Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vydání britského občana do USA kvůli linkování webů s filmy? Zakladatel Wikipedie ostře protestuje

Čím je větší nadnárodní společnost, tím je "rovnější" před zákonem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona totiž žádná Ústava nebo dokonce Listina v předpotopní Británii, 100 let za opicema, neexistuje. I když se občas objeví blbeček, kterej tvrdí, jak je to taktéž kolébka demokracie.
Jakmile můžou zašmírovat a omezit něčí práva, vyleze ta jejich zapšklá a zahnilá bolševická totalita, a sofort dostane demokracie a svoboda na pr... Jsou to totalitní amíci v bleděmodrym.
http://www.legislation.gov.uk/ukpga/2000/23/contents

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proc teda podle stejne logiky nevyda britanie vsechny sve obcany kteri piji alkohol to Iraňu kde za to je trest smrti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

protože íránci si o nikoho nepožádali ;-) asi maj dostatek selského rozumu aby věděli že jim to může být u prdele co dělaj nějací briti.... ti by ale jinak vydali celou zemi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdy konečně přestane svět s Indulonou namazanou hlavou skákat s rozběhem šipky USA do análního otvoru.USA své občany nevydává ale nic jim nebrání žádat o vydání občana jiné země.Dokonce jednotlivé státy USA mezi sebou často nevydají občana pokud dle zákonů státu kde právě pobývá nic nezákonného neprovedl.Stát který rezignuje na vlastní suverenitu si nezaslouží být jakkoli respektován kýmkoli a to i vlastními občany.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Richard není občanem USA. Žije v Ugranii celý život, jeho teroristické aktivity nebyly a nejsou prováděny v USA a většina jeho rekrutu také není z USA. Ale Richardova aktivita nabízí (tedy vlastně nabízela) odkazy na americké cíle...
V tuto chvíli tedy probíhá celá žádost skrze ugranskou úřední mašinérii, každopádně Richardovi opravdu hrozí vydání do USA k trestnímu stíhání za činy, které v Ugranii nelegální nejsou

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To má být ironie, nebo další pokus srovnávat "terorizmus" (reálné ohrožení života) se stahováním filmů?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Terorizmus je zabarina. Pri nem prijde o zivot dejme tomu nekolik stovek bezvyznamnych lidi, ktere si mocni tohoto sveta rychle nahradi Cinany za podstatne mensi peniz. Ale sahnout na zisky monopolum, to je nejtezsi zlocin dneska.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, pocitam, ze kdyby se to vyvijelo v jeho neprospech, tak vzdycky ma moznost pozadat v nektere zemi EU o azyl. Pokud vydelal toho ctvrt mega, tak proc ne treba i do toho JARu ze?:)
Na jeho miste bych emigroval do CR. Myslim, ze nase zeme je dost zdrava na to, aby scvrkla prdelku pred americanama a navic mame proti-americkeho prezidenta (aspon zatim:). No, ale co je nejdulezitejsi, ze mame po 40ti letech socializmu jakousi alespon mentalni svrchovanost (ikdyz to tak v poslednich letech nevypada) nad mocnostma, takze jsem si na 99.9% jisty, ze by se o nejakem vydani nevedla ani zadna realna diskuze (mozna tak v mediich typu tv h@vna).
Ikdyz pochybuju, ze kterakoliv zeme EU by ho vydala pote, co by mu udelila azyl ...... uz jenom z principu.
Navic myslim, ze on dobre vi, v jakem stavu to je, ze to vi i urednici v UK, takze ho stejne nevydaji .... jinak by uz davno utekl jinam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Brit nemuze pozadat o azyl v CR (tedy muze, ale nedostane ho), protoze EU je spolecenstvi demokratickych zemi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mno ... u CR asi nehrozi, ale myslim, ze kdyz by se toho nejaky ... kdozeto je odvolaci autorita pro azyl? ... chopil tak si britanie to vydani dost rozmysli. Protoze probirat v organech EU jestli je britanie vazne demokratickou zemi urcite neni v jejim zajmu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je třeba si uvědomit, že nejen v mezinárodním právu existuje pouze jediný skutečně reálně fungující a všemi respektovaný zákon - zákon silnějšího.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Internet je globální tak musí platit i globální pravidla chování. Nevím co na tom zase kdo nechce pochopit. Pokud na ty jeho stránky byl přístup z USA nebo do USA, týká se to i USA. Hotové zametené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty globální pravidla to jsou která? Zákony USA nebo zákony Británie? Nebo snad dokonce zákony Číny - velikostně strčí USA i s Británií do kapsy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To byste ale měl všechny svoje fotky, které možná máte někde vystavené na netu a na kterých jsou vidět nějakě ženy, okamžitě smazat. Ve spoustě muslimských zemí je pohled na nezahalenou ženu nepřípustný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A na zaklade ceho usuzujete, ze by ta globalni pravidla mely urcovat soukrome spolecnosti z USA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

silnejsi vyhrava?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.