrazuje korektne box pro prispevky, FF ma problemy se zobrazovanim obrazku - http://www.lamino.cz/obr.php?obr=1734&d=obrazky  atd. atd. ... Je to jen jakasi nahrazka za IE a jako vsechny nahrazky je tezko pouzitelny. Nehlede na to, ze webterminal, sprava nekterych zarizeni ... diky absenci ActiveX na FF vubec nejde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatná formulace: FF nemá problémy se zobrazováním obrázků, pouze respektuje content-type odesílaný serverem. Pokud mu server řekne (jako v tomto případě) že jde o text/html, snaží se to logicky zobrazit jako HTML. To není chyba, naopak by byla chyba kdyby to neudělal.
K mojebanka a iDnes & spol. - svádět neschopnost tvůrců stránek na FF je kravina. Doporučuji obrátit se na příslušné webmastery. Nebo chodit jinam (což se týká i toho bankovního ústavu).

Řekl bych, že váš příspěvek krásně doplnil závěr, že uživatelé FF vědí co chtějí a znají souvoslosti, zatímco uživatelé IE ne ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jerry- tak proc vubec chodis sem ? Tady taky FF nefunguje jak ma ! napr. zkus pridat prispevek ve FF a IE a uvidis, ze s IE mas moznosti upravy textu v zahlavi toho okna pro prispevek !
Proste FF nefunguje resp. funguje pouze nekde

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu mi to nevadí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jerry: Hmm to je pekne, ze ti to nevadi, ze FireFox je nedokonaly. Ti co jim to vadi pouzivaji IE ! Zkus si sem napsat toto ve FireFoxu (a+b)2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chceš provozovat nějakej svůj server tak musíš platit. Kde vezmeš peníze? Buď od státu (rozuměj z peněz nás všech daňovejch poplatníků) což je příklad rozpočtových, příspěvkových (a kdoví jakých dalších) organizací. A tam by se podle mýho názoru reklama vůbec neměla vyskytovat. Druhá možnost je že svý webový stránky "zamoříš" reklamama a v koutku duše budeš doufat, že někdo na ten reklamní banner klikne ať zadavatel reklamy pozná, že jeho vynaložený prostředky jsou k něčemu a jeho případná vyšší investice do reklamy povede ke zkvalitnění poskytovaných webových služeb. Třetí možnost je, že přejdeš na placenou službu.
 Z toho mi jasně vyplývá, že buďme všichni rádi, že reklama existuje a vaše oblíbené servery z ní mohou jakžtakž přežít, protože přechod na placenou službu by asi byla cesta do záhuby...
...teď mě napadá, že provozovatelé podobných serverů jako je tenhle by měl hodně propagovat IE (bez SP2) aby se na uživatele sypala jedna reklama za druhou - ne, to byl jen žert...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Věříte, že jsem tohle tady nikdy napsat nepotřeboval? ;-)
Tohle je diskuse na prd. Já můžu argumentovat pro změnu třeba stránkami na http://www.csszengarden.com/, které plně odpovídají standardům a přitom je IE nezobrazí jak má. Já se bez druhé mocniny na CDR serveru obejdu (a kdyby tvůrce zdejšího webu uživatelé nemajoritních prohlížečů dostatečně kamenovali, určitě by pro něj nebyl problém podobnou funkci dodělat. Jde to, což vím z vlastní zkušenosti - a pak to funguje naopak i v IE), ovšem věřte, že upravovat stránky, které fungují ve všech moderních prohlížečích tak, aby je zobrazil i IE vyznávající vlastní zprasené verze CSS a HTML, to je občas práce pro vraha. Uživatelé naopak můžou ocenit spoustu extensions doplňující funkce, které prostě pro IE nejsou. Ostatně mám pocit, že někde byla i ta zmiňovaná podpora ActiveX, ale který blázen by si to cpal do prohlížeče, to vážně nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> BMGaes:
Není náhodou ten DHTML formulář atypický výmysl IE? Taky by si někdo mohl napsat prohlížeč, udělat speciálně pro něj vychytávky, které jinde nefungují, a nadávat na ostatní prohlížeče, jak jsou špatné.
Já od doby, co používám Mozillu, pokud možno ctím pravidlo: Stránky, které v ní zcela nefungují, nestojí za mou pozornost (výjimku tvoří bankovní ústav, kde mám účet, který mimo jiné díky tomuto neduhu hodlám změnit). To platí z velké části i pro stránky využívající Flash, kterýžto si do Mozilly nainstaluju tehdy, až úplně zmagořím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.