Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vivaldi 1.9 přichází s ekologickým poselstvím

Sotva po měsíci tu máme nové vydání prohlížeče Vivaldi, který morálně navazuje na starou dobrou Operu. Nakolik k tomu sedí nepřímá podpora vysazování nových stromů, posuďte sami.

První novinkou zmíněnou v changelogu, je přidání vyhledávače Ecosia mezi předinstalované pluginy vyhledávačů. Ecosia je takový zajímavý projekt, který z příjmů z reklamy podporuje výsadbu nových stromů po celé planetě a Vivaldi se tedy rozhodlo tento projekt podpořit.

Z dalších novinek je tu podpora třídění poznámek či možnost měnit umístění tlačítek rozšíření v adresním řádku. V minulé verzi značně vylepšená historie dostala podporu filtrování dle stránky. Dále přibyla nová volba pro zpětné zobrazení již odstraněných webových panelů.

Windows specificky se týká to, že zavírací tlačítko dosahuje až k okraji maximalizovaného okna na Windows 7/8 (kdo tohle používáte pro rychlé zavírání oken, víte jak irituje, když to aplikace neumí). Na Macu se řešilo padání Vivaldi při zavírání tabů, na Linuxu u adresního pole zase focus na toto pole při spuštění. Některé další novinky se týkají rozšíření, vyhledávání na stránce, screeshotů a spousty dalších věcí. Yahoo je nyní výchozím vyhledávačem ve většině zemí. Základem Vivaldi 1.9 je Chromium 58.0.3029.82.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vivaldi 1.9 přichází s ekologickým poselstvím

Pátek, 28 Duben 2017 - 11:38 | Gaunter | Zatiaľ mám ale dojem, že autor skôr sadí Cannabis...
Pátek, 28 Duben 2017 - 02:37 | Hrdina | Proletěl jsem to očima... článek lehce nechápu,...
Pátek, 28 Duben 2017 - 00:28 | Gath G | A měl bych sázet RB-stromy, nebo spíš AVL-stromy?

Zobrazit diskusi