Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V USA koupíte smartphone LG s Androidem za 249 Kč

Jeste jsem nedocetl k poslednimu odstavci a uz jsem si rikal, za kolik by to tak asi bylo u nas, hmm aspon 4x tolik tj. 996,- a stejne jsem podstrelil. Inu jsme asi 4x lepe platove ohodnoceni, tak je u nas skoro vse drazsi.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Spíše jde o slabou kupní sílu (málo prodaných kusů = vyšší cena) + dojem, že u nás zatím existuje nenáročně hloupý uživatel, který zaplatí i za sračku nekřesťanské peníze. Chybu bych hledal na straně zastoupení zahraničních firem či obchodníků v naší republice. Nevím jak se na tom podepisuje v konečném součtu DPH, či zkorumpovanost většiny úředníků.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To, že u nás existuje nenáročný hloupý (a dodal bych důvěřivý) uživatel není dojem, ale fakt...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

S tím platem to nemá co do činění.
a.) máme vyšší daňovou a byrokratickou zátěž
b.) jsme diametrálně menší trh, takže připravit českou edici vyjde podstatně dráž v přepočtu na jeden prodaný kus

Grafik pro českou příručku stojí stejně jako pro americkou. Vytisknout řekněme 10k příruček v češtině versus řekněme 500k příruček v angličtině bude v jednotkových cenách jinde.

A pak třeba doprava krabička od telefonu má cca 6x9x16 cm a do přepravního kontejneru se vejde cca 30 m3. Do 1 m3 se vejde cca 1157 telefonů, takže do kontejneru cca 34 710 telefonů. Takže celá produkce pro ČR nezabere ani jeden kontejner, ale produkce pro USA to je cca 14-15 kontejnerů a na to už by mohla být i slevička. A to ani nezmiňuji, že z Korei/Asie je to do USA blíž (časově) a neplatíš poplatek za Suezký průplav, než do Evropy.

A tak to máš se vším.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

A nejspíš bude u nás delší záruční doba.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tvoja teoria ma par trhlin. Obaly su tak akosi univerzalne, popis je len v anglictine. Manual sa nepriklada, neviem ci na to je nejaka vynimka alebo co, ale nebyva tam. No a AOSP obsahuje CZ aj SK, cize ziadne extra naklady ani pre vyrobcu FW. Co sa dopravy tyka, sam hadam neveris tomu, ze LG telefony chodia v jednom kontajneri, Huawei v druhom... atd :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Preco by sme mali byt 4x lepsie platovo ohodnoteni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prece se o tom furt mluvi, ceny se musi srovnat s tema €vropskyma. Ceny uz jsou mnohdy vyssi, tak ted je na rade se srovnat platama.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zaloz si firmu a daj si 40x lepsi plat!

Nastastie ti uz v tom nikto nebrani.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vazne? Ok, pocitam ze tech 80% dani a odvodu za me calnes ty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu zamrzí, ale zas zkuste si v USA koupit pivo za 20,- cigára k tomu za 80,- a hulení za 100,- (pokud to nějak pohoršuje, smazat). Otázka je, co je lepší :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, v Boise stojí v restauraci pivo 1$ a v Kentucky je průměrná cena krabičky cigaret pod 5$. Ovšem je zajímavé, že zde argumentujete věcmi, které jsou zatížené daněmi.Připomeňme si fakta v tom stejném USA stojí aktuálně 1l benzinu kolem 17Kč a hlavně průměrná hodinová mzda je 22$, tedy za 1 hodinu si vyděláte na 2 mobily nebo 28 litrů benzinu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Autor asi nikdy nebyl v USA. Pivo v restauraci stoji tak 8-10 dolaru, jidlo v ceske restauraci tak minimalne 25. 100g blue chees za 10 dolaru. Za 10 piv date tak 70 dolaru a to musite hledat hoooodne levnou hospodu...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Autor počítal české ceny :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Srovnavat ceny piv v CR a v zahranici je dost irelevantni.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. Srovnávat absolutní ceny je totální nesmysl.

jediný smysl by snad mělo srovnání poměrové

průměrný plat v ČR cca 25000kč
průměrná cena piva v ČR cca 27Kč

průměrný plat v USA cca 4000$ (cca 100000kč)
průměrný cena piva v USA cca 3$ (cca 75kč)

ačkoliv pivo je v USA skoro 3x dražší než u nás, ale američané mají aspoň 4x větší platy než my, tudíž relativně je to pivo pro ně levnější než pro nás.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

záleží jak jde. Celková průměrná piva pro USA je cca 3.4$ !!!
Konkrétní ceny v jednotlivých oblastech lítají od 1$ až do 9$ (jedna z nejdražších lokalit je třeba Miami)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen dodam, ze s kuponem se za 9.60 se daji koupit telefony dva. viz:
https://www.reddit.com/r/perktv/comments/3gkyed/tracfone_has_999_lg_fuel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to z té ceny aspoň 50 Kč sežere Microsoft za pochybné patentové poplatky za Android.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jedna dulezita poznamka - ten telefon mozna lezi ve Walmartu hned vedle tycinek Mars, ale je to blokovany pristroj na sit operatora TracFone, ktery provozuje vyhradne predplacene sluzby. Ta cena je samozrejme dotovana.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Konecne rozumny komentar. Hned od zaciatku som mal podozrenie, ze to bude musiet byt dotovane nejakym tel. operatorom. Nie je mozne vyrobit taky mobil za <10$, ved len cena materialu je minimalne 4 nasobna.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) Mas docela naivni predstavy o tom, jake procento ceny elektroniky tvori cena materialu
2) Kdyz ten operator poskytuje vyhradne predplacene sluzby (tj na kredit), asi to tezko bude nejak extra dotovano. Narozdil od mesicnich plateb totiz jaksi operator nema zadnou jistotu, ze z toho founu uvidi vubec nejake penize..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1) nejde jen o cenu elektroniky, ale ten mobil musel nekdo navrhnout, vyrobit, dopravit, zaplatit clo,... Výrobní náklady včetně dopravy budou přibližně 2x tolik co stojí ten mobil.
2)proč by nemohlo? Taková promo akce se hodí. Prodají se ztrátou, ale záskají zákázníky a začne se o nich mluvit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... doprava konteneru stoji 100kKc, kolik se do nej naladuje mobilu? 100k? Takze doprava jednoho stoji ... korunu. (a to se jich tam vejde vic). Clo se zadny neplati, protoze se nikde jinde nez v Cine nevyrabi. Vyroba toho plastovyho obalu bude taky tak za korunu, chip uvnitr bude za 10 ... a display tak za stovku. Do 200Kc se to vejde naprosto vpohode sakumprask. Tech 50 na tom ma prodejce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten SoC bude stát rozhodně víc jak 10kč, možná tak 5dolarů ;) a k tomu nezapomeň připocíšt nand paměť (tak dolar?), slot na microsd, výpalné pro microsoft (což už je víc než je cena toho mobilu :-D), ram (ono se to nezdá, ale 1GB ram stojí cca 2 dolary), displej dobře 4dolary, plasty 30centů (o čemž silně pochybuji), sestavení 30centů.

Clo za dovoz z Číny do USA se samozřejmě platí (dobře, u mobilu možná ne) a mají dokonce i DPH (okolo 7%, některé státy nemají žádný dph). Když si to všechno zpočítáš, tak je to silně dumpingová záležitost. Nehledě na to, že takový mobil v ČR stojí 1000kč s dph a není to šílenou daní, šíleným clem, nebo nenažraností obchodníka. aby se to vyplatilo vyrobit, tak cena od výrobce musí být aspoň 20dolarů ;) bez započtení dph a cel a dalších poplatků :-)

btw. dělníci v Číně už nepracují za 1/20 toho co my ;) ono se dokonce už stává to, že se vyplatí vyrábět v EU :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak moc je to "blokovaný přístroj", když v tom běží Android. Nejde to rootnout? Má to systém vypálenej v eeprom? :-) A to se fakt na pokladně uzavírá smlouva s operátorem?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Uvažuj jako Američan :-) ten neví obvykle co to znamená rootnout a u takto levnýho telefonu kdyby si to nechal dělat, tak ho to výjde 2x tak dráž jak je cena mobilu :-D a mám takový tušení že je to v USA i nelegální (stejně jak v Maďarsku) :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pořád marně čekám na telefon, který bude za cenu tak do 3 tisíc, pojede na něm linuxový jádro, bude mít tak 4" displej, fm čip, jednoduchou kamerku a rozumnou vyměnitelnou baterii. Nic víc nepotřebuji. Výdrž na baterku a prostředí pro spolehlivý systém.

Možná jsem paranoik, ale s androidem bych si chvíle čekání mezi restarty a ručním mazáním zaplněné cache krátil stresem z toho, jestli ten telefon už něco zavirovalo nebo ne...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na androidu linuxove jadro je. Vam nevadi co na tom mobilu neni, ale co na nem prebyva ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.