Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

VIA VL820 je prvním certifikovaným USB 3.1 Gen2 hubem na světě

VIA Labs dosáhla jako první na světě se svým USB 3.1 Gen2 hubem na certifikaci od USB-IF. Může tak zahájit vítězně tažení trhem.

Nový čip, celým názvem VIA Labs VL820 USB 3.1 Gen 2 Hub Controller je certifikován se vším všudy, tedy včetně schopnosti protlačit plnou rychlost 10 Gbit/s. Jde přitom o klasický 4× hub, tedy řešení, které bychom mohli začít vídat na základních deskách a v dalších produktech.

Zpětná kompatibilita je samozřejmě zaručena. Počítá se i s fyzickým provedením pomocí USB Type C konektorů, volitelně lze konfigurovat aplikace typu USB Billboard Device for Alternate Mode, tedy včetně Thunderbolt 3. Čip byl ve vývoji poslední dva roky.

VIA Labs momentálně nejen dodává vzorky, ale je schopna distribuovat zájemcům velká množství čipu z již běžící sériové výroby. První produkty s tímto hubem bychom tak mohli na trhu nalézt už v posledním čtvrtletí tohoto roku. Čip jde na trh ve dvou variantách: VL820-Q7 je standardní konfigurace využívající jednoduché pouzdro QFN-76 velikosti 9×9 mm, zatímco VL820-Q8 je optimalizována pro USB typu C (dva downstream porty) za použití pouzdra QFN-88 o 10×10mm velikosti.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VIA VL820 je prvním certifikovaným USB 3.1 Gen2 hubem na světě

Žádné komentáře.