Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyjasněme značení nových LG mechanik

Nesouhlasím, Zakoupil jsem H50L s Nero 7E a PowerDVD 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná tabulka, akorát ta zelená barva je (alespoň teda na mém monitoru) strašně nezřetelná, skoro ji nedokážu rozeznat od černé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se z Firefoxu přepnul do IE a tam už je to o něco lepší, asi díky použití ClearType.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neni H30N SATA? Jinak si v tom LG dela teda dost velky zmatek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem preco ale mam z LG napalovaciek blby pocit. Dost casto sa stretavam z vypalkami z LG napalovaciek, ktore su citatelne len na nich a ostatne mechaniky maju problem ich vobec precitat a to hlavne Necky - Optiacky. A pritom Nec nieje ziaden srot. Dakujem, LG nechcem... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

H30N se prodava jako sata

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co RAM 2x 3x ... ?  Už se u LG polepšili ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Pegast: přesně tak. Sám jsem míval LG a přesně tento problém co popisuješ jsem měl. Já to přečetl, ale nikdo jiný ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"zeleně jsou označeny mechaniky, které se dají koupit, nebo brzy budou" - tím chcete říci, že ty černě se již neseženou? Protože H42L jsem koupil někdy v březnu bez shánění na první pokus v nejbližším krámě za rohem...
 
(DVD RAM umí 12x :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak - často se setkávám se zoufalými výsledky vypalování mnoha typů vypalovaček. IMHO jsou to následky používání nejvyšších rychlostí, jaké firmware pro dané médium povolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si decentně nesouhlasit, rozdíl kvality zápisu na 16x médium rychlostí 16x a 8x je velký, v počtu PIF chyb je to u 16x záznamu cca 200 - 250 PIF, u 8x záznamu cca 1000. U 12x záznamu je počet chyb cca 400 PIF. Testoval jsem média z jednoho balení, šlo o Verbatim DVD+R, výrobcem je Mitsubishi Chemical Company (MCC004). Médium bylo vždy zapsáno na max. kapacitu. Vypalováno v Nero Burning Rom 6.6.1.6, vypalovačka je Samsung SH182D s posledním originálním firmware. Tenhle Samsung si dobře rozumí s MCC004 a rychlostí min.12x, nejlépe 16x. Overspeed 18x zatím nepoužívám. Výsledky měřeny v Kprobe na té samé mechanice.
Problémem LG je, že mají model od modelu různou kvalitu zápisu. Dobrým modelem byl H10N, ale už není tak dostupný jak byl. Osobně dávám přednost Samsungům nebo jiným mechanikám s MediaTek chipsetem, např. Liteon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se mi nezdá, že by H42N a H44N byly totožné a lišily se pouze "příbalem". Zkoušel jsem upgradovat svou 44 FW uvedeným na CD-R a nešlo to. Bylo nutno najít na netu FW pro H44N (v. RB01) a šlo to bez problému ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavaPreca, haha: Samozřejmě, že H30N je SATA, to byl překlep (a to tu tabulku kontrolovaly tři lidi, včetně samotné LG).
LittleDragon: To je možné, že "nyní" už je tam Nero 7, nicméně pohled k Nero dává jasně najevo, že tam je upgrade i pro tudle padesátku.
Petyy: Tím chceme naznačit jen to, co nám sdělilo místní LG. S nimi se ta tabulka tvořila. Co sem LG na trh dodává tedy pochází přímo od těch, co sem ty kontejnery dováží. Jestli si ale nějaký prodejce doveze deset kousků z Tramtárie, tak s tím se v tabulce pochopitelně nepočítalo. Platí to samozřejmě pro současný stav a ne pro březen.
hudry: To tak bývá, to bys musel nějak upravit identifikaci té palírny. Nemohu ale vyloučit, že rozdíl mezi nimi je ještě nějaký jiný. Jenže ani LG z Koreje nám nebyla schopná říci nic bližšího. My jsme pak sami objevili rozdíl právě pouze v tom softwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: je toto oficialni firmware pro GSA-H44N?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prtik: Tak to nemohu sloužit, já ho tam nedal ;-) Nicméně LG koukám už zase jede support, tak já ty LG firmwary natahám k nám. To bude oficiální ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě v té tabulce chybí která mechanika umí SecurDisc a také externí mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: tak by mel byt oficialni, protoze odkaz ke stazeni jde sem: http://lgodd.lge.com/fwdrv/DVD-WRITER/GSAH44N_RB01.exe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pepann: Nechybí. Přečti si, co je pod tabulkou malým písmem. Externí ale budou také, na to jsme si s LG dali další článek, bo to není také tak prosté napsat, cože to tam je vlastně uvnitř.
Prtík: U LG oficiálně tenhle FW ale vystaven zatím není :-( Nicméně, když už je tu ten odkaz přímo z jejich webu, tak já ho taky přidám jako oficiální, i když bez udání změn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, proc misto tolika shit-modelu neudelaji radsi ze 3 poradne. Ktere budou mit kvalitni zapis a vydrzi dyl jak pul roku bez reklamace (pri castejsim pouzivani). Celkem by me zajimalo proc do hotovych konfiguraci PC cpou LG (ze by kvuli cene ?), vypalena media si fakt precte jen sama po sobe. GSA-4166B (fw. 1.02) neprecte dokonce ani nektera lisovana CD a DVD (proste je vubec nenacte) !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme maji zvlastni system rizeni jakosti ;-)
Mam 4163B + Plextor48/24/48 a obcas cd prendavam z plextora do LG aby slo precist, naopak zatim nikdy :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ martin: to mě taky napadlo, ale ten FW na CD-R má označení "RL01", zatímco ten co zabral na mé 44 má označení "RB01" a jinou délku. Kromě toho jsem ji koupil jako zcela holou, takže žádný rozdílný SW Nero u ní nebyl. Ale jak říkáš, pokud nejsou přímé informace, tak je někdy těžké to odhadnout ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fw RB01 sa da stiahnut aj na http://gb.lgservice.com/ , je to v device driver a vyhladat gsa-h44n.
GSA-H44N_RB01.zip
Version History------------------RB01 - Improved  writing quality for recordable media.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám GSA H62N - nejdou mi mazat RW media, nevíte co s tim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.